»

Microsoft: ne kupujte applov, pojdite raje na dopust

ZDNet - Microsoft je začel novo reklamno kampanjo, v kateri želijo kupce prepričati, da so Applovi izdelki predragi za to, kar ponujajo. V ta namen so postavili stran PC vs. Mac, ki ima slogan Deskajte po spletu ali na Havajih.

Na strani najdemo Applove prenosnike in namizne računalnike, ki jim je Microsoft primerno zbral konkurente iz PC-sveta. Ti so izbrani tako, da za občutno nižjo ceno ponujajo enakovredne zmogljivosti, kar Microsoft predstavi v tabeli. Vsi PC-ji imajo seveda spodaj tudi gumb Kupi zdaj. Pri tem ugotovimo, da je bil Microsoft dovolj pošteno, da so po pravici zapisali, da ima baterija v nekaterih applih daljšo avtonomijo kot v PC-jih (so pa na ZD Netu našli manjšo netočnost pri opisu opreme za zaščito računalnika, ki je za mace v nasprotju z navedbami tudi...

114 komentarjev

Ubijal za Xbox

CNN - Joker poroča:
Policija v mestu Deltona na Floridi je aretirala in obtožila umora štiri ljudi, ki naj bi kruto umorili šesterico. Organizator je bil 27-letni Troy Victorino, ki je bil jezen, ker naj bi mu ukradli Xbox in nekaj obleke. Še s tremi osemnajstletnimi pajdaši so oboroženi s palicami za bejzbol okoli ene zjutraj vdrli v dom domnevnega kradljivca. Tam so v posteljah našli šest ljudi (štiri moške in dve ženski) ter jih vse pretepli do smrti. Klik!

Kak bi bil šele odziv, če bi mu ukradli PlayStation ;)

25 komentarjev

Nadgradnja XBoxa

Microsoft - Microsoft je spročil, da je že začel z razvojem novega orodja za igralno konzolo Xbox Live. Imenovalo se bo "Tsunami" in bo uporabnikom Xbox Live prineslo nove storitve, ki jih bo Microsoft nudil prek spleta. Uporabniki Xboxa naj bi nove storitve začeli uporabljati šele čez leto dni. Xbox Live bo omogočal, da se bodo lahko uporabniki Xboxa s pomočjo MSN Messengerja povezovali z uporabniki osebnih računalnikov, omogočal bo shranjevanje podatkov različnih klanov (ime, razna sporočila, rezultate dosežene pri igrah ...), omogočal bo lažje vgrajevanje več različnih načinov boja v igre, s katerimi bodo lahko upravljali tako igralci sami kot izdajatelj igre, uporabniki se bodo lahko povezovali v igre z lastnimi avtarji, omogočeno pa bo tudi prenašanje novih igralnih površin v igre, ki jih bodo posamezniki objavljali na spletu. Klik!

1 komentar

Kakšen bo novi Xbox?

Slashdot - Z Xboxom se je Microsoft podal na zanj novo avanturo -- osvajanje trga igralnih konzol. Zaenkrat ima precej manjše uspehe, kot denimo pri namiznih računalnikih, saj ga je Sonyjev PlayStation 2 prekosil za faktor 5, Xbox pa podjetju še vedno ne prinaša dobička. Zato se je podjetje najbogatejšega Zemljana odločilo, da izda novo, izboljšano različico svoje igralne konzole. Vsebovala bo 3 64-bitne IBM-ove procesorje in grafično kartico podjetja ATI, ki naj bi bila mnogo hitrejša od prihajajočega R400. Kompatibilnost s prvo različico konzole ni zagotovljena, ker naj bi bila predraga, Xbox Next pa naj bi na trg priromal jeseni 2005, vsekakor pa pred PlayStationom 3, kar naj bi bilo ključnega pomena za Microsoft. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

9 komentarjev

Bo X-box 2 tekel na 65 nanometrih?

The inquirer - Sedaj, ko je jasno, da je Microsoft za svojo prihajajočo konzolo izbral ATi za grafični del in IBM za procesor, so sedaj iz IBM-a potrdili, da bi naj bili procesorji, ki jih izdeluje IBM za Microsoft, zgrajeni v 65-nanometerski tehnologiji.

IBM, ki je že dolgo poznan kot eden izmed najboljših izdelovalcev procesorjev (nenazadnje imajo na vesti PowerPC 970), bi tako prav lahko za Redmondskega velikana in njegovo konzolo izdeloval 5GHz procesorje. Kako se bo X-Box 2 odnesel proti Playstation 3 (ki bo prav tako zgrajen z 65-nanometersko tehnologijo), bi naj videli leta 2005. Klik!

26 komentarjev

Xbox 2 in IBM

X-Bit Labs - Po ATI-ju, ki bo skrbel za prikaz slike, se je Microsoft sedaj odločil še za IBM, ki bo skrbel za centralne procese v novem Xboxu 2. IBM, ki že ima svoje mesto v velikem številu strežnikov, Applovih računalnikih in Gamecubih po celem svetu pa ima eno "slabo" stran - vsi ti procesrji izvajajo izključno 64-bitne operacije in niso združljivi z x86, na čemer je zasnovan prvotni Xbox. Torej nobene združljivosti novega s starim.

8 komentarjev

ATi podpisal pogodbo za XBox 2

X-Bit Labs - Že nekaj časa smo pričakovali podpis pogodbe med kanadskim grafičnim gigantom ATi-jem ter Microsoftom. Pred nekaj dnevi pa se je ta dogodek zgodil in tako bo nastal Xbox 2 v sodelovanju med ATi-jem ter Microsoftom. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo šlo za konzolo, ki bo dobro nasledila predhodnika. ATi trenutno dobavlja grafične procesorje za Nintendo GameCube, vendar pa ni nobenih novih informacij o tem, da bi ATi pripravljal kaj novega za Xbox. Ostale zanimive informacije.

5 komentarjev

IBM napada

ARNet - IBM bo že avgusta izvrgel iz tovarn nov procesor za svoje PowerPCje (tako vsaj pravijo analitiki [:8)] ). To bo malce oslabljen strežniški procesor Power4, ki bo s svojimi 64-imi biti in osemsmernim cevovodom lahko v enem ciklu izvedel 8 operacij. To se pravi, da bo procesor teoretično predelal 6.4GB podatkov na sekundo in bo imel poleg tega še vektorsko enoto, ki bo sposobna predelati še 160 vektorskih ukazov (to bo pospeševalo delo z grafiko).

IBM je te domneve potrdil, niso pa hoteli izdati ničesar novega. "Slaba stran" teh procesorjev je ta, da bodo uporabljeni le v delovnih postajah z Linuxom ali v Applovih "PCjih", ker imajo popolnoma drugačno arhitekturo in nabor navodil kot x86 AMDjevi in Intel procesorji. Hitrosti se bodo začele pri 1.6GHz in bodo naraščale s časom, ko se bo IBM "navajal" na nove tehnologije. Več.

3 komentarji