»

Samsung še vedno prvi

X-Bit Labs - Po raziskavi, ki so jo opravili pri Semico Research, sodeč, se je trg pomnilnika v iztekajočem se letu povečal za osem odstotkov, še vedno pa večino (81 %) obvladujejo veliki proizvajalci. Na prvem mestu z 28,6 odstotnim deležem ostaja Samsung, sledijo pa mu Micron, Infineon (oba 17,2) in Hynix (15,9). Ostali proizvajalci pokrivajo manj kot pet odstotkov tržišča. Več o tem.

2 komentarja

Micron in DDR-II

X-Bit Labs - Micron, dobro poznani proizvajalec pomnilniških čipov, je napovedal prve pošiljke 1 GB DDR-II pomnilniških modulov izdelovalcem strežniških sistemov. Čeprav ti moduli niso nobena novost, proizvajalec še vedno ni izustil, kdaj bodo na voljo tudi širši javnosti.

Narejeni so v 0,11-mikronski tehnologiji, za optimalno delovanje potrebujejo 1,8 V in so pripravljeni za delovanje pri 400 oziroma 533 MHz. Micron je že demonstriral 256 MB, 512 MB in 1 GB module, kar mu ponuja dobro izhodišče za dobavo čipov z velikostjo od 128 MB do 4 GB pri hitrosti 400 oziroma 533 MHz. Klik!

7 komentarjev

Micron v rdečih številkah

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Micron Technology je objavil poslovne rezultate četrtega fiskalnega kvartala in celotnega fiskalnega leta, ki se je končalo konec avgusta. Rezultati kažejo, da je Micron že tretje leto zapored posloval negativno, saj je v zadnjem z 889 milijoni dolarjev kar 132 milijonov izgube, v celotnem letu pa je izguba znašala 1,2 milijarde, prihodki od prodaje pa dobre tri. Več o tem.

0 komentarjev

Samsung še vedno največji

X-Bit Labs - Sodeč po poročilu Gartner Dataquest je bil Samsung v drugem letošnjem kvartalu še vedno največji proizvajalec pomnilnika, saj obvladuje slabo tretjino trga (31 odstotkov), kar je za odstotek več kot v prvem letošnjem četrtletju. Povečali so tudi prihodke od prodaje, ki so zdaj znašali 1,155 milijarde dolarjev. Na drugem mestu je Micron, sledijo pa mu Infenion, Hynix, Nanya in Elpida. Več o tem.

3 komentarji