»

Nova znamka "navijalskih" ramov

Hardwareluxx - V nemškem MSC so izdali novo znamko pomnilniških modulov za navdušence z udarnim imenom CellShock, ki jo tudi izdelujejo v Nemčiji. Na voljo je že nekaj DDR in DDR2 modelov, ki so sestavljeni iz izbranih komponent vrhunske kvalitete na 8-slojnem (DDR2) ali pa 6-slojnem (DDR) PCB-ju. Vsak pomnilniški modul je pred dobavo posamično testiran. Znanim (Corsair, OCZ, GeIL...) se torej pridružujejo novi igralci na pestrem trgu navijalskih palčk.

12 komentarjev

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Sedaj še Asus

X-Bit Labs - Asus Radeon 9800 XT Limited Edition je različica posebne izdaje kartice, ki pa je še bolj posebna. A ne samo da je posebna, še omejena je (kot da ni vse). Na trgu se bo pojavilo le 2000 takih kartic, oziroma bolje rečeno, multimedijskih paketov, saj bomo poleg same kartice dobili še USB 2.0 čitalnik za sedem različnih pomnilniških kartic in ovitek za CD-je veliko plastično škatlo ter kup navodil. Za ceno med 600 in 1000 ameriškimi dolarji naj jo kar imajo (moje mnenje).

9 komentarjev

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

X-Bit Labs - GeIL, eden od vodilnih proizvajalcev pomnilniških modulov, je sporočil, da bo v sodelovanju s kanadskim podjetjem ATi izdelal najhitrejšo grafikuljo. Grafični procesor naj bi bil ATi Radeon 9800 Pro s povišanimi frekvencami, celo višjimi kot Radeon 9800 XT. Tiktakanje jedra naj bi bilo predvidoma pri 445 MHz in pomnilnika pri 740 MHz, katerega naj bi bilo 128 MB.

GeIL bo za hlajenje uporabil ThermalTake-ove rešitve. Zanimivo je tudi dejstvo, da proizvajalec...

14 komentarjev

R420 dvakrat hitrejši od Radeona 9800 Pro

X-Bit Labs - Radeon 9800 Pro je trenutno ena najhitrejših, če ne celo najhitrejša grafična kartica za neprofesionalno rabo. Zadnje čase pa se na svetovnem spletu vse bolj širijo govorice o prihajajočem grafičnem čipu R420. Ta naj bi bil grajen na isti tehnologiji kot 9800 Pro, vseboval pa naj bi od 110 do 150 milijonov tranzistorjev, grajenih v 0,15 mikronih. Pričakovati smemo tudi osem cevovodov s po dvema teksturnima enotama in model s šestnajstimi s po ena teksturno enoto na vsakem. Neimenovani viri še trdijo, da naj bi bila grafikulja kar dvakrat (da, prav ste prebrali [:D]) hitrejša od Radeona 9800 Pro. Izvirna novica.

Upajmo, da se ne bo zgodilo to, kar se je zgodilo z NV30, ki je obetal mnogo, a na koncu je bilo povsem drugače.

9 komentarjev

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

Podražitev pomnilniških modulov

Overclockers.com.au - Nekaj časa se že govori, da se bodo pomnilniški moduli drastično podražili. Ne, razlog ni nič kaj preveč drastičnega, kot na primer stečaj Microna ali karkoli drugega, kar lahko pade človeku s preveč domišljije ter naspidiranim delom možganov, ki premlevajo teorije zarot, na pamet. Razlog za tokratno podražitev, ki naj bi se gibala okoli 30 do 40 odstotkov je prenovitev proizvodnih linij podjetja Hynix (ki je vam najbrž dosti bolj znan pod imenom Hyundai). Med sámo prenovitvijo naj bi prišlo do pomanjkanja zalog, kar naj bi se posredno odražalo v tej podražitvi. Cene naj bi se spustile nazaj nekje do novega leta, če ne še kak mesec kasneje. Navali narode na pomnilnik - ali pa čakaj do pusta .

Dodatek k novici, 20:19 - Še malo sem brskal ter uvidel, da x-bit labs mislijo drugače. Njihova razlaga za tako podražitev pomnilnika naj bi bila prav neka vrsta zgoraj omenjene teorije zarote, saj x-bitovci nakazujejo, da so se proizvajalci pomnilniških modulov preprosto domenili za...

1 komentar