»

Nforce2 brez podpore za Visto

Slo-Tech - Nvidia je na svoji spletni strani objavila seznam veznih naborov, ki bodo programsko podprti tudi v prihajajoči Windows Visti. Med njimi pa ni vsem dobro znanega veznega nabora nForce2, saj je najstarejši podprt vezni nabor nForce3. Vista tako uradno ne podpira omenjenega veznega nabora, ki kljub temu ni nekompatibilen z njo. Lastniki nForce2, ki želijo podporo za svoj vezni nabor tudi v prihajajoči Visti, so že organizirali peticijo, s katero želijo opozoriti nVidio na potrebo po programski podpori tudi starejših veznih naborov.

31 komentarjev

Novi Forceware gonilniki

Nvidia - Včeraj je nVidia izdala novo verzijo svojih gonilnikov ForceWare za grafične kartice. Verzija 81.95 sicer ne prinaša dramatičnih sprememb, saj jih večino že poznamo.

Gonilniki tako podpirajo novo verzijo kartice 7800GTX s 512 MB pomnilnika, okrnjeno verzijo kartice 6800GT, 6800GS, podpirajo različne proizavajalce kartic v SLI načinu (npr. ASUS in Leadtek), boljši izkoristek dvojedrnih procesorjev, ter še mnogo drugih bombončkov, najpomembneje pa je, da so potrjeni s strani Microsofta skozi njegov WHQL program.

8 komentarjev

Nvidia opušča podporo za starejše grafične kartice

The inquirer - V kolikor si (še) lastite kakšno staro grafično kartico podjetja nVidia, ne pokušajte z nalaganjem gonilnikov, označenih s številko 75 ali višjih. Nvidia je namreč opustila podporo za grafične kartice iz serij Geforce 2, Quadro 2 in nižje. Uraden seznam nepodprtih kartic najdete na tem spletnem naslovu.

Nadaljnja podpora vsekakor ni smiselna, saj ob hitrem razvoju tehnologije na področju grafičnih kartic omenjeni modeli spadajo bolj v muzej kot pa v sodobna računala. Lastniki teh kartic pa se bodo morali v prihodnje zadovoljiti s starejšimi različicami gonilnikov. Ali pa kupiti novo grafično kartico [:D].

32 komentarjev

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

Prvi "barebone" sistem z Athlonom64

X-Bit Labs - Shuttle je prvi predstavil "golokostni™" sistem z Athlonom64 in nForce 3 matično ploščo. Zanimive so specifikacije tega malčka, ki vase sprejme vse socket754 Athlon 64 procesorje na matično ploščo nForce 3 150 in do 2 GB DDR pomnilnika v dve DIMM reži.

Razširitvene možnosti zagotavljata en PCI in AGP 8x. Na samo plato so pricinjeni še 6-kanalni AC97 Realtek ALC 650 s SPIDF izhodom in vhodom (zvočna kartica, da ne bo pomote), OgnjenaŽica, Realtekova 10/100 mrežna kartica ter USB 2.0. Tu je še mesto za en 3,5" diskovni pogon in en optični pogon standardnih velikosti. 240 W bi moralo vse skupaj dobro napajati, če pa bo to slušajno...

5 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

Test plošč na nForce2

Bench House - nVidiino vezje za matične plošče, imenovano nForce2, se je obneslo izredno dobro. Sedaj lahko sklepamo, da se bodo tovrstne matične plošče pocenile, saj v veljavo prihaja novo vezje, imenovano Ultra 400 nForce2. Kaj bi si še želeli. Na Bench House so si pogledali osnovne plošče, ki temeljijo na nForce2 vezju. Test vsebuje matične plošče vseh priznanih proizvajalcev, vsled česar je dokaj obsežen. V branje.

6 komentarjev

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev