»

Kako v dveh mesecih do pol milijona ameriških dolarjev

Slo-Tech - To je namreč uspelo študentu z imenom Alex Tew s pomočjo njegove briljantne ideje. Ampak, to še ni vse, saj je njegov končni cilj zaslužiti milijon ameriških dolarjev.

Za kaj torej gre? Ideja je preprosta: Alex si je omislil stran, na kateri ponuja milijon pikslov, ki jih namerava prodati. Cena enega piksla je en ameriški dolar. Kupci pikslov lahko nato po svoji želji v kupljen prostor naložijo sliko/logo, ki lahko vsebuje tudi povezavo do poljubne strani.

Ideja se je tako prijela, da je v času od nastanka ideje, 26. avgusta 2005, do danes prodal več kot 600 000 pikslov.

Ob obisku njegove strani ne pozabite prebrati najpogosteje zastavljenih vprašanj ter njegovega bloga.

40 komentarjev

AMD - naš sosed?

X-Bit Labs - Špekulacije in obvestila iz dobro obveščenih krogov sicer niso pogosta snov poročanja Slo-techa, vendar je tokrat tema precej zanimiva tudi za lokalno javnost. Za kaj točno gre?

Če gre verjeti poročanju X-bit Labs, lahko pričakujemo, da bo AMD svojo novo tovarno postavil skoraj v naši okolici. Tako se kot najverjetnejša lokacija pojavlja Dresden, kjer naj bi urejali samo še birokratske postopke, nakar naj bi stekla gradnja.

Spet dobro obveščeni krogi poročajo, da naj bi bila vrednost naložbe 1,3 milijarde dolarjev, kar je precej malo, pravijo na X-bit Labs. Malo zaradi dejstva, da je Jerry Sanders pred nekaj meseci povedal, da naj bi tovarna stala približno trikrat več, namreč dobre 4 milijarde zelencev.

Nekaj podrobnosti najdete še tukaj.

18 komentarjev

Procesorske vojne je konec

The inquirer - Novinarji, predvsem iz ekonomskih krogov, nas vsak dan bolj presenečajo. Tako je po poročanju Inquirerja Business Week v enem od člankov pokopal AMD in razglasil konec procesorske vojne. Lep primer, kaj se zgodi, ko ljudje presežejo strokovne okvire in začnejo prikazovati neresnice.

Kot lahko preberemo, naj bi bili razlogi, zaradi katerih naj bi AMD odstopil od nadaljnega razvoja, predvsem ekonomski, tesno pa jim sledi tehnološka nezmožnost prehoda na 90-nanometrsko tehnologijo. Kljub vsemu je smisel članka drugje, saj nam Mike Magee poskuša prikazati, kako bi zgledal trg mikroprocesorjev brez enega igralca.

Seznam se začne z ustavljenim razvojem, nadaljuje preko zmanjšane odgovornosti medijem in zvečane poslušnosti proizvajalcev matičnih plošč in se končno ustavi pri aspektu, ki bi najbolj prizadel širšo javnost. Gre seveda za cene, ki bi se lahko nesorazmerno povečale, pri tem pa je treba še upoštevati, da bi temu sledilo še zmanjšanje izdaje hitrejših modelov.

Kot avtor...

84 komentarjev

AMD poroča o izgubah

News.com - AMD se že kar nekaj časa utaplja v rdečih številkah, kar potrjujejo tudi danes objavljeni poslovni rezultati. V tretjem četrtletju so izgube znašale 31 milijonov zelencev. Do 28. septembra je podjetje imelo dobrih 950 milijonov ameriških dolarjev prometa. Obdobje se je sicer končalo veliko bolje, kot so napovedovali mnogi analitiki, saj se je prodaja čipov povečala. Izvirna novica in ostale zanimive informacije.

12 komentarjev

Matrica Reloaded podira rekorde

Keanu Reeves v vlogi Nea

vir: BBC
BBC - Drugi del triologije bratov Wachowski podira rekorde v svetu filmov. S svojo premiero je zaslužil kar 42,5 milijonov ameriških dolarjev, kar je nov rekord. Drugo mesto pripada Spidermanu, ki je na svoj dan predstavitve zaslužil zavidljivih 39,4 milijonov ameriških zelencev in drži rekord največjega zaslužkarja za prvi vikend po premieri s kar 114,8 milijoni zelencev. Predvideva pa se, da bo Matrica Reloaded podrla tudi ta rekord. Uspeh tega filma z izrednimi posebnimi efekti pa je še večji, saj je v Združenih Državah označen s črko R, kar pomeni, da je prepovedan ogled filma mlajšim od 17 let brez dovoljenja staršev. Dobiček bo vse prej kot negativen, saj so za film Matrica Reloaded in...

21 komentarjev