»

Pete Waterman oškodovan z Rickrollanjem

The Register - Pete Waterman je soavtor zdaj zelo znanega hita Ricka Astleyja Never Gonna Give You Up, ki je bil uporabljen za tako imenovano rickrollanje. Videospot hita naj bi bil na Youtubu predvajan kar 154 miljonkrat, zaradi česar je Waterman predvideval, da bo zaslužil lep kupček denarja. Takoj po božiču, ko se mu je porodila ta ideja, je poklical založnika, kolikšna vsota mu pripada. Njegovo premoženje je ocenjeno na 47 miljonov funtov, s čimer je bolj ali manj preskrbljen, vseeno pa je znesek 11 (enajstih) funtov, ki naj bi jih dobil od Googla za predvajanje skladbe, mizeren oz. praktično zafrkancija. Zaradi tega je Waterman mnenja, da ga je Google izkoristil ter povedal še, da mu več denarja prinese predvajanje skladbe na lokalni radijski postaji.

Člani združenja PRS for Music zdaj od Googla zahtevajo pravičen delež za predvajanje glasbe, s čimer se strinjajo tudi pri Googlu. Zataknilo se je pri licenci za izplačilo denarja, saj so jo do nedavnega imeli, trenutno pa so v pogajanjih za...

12 komentarjev

Varnostni trendi v letu 2005

Crypto-Gram - Podjetje Counterpane je pripravilo poročilo z naslovom Counterpane Threat Intelligence: 2005 Attack Trends and Analysis.

V poročilu podajajo nekaj statistik o varnostnih trednih, ki so jih zaznali pri varovanju omrežij svojih strank. Statistike so zato sicer nekoliko pristranske, kljub temu pa razkrivajo trende na področju informacijske varnosti v letu 2005.

Večino omenjenih varnostnih incidentov so zakrivili poiskusi izrabe pomankljivosti na sistemih (tim. exploiti) ter sumljive aktivnosti uporabnikov (oboje v 22% primerov), izstopajo pa še sistemske napake (17% primerov) ter sumljive strojne napake (14% primerov). Spyware, viruse in DOS napade so zaznali v manj kot 5% primerov (za vsako kategorijo), je pa pri tem pomembno poudariti, da gre za korporacijska okolja in ne za domače uporabnike.

Med pogostejšimi napadi prevladujejo DCOM napadi, Plug and Play prekoračitve medpomnilnika, Windows LSASS prekoračitve medpomnilnika, PHP XML-RPC napadi, IP ponarejanje (spoofing) in...

2 komentarja

Tekmovanje v radostni destrukciji

Brcanje miške

vir: BBC
BBC -

V Ukrajinskem Zaporizhzhyaju je lokalna radijska postaja priredila nadvse zanimivo prireditev, ki so jo poimenovali Prvo odprto prvenstvo uničevanja računalnikov. Privabili so več kot 300 ljudi, ki so svojo računalniško opremo uničevali v treh kategorijah: v metanju tipkovnice, brcanju miške in uničevanju monitorja. Zmagovalci v vsaki kategoriji so dobili novo, boljšo opremo, ostali pa so se zgolj počutili osvobojene, pravijo. Klik!

Ukrajinski rekord v metanju tipkovnice znaša 40,2 metra. [;)]

12 komentarjev

Retrospektiva

Overclockers Australia -

Torej, leto 2002 se je končalo. Včeraj smo obrnili še zadnjo stran, sedaj pa je napočil čas za različna preračunavanja ter analiziranja preteklega leta. Kar se tiče letošnjega leta z računalniške smeri smo na Slo-Techu že potegnili črto, nekatere spletne strani pa kanijo to storiti šele sedaj.

Tokrat imate pred seboj štiri poglede na preteklo leto:

  • Na The Tech Report so na treh straneh kratko in jedrnato opisali najpomembnejše lanske računalniške stvaritve, klik!
  • Na Bjorn3D so bili malce obsežnejši; lansko leto so si ogledali na osmih straneh ter se ozrli tudi v prihajajoče. Klik!
  • Na OC Addiction pa so se odločili podeliti svoje računalniške "oskarje" leta 2002. V kratkem in preglednem članku so tokrat našteli naj izdelke preteklega leta za vsako kategorijo, Klik!
  • Če pa vam ti "oskarji" niso povešči oz. jim ne verjamete, potem si lahko ogledate tudi izbor strani Hexus.

...

0 komentarjev

Bi svojo tipkovnico nekam vrgli?

Vnunet - Priznajte, da se vam je že kdaj zgodilo, da bi tipkovnico vašega računalnika v napadu jeze nekam vrgli. Če se vam ni, potem imate močne živce, drugače pa ste vabljeni na tekmovanje. In sicer, za kaj gre?
V Moskvi so priredili prvo tekmovanje v metanju tipkovnic. Pravila so narekovala, da je potrebno dotično vhodno napravo vreči z rokami, brez obratov telesa.
Poleg tega naj bi pojavil še en "šport", in sicer brcanje miške. Tu pravili zapovedujejo ravno pot glodalca. Pa naj še kdo reče, da ljudje niso neumni.
Informacije so najprej našli Vnunetovci.

Kaže, da preveč vodke škodi..

8 komentarjev