»

Mozilla Thunderbird 0.6

Mozillazine - Izšla je nova različica prostega odjemalca za elektronsko pošto, Mozilla Thunderbird 0.6. Nova različica programa, ki izvira iz Mozille, prinaša nekaj pomembnih novosti na poti do dokončno stabilne različice: namestilnik za okolje Windows, novo privzeto temo za operacijski sistem Mac OS X, izboljšan mehanizem za nadzor neželene pošte, tudi novo podobo blagovne znamke in mnogo drugega. Podrobnejše informacije o novostih, dolpoteg in domača stran programa.

Na novico nas je opozoril tudi Mavrik.

21 komentarjev

Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZine

Mozillazine - Kot smo že včeraj napovedovali, sta izšla novi Mozilla Firebird in novi Mozilla Thunderbird. No ja, pravzaprav samo slednji, kajti Firebirda ne bo več -- njegovo novo ime je Mozilla Firefox. Kljub temu, da gre še vedno samo za izdelek v razvoju, je že druga sprememba imena nekoliko nenavadna poteza. Zakaj so se vodilni kljub temu odločili zanjo, lahko preberete tukaj.

Različica 0.8 je precej bogata z novostmi, saj prinaša namestilnik za Windows, izboljšana upravitelja zaznamkov in prenosov, novo privzeto temo za MacOS X, izboljšano namestitev razširitev, pregledovalnik DOM in še in še. Ime spremlja tudi nov logotip, na voljo pa so tudi reklamni gumbki za promocijo in prenos novega Firefoxa.

Nakoliko manj pompa je sprožila izdaja novega Mozilla Thunderbirda, ki se je povzpel do različice 0.5. Seznam vseh novosti najdete tukaj, najpomembnejše pridobitve pa so podpora večim identitetam ter izboljšave pri prejemanju pošte preko protokola IMAP in pri delu brez povezave.

Ravno...

40 komentarjev

NSIS 2.0

Priljubljen primerek uporabe orodja NSIS

OSNews - Če ste namestili katerega od naštetih programov ali pa morda tega ali tega, ste se srečali s programom NSIS, a se tega najbrž sploh niste zavedali. Nullsoft Scriptable Install System je orodje za ustvarjanje namestitvenih programov za Windows. Slovi po odprtosti izvorne kode in izjemni majhnosti, saj zeseda le 34 KB. Omogoča upravljanje preko skript, ponuja že pripravljene metode kompresije in je preveden v številne jezike.

Odslej pa bo NSIS še močnejši od konkurence. Izšla je namreč različica 2.0, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Sodobnejši uporabniški vmesnik namestitev programov tudi grafično poenoti z izgledom novejših okolij Windows, nov način kompresije z...

6 komentarjev

Mozilla 1.6

Mozilla.Lugos.Si - Včeraj je izšla nova različica odprtokodnega brskalnika, ki sliši na grozovito ime Mozilla in ki smo jo pričakovali že pred novim letom. Mozillo odlikuje brskanje z zavihki, zavračanje pojavnih oken (pop-upov), poštni odjemalec pa uspešno poskrbi za vso nezaželeno pošto (spam). V novi različici je popravljen cel kup varnostnih lukenj in hroščev, največja novost pa je mehanizem za avtentikacijo NTLM za različne platforme. Za ogled vseh novosti kliknite tukaj.

Nova različica je bila skoraj takoj poslovenjena, najdete pa jo tukaj. Če imate počasno povezavo, lahko počakate nekaj dni, saj bo slovenska različica tudi na uradnih zgoščenkah, ki jih bo prodajala Mozilla Foundation [:D]. Če pa ne znate slovensko (hm, ne bi poskusili raje nekajdrugega-tech.com?), pa poskusite izvirno različico, ki vas čaka na preobremenjenih strežnikih Mozilla.org. Veseli internet in srečno 2004!

Na novico nas je opozoril CCMbrother.

15 komentarjev

Mozilla Thunderbird 0.4

Mozilla.Lugos.Si - Izšla je nova različica samostoječega™ poštnega odjemalca, iztrganega iz Mozilline kodne osnove in delujočega na raznovrstnih operacijskih sistmih. Govora je seveda o Mozilla Thunderbirdu, zmogljivem poštnem odjemalcu, ki se lahko pohvali z nadzorom nad odpadno pošto in preprečevanjem izvajanja ZlobneKode™. Nova različica vsebuje nekoliko več ličila in precej manj škodljivih hroščev, izboljšana pa je tudi povezanost z operacijskim sistemom. Slovenski paketi so na voljo tukaj, originalna angleška različica pa tu.

21 komentarjev

Mozilla - udoben internet

Kiberpipa - Če ste med brskanjem po internetu kdaj naleteli na kakšno okno, ki se je odprlo kar samo od sebe in vas povabilo na obisk kazina, in če ste med branjem e-pošte dobili pozdrave od Muse Mohammeda iz Nigerije, pa vas vse to niti za trenutek ni spravilo v slabo voljo, potem vam ni potrebno nadaljevati z branjem. Če pa želite poskusiti udoben internet in ga sploh zares spoznati, vzemite rdečo tabletko.

Prihodnji torek, 11. novembra 2003, ob 18.00 se bomo na predavanju v Kiberpipi soočili z Mozillo. To je zbirka zmogljive internetne programske opreme, ki vključuje odličen spletni brskalnik, odjemalca za elektronsko pošto in branje novic, urejevalnik spletnih strani ter orodje za spletni klepet. Deluje v okoljih Windows, Linux, MacOS in mnogih drugih, njena izvorna koda pa je prosto dostopna. Glavne odlike Mozille so brskanje z zavihki, varovanje pred nadležnimi oglasi in virusi, nadzor odpadne pošte ...

Vljudno vabljeni!

9 komentarjev

Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Kmalu po izidu novih različic Mozillinih samostojnih programov za brskanje po internetu in delo z elektronsko pošto sta izšli še slovenski različici. Mozilla Firebird 0.7 in Mozilla Thunderbird 0.3 sta na voljo na strani Mozilla.Lugos.Si. Za več informacij o novih različicah poglejte med povezane novice. Sicer pa -- veselo brskanje ter pošiljanje in prejemanje pošte.

41 komentarjev

Poplava novosti iz Mozilla Foundation

Mozillazine - Danes je velik dan za Mozilla Foundation, nekakšno naslednico AOL-a, ki starševsko bdi nad razvojem Mozille. Izšla je Mozilla 1.5, ki prinaša številne novosti. Končno je na voljo črkovalnik (bil je tudi v 1.4.1), precej sprememb sta doživela Composer in ChatZilla, manjše pa tudi brskanje z zavihki, odjemalec za pošto in spletna orodja.

Poleg Mozille 1.5 sta na voljo tudi novi različici samostojnih programov, na katerih bodo gradile naslednje različice Mozille. Mozilla Firebird 0.7 prinaša prikaz spletne vsebine v stranski vrstici in izboljšano okno z nastavitvami ter omogoča zamenjavo sloga strani v vrstici stanja. Mozilla Thunderbird 0.3 se lahko pohvali z izboljšano podporo prilogam, s pohitritvami, z novimi možnostmi za sporočila na strežniku in še čem.

S tem pa se niz novosti še ne zaključuje. Organizacija Mozilla Foundation je že pri ustanovitvi zatrdila, da se bo razvoj Mozille usmeril k uporabniku, torej bo Mozilla postala uporabniku bolj prijazna. K temu sodijo tudi

16 komentarjev

Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird v slovenščini

Mozilla.Lugos.Si - Mozilla Firebird in Mozilla Thunderbird, novopečena samostojna programa iz Mozilline kodne osnove, sta odslej na voljo v slovenščini. Že pred časom je bil na voljo jezikovni paket XPI za namestitev slovenščine v angleški različici programov, zdaj pa sta na voljo še binarna paketa Mozilla Firebirda 0.6.1 in Mozilla Thunderbirda 0.2 za Linux in Windows. Ker so poslovenjene različice in tudi programa sama še vedno v razvojni stopnji, jih uporabljajte le za preskušanje. Veseli bomo vsake povratne informacije! V kratkem lahko pričakujete novi različici obeh programov in še dve novi različici Mozille.

4 komentarji