»

Vodafonov mobilni TV-kanal

Google News - Vodafone bo še pred koncem leta začel oddajati vsebino na mobilnem TV-kanalu, ki bo gledljiv na mobilnikih s podporo 3G. Britansko telekomunikacijsko podjetje je napovedalo, da bo na globalnem kanalu predvajalo športne prireditve, dokumentarce in zabavni program. Med Vodafonovo ponudbo bodo npr. Sex and the City, Six Feet Under, Eurosport, MTV, Liga prvakov, Discovery in Fashion TV. Vodafonov globalni Mobile TV bo deloval na vseh mobilnih telefonih Vodafone live.

13 komentarjev

Dlančniki se poslavljajo. Prihajajo drugi.

OSNews - Tudi v letu 2004 se je nadaljevalo zmanjševanje trga dlančnikov. Analitična družba IDC poroča, da je bilo lani prodanih manj kot 10 milijonov izdelkov, kar je najslabši izkupiček v zadnjih petih (5) letih.

Obenem pa je danes T-Mobile predstavil MDA IV. Pohvali se lahko z obrnljivim zaslonom VGA, procesorjem Intel XScale, ki tiktaka s frekvenco 520 MHz, dvema (2) kamerama, poleg GSM, GPRS, Bluetooth in Wi-Fi pa podpira tudi omrežja 3G na osnovi WCDMA. Programska oprema male zverine je seveda Windows Mobile in vse kaže, da se odpira novo tržišče prenosnih naprav, kjer ima Microsoft naravnost fantastičen izhodiščni položaj.

Se je danes zgodila prelomnica v zgodovini PDA in mobilnikov?

12 komentarjev

Vsak šesti uporabnik na internetu brezžično

Slo-Tech - Pew Internet & American Life Project nepresenetljivo ugotavlja, da internet uporablja več odraslih kot kdajkoli prej. Po njihovih podatkih uporablja računalnik tri četrtine odraslih prebivalcev ZDA, 63 % pa jih uporablja tudi internet. Precej pričakovani rezultati, a med njimi eden zelo izstopa: med odraslimi uporabniki interneta je kar 17% takih, ki uporabljajo brezžično povezavo v splet, med starimi pod 27 let pa celo dvakrat več! Klik!

1 komentar

Nova NEC-ova baterija, ki je napolnjena v 30 sekundah

Neowin - NEC je razvil baterijo, ki se napolni v 30 sekundah. Organska radikalna baterija je lahko napolnjena na podobni ravni moči kakor NiMH-celice za prenosne MD-predvajalnike, digitalne fotoaparate in druge elektronske naprave. Cena bo enaka NiMH-baterijam, ker ne vsebuje dragih materialov. NEC bo prvi zvitek baterij uporabil v kot izvir energije za nadomestitev kratkotrajnih izpadov električne energije v računalnikih.

11 komentarjev

Dlančnik velikosti kreditne kartice

Slashdot - Dlančniki, kot kaže, zadnje čase pridobivajo na pomemu, saj ne samo, da so postali hitri, lepi in zanesljivi, ampak tudi cenovno veliko bolj dostopni. Poleg tega, prav tako kot na področju mobilnikov, pa podjetja tekmujejo, kdo bo uporabnikom ponudil najbolj "kompakten" izdelek.

Tokrat je štafeto prevzel Citizen, ki je predstavil dlančnik velikosti kreditne oziroma debetne kartice. Njegove dimenzije so 60 x 90 x 9,3 milimetra, zaslon pri ločljivosti 240 x 320 sicer prikazuje zgolj sivine, vendar pa naprava podpira tudi IRDA, USB 2.0 in režo SDIO za priključitev Blutooth in Wi-fi vmesnikov. Litij-ionska baterija omogoča, da ITRON4, ki napravo...

9 komentarjev

Dva v enem: 3G telefon in PDA

Cellular News - DoCoMo je združil 3G telefon in dlančnik -- tako je nastal FOMA SH2101V, ki ima vgrajeno kamero in nam omogoča realnočasovno sestankovanje [:P]. Premore prikaz 262.144 barv, ima pa 3,5 inčni zaslon. Podatke lahko sprejema s hitrostjo do 384 kbps, pošilja pa s hitrostjo 64 kbps. Podpira seveda vse novejše tehnologije, kot so i-mode, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Klik! Prodajalci ga bodo na trg poslali 16. julija 2002, cena pa še ni znana.

0 komentarjev