»

Navijanje računalnika z mobilnim telefonom

Možnost nastavljanja frekvenc in napetosti

vir: VR - Zone
VR - Zone - Skorajda eno leto je že minilo, odkar smo poročali, da bo Asus omogočil navijanje računalnika kar z uporabo mobilnega telefona, ki bi se z računalnikom povezal prek brezžičnega standarda Bluetooth. Ta ideja se je očitno končno uresničila, saj je z App Store mogoče namestiti aplikacijo ROG iDirect. Navijanje bo sicer mogoče le z iPada oz. iPhone-a (ter iPod Touch) in bo omejeno na nekatere matične plošče iz nabora Republic of Gamers, ki bodo prišle opremljene z Bluetooth povezljivostjo. Znotraj programa iDirect bo mogoče nastavljati vse frekvence in napetosti, ki jih je mogoče nastavljati iz BIOS-a, s čimer naj bi zadovoljili celo najzhatevnejše navijalce, pregledovati stanje...

20 komentarjev

CTIA podpira micro USB napajanje

Tako izgleda prihodnost, le z milimeter večjim zvočnim izhodom

vir: engadget
engadget - CTIA - The Wireless Association, organizacija, ki predstavlja vse sektorje brezžične komunikacije (internet, mobilna omrežja, radio, itd.), močno podpira namero o standardizaciji priključkov na mobilnih telefonih. Evropska Unija zahteva, da se vsi mobilni telefoni po začetku leta 2012 polnijo prek enotnega, microUSB priključka, s čimer se strinja tudi CTIA, ki podpira še standardizacijo 3,5 mm priključka za priklop slušalk na mobilnih telefonih. Podporo pozdravlja tudi predsednik ameriškega FCCja, ki je povedal, da bo s ponovno uporabo polnilcev udarec na okolje mnogo manjši. Pridobili bodo tudi proizvajalci opreme in uporabniki, saj bo en polnilec lahko...

18 komentarjev

Ne opecite se pri melodiji za vaš mobilec!

ZDNet - Ste si na svojo telefonsko zverinico pravkar namestili piskajoč nadomestek priljubljene skladbe? Seveda - pa imate zanjo tudi licenco?

Jep, članice RIAA-e so se po Napsterju spravile še na ponudnike melodij za mobilne telefone. Trenutno tožb še ni precej, saj so tokrat pristopili drugače: od ponudnikov melodij so zahtevali licenciranje. Klik!

27 komentarjev

USB polnilec za mobilni telefon

Dan's DATA - Hja, tale članek je pa zelo uporaben... Kako iz USB priključka "potegnit" 5 voltov napetosti in 500mA toka ali 2,5W moči. No kakorkoli že, če se vam opis tegale članka zdi zanimiv, si ga le oglejte in kaj naredite. Za skurjene računalnike in mobilne telefone ne odgovarjam. Aja, še tole, znanja da naredite kaj temu podobnega ne potrebujete skoraj nič, saj je vse lepo razloženo pa tudi zelo lahko je vse skupaj.

2 komentarja