»

Applove novosti

Applov polnilec baterij

vir: Apple
Apple - Z včerajšnjim dnem je Apple osvežil obilico svojih izdelkov, ki jih je na prvi pogled s predstavitvijo iPada, novega iPhona in njunega operacijskega sistema skorajda zanemarjal. Osveženi so tako iMaci, Mac Proji, končno imamo nekaj novosti pri LCD zaslonih, t.i. Cinema Displayih, šlo pa ni seveda brez nekaj novosti. Največja novost je Magic Trackpad, ki ga na nek način poznamo s prenosnikov, a tokrat povečan in namenjen rabi na namizju....

56 komentarjev

Mac OS X Panther na Centrisu 650 s 25 MHz

Slashdot - Morda najnaprednejši namizni operacijski sistem ta hip, Mac OS X 10.3 Panther, deluje tudi na predpotopni strojni opremi. To je dokazal bralec Slashdota, ki je na računalniku s 68 MB pomnilnika RAM, procesorjem 68040 s 25 MHz in diskom kapacitete 4 GB preko emulatorja PearPC na Debianu zagnal sodoben sistem. Ker emulator omogoča skoraj 500-krat počasnejše izvajanje, je preostalo vsega 0,05 MHz. Zagonska slika se je prikazala po uri in pol, ocenjen čas za celotni zagon pa je skoraj natančno en teden.

Medtem je Virginia Tech posodobila superračunalnik z Applovimi XServi.

15 komentarjev

Mac OS X Panther

Apple - V svetu Macov so že dalj časa krožile razne razvojne različice Applovega novega operacijskega sistema OSX 10.3 Panther. Od danes naprej lahko ta težko pričakovani OS tudi kupite. Na račun bomo prišli tudi slovenski ljubitelji Macov, saj bodo slovenski prodajalci Applove opreme prve pošiljke dobili že tekom naslednjega tedna. Cena pa žal še ni znana.

In kaj Panther ponuja? Po Applovih besedah naj bi imel novi OS kar 150 novih funkcij, najbolj pa izpostavljajo Xcode orodje za razvijalce programske opreme, Expose, originalno pogruntavščino ki olajša navigacijo med odprtimi programi, Fast User Switching in povsem prenovljeni Finder. Klik.

Obenem nas veseli, da naši bralci redno spremljate...

4 komentarji

Prihaja Panther ...

Slashdot - Apple je danes sporočil, da bo Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, na prodajnih policah od 24. oktobra naprej. Po mnenju mnogih poznavalcev najsodobnejši operacijski sistem bo dobil čez 150 udarnih novosti. Najpomembnejše med njimi so Finder™, ki omogoča hiter dostop do priljubljenih datotek in imenikov, Expose, s katerim lahko opazujete vsa odprta okna hkrati, in iChat AV, celovita rešitev za videokonference. Obširno predstavitev novosti in pomena novega Applovega operacijskega sistema lahko najdete tukaj.

7 komentarjev

Applove novosti: iTunes, iPod in Panther

PC Linux Online - Apple je objavili začetek prodaje digitalne glasbe v spletni trgovini iTunes Music Store. Posamezna skladba stane 99 ameriških centov, v knjižnici pa je zaenkrat čez 200.000 skladb. Gre za eno najbolj svobodnih spletnih trgovin, saj ne uporablja nobene tehnologije DRM za preprečevanje kopiranja, obenem pa uporabnikom ni treba plačevati nobenih naročnin. Klik!

Apple je predstavil tudi nove modele predvajalnikov iPod, ki se lahko pohvali z manjšimi merami in novo podobo. Novi iPodi so na voljo v različicah z diski velikosti 10 GB, 15 GB in 30 GB in stanejo 300, 400 ali 500 USD. Novost je tudi zvočni izhod, ki olajša priključitev predvajalnika na glasbeni stolp. Klik!

Nova različica operacijskega sistema Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, naj bi bila na voljo septembra. Največ pozornosti bo namenjene uporabniku in lažji uporabi. Poenostavili bodo možnosti prilagajanja delovnega okolja in prenašanja uporabniških profilov med različnimi sistemi Macintosh in drugimi napravami,...

4 komentarji