»

Slike Athlona XP SFF

Slo-Tech - O teh procesorjih smo na Slo-Techu že pisali, tako da bi vas prosil, da za podrobnejše specifikacije preberete spodnjo povezano novico. Athlon XP SFF naj bi ciljal na namizne računalnike, ki potrebujejo nizko porabo energije, podpiral bo dinamično nižanje hitrosti ter deloval na relativno nizkih napetostih. Tokrat si lahko med novicami HotHardwarea ogledate še sliko tega kebra. Mene je navdušil že sam dizajn [:D].

6 komentarjev

Mini Copper orb

hardCOREware - Ja, Thermaltake ni izdal le mini verzije Super orba, temveč tudi mini verzijo Copper orba. Tudi ta je, enako kot večji mini bratec, ožji od svojega izvirnikia Chrome orba. Namenjen je AMDjevim procesorjem do frekvence 1.5 GHz. Izboljšali so pritrdilni mehanizem, tako da je namestitev s pomočjo ploščatega izvijača otročje lahka. Hladilnik je zgrajen iz dveh delov. Prvi je bakren in je na nek način izmenjevalna površina med procesorjem in aluminijem. Razlog za uporabo bakra je boljša notranja toplotna prevodnost ter boljše prehajanje toplote iz procesorja na baker kot na aluminij. Del bakra, ki se vidi, če odstranite ventilator, je podoben Copper hedgehodu. Drug del hladilnika pa je narejen iz aluminija in oddaja toploto zraku. Hladilnik se obnese bolje kot Mini Super Orb, a malo slabše kot Volcano II. Mini Copper orb je sicer tišji od Mini Super orba, a glasnejši od Volcano II hladilnika. Na žalost je tu še en dejavnik in to je cena, ki bo najverjetneje govorila v prid Volcano II...

0 komentarjev

Mini Super Orb

NeoSeeker - Wow, prvo imamo Chrome Orbe, nato Super Orbe, potem se pa prikažejo takoimenovani Mini Super Orbi. Se je Thermaltakeovcem zmešalo? Niti ne, saj je bil eden večjih problemov pri Super Orbu njegov premer. Problem je namreč nastopal pri osnovnih ploščah z manj prostora, tako da je bila edina možnost pritrditve Super Orba na osnovno ploščo brušenje / ukrivitev reber. Tako so se načrtovalci pomujali ter ponudili 4 milimetre ožji hladilnik ter ga, izvirno kot le kaj, poimenovali Mini Super Orb. Če berete Slo-Tech že dlje kot mesec, potem ste opazili, da nad samimi zmogljivostmi Super Orba nismo bili zadovoljni, saj je enostavno ponujal premajhno razliko v temperaturi za preveliko fizično velikost. Tukaj je stvar ista, vsaj tako ugotavljajo NeoSeekerji. Njihov pogled na to hladilno enoto si preberite na tej strani.

4 komentarji

Thermaltake Volcano II

hardCOREware - O tem hladilniku smo na Slo-techu že pisali, a tokrat je na vrsti test in primerjava s Super Orbom in bakrenim Ježem (Copper Hedgehog). Testirali so ga na Thunderbirdu 750, navitem na 1000 MHz, tako da je bilo za toploto poskrbljeno. Temperatura v ohišju je bila 33°C (vroče, se mi zdi...). Rezultati pa so naslednji:

Hladilnik Temp. idlanja Po 60 min. Primea 95
Thermaltake Volcano II 33°C 44°C
Thermaltake Super Orb 34°C 45°C
Copper Hedgehog 34°C 41°C

Hja.. Rezultati so dokaj dobri. Res je, da se je v primerjavi z bakrenim ježom odrezal, kar dosti slabše, a to do neke mere odtehta cena, ki je dvakrat manjša in znaša nekje okoli 5 tisočakov. Če želite videti celoten test, kliknite tukaj.

1 komentar

Thermaltake Volcano II

Insane Hardware - Še ena hladilniška novica tokrat prihaja z Insane Hardwarea. Čeprav bi težko rekli, da gre za zanesljiv vir informacij, jim bomo glede tega kar verjeli. Gre za novi Thermaltakov hladilnik, namenjen Socket A procesorjem z zanimivim imenom Volcano II. Za razliko od dosedanjih Orb style hladilnikov, je ta zasnovan povsem klasično, torej hladilna rebra+ ventilator. Največja posebnost tega hladilnika je zagotovo ventilator, ki bi naj potiskal 36cfm zraka pri le 4500rpm. To pomeni konkurenco Global Win FOP38, le da bo zadeva precej tišja... "le" 31.5dBa. Dodatne...

3 komentarji