»

Prvi test RD600

OC Workbench - Na OCWorkbench.com so objavili prvi test prihajajočega ATI-jevega veznega nabora za Intelove procesorje, RD600, od katerega veliko pričakujejo predvsem zagrizeni navijalci, saj naj bi se v njem skrival velik potencial. Poleg tega gre za, v 90 nanometrskem procesu, izdelan čip, za hlajenje katerega zadostuje enostaven pasivni hladilnik.

V sicer kratkem, a zanimivem testu, lahko dobite informacije o zmožnostih novega veznega nabora in primerjavo med njim in Intelovim i975X.

11 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev

Intelovi štirje T-ji

Paul Otellini

vir: Intel
Slo-Tech - Intelova konferenca za razvijalce je v polnem teku in, kakor se za takšne dogodke tudi spodobi, so nas zopet razveselili s kopico novstmi. Tokrat so se bolj osredotočili na dodatne fićre svojih izdelkov in ne na računsko moč, saj je te že skoraj več kot preveč.

Prva novost je tako tehnologija Vanderpool, ki bo omogočala, da bo na vašem računalniku hkrati teklo več operacijskih sistemov. Strojno podporo temu smo zaenkrat lahko videli le na velikih strežnikih - mainframih. Sedaj se nam ne bo več potrebno zatekati k programski emulaciji, kot je na primer VMWare, ampak bomo imeli...

8 komentarjev

Intel prestavil Prescotta?

OC Workbench - Intel bo v sredini novembra predstavil svoj "prenovljen" Pentium 4 procesor, ki bo tiktakal pri 3.2GHz, imel 800MHz FSB ter podpiral Hyper Threading. Novost bosta dodatna 2MB L3 predpomnilnika, ki naj bi v nekaterih primerih povečal hitrost procesorja za okoli 10%.

Na internetu so se že pojavila ugibanja, ali to pomeni prestavitev Intelovih procesorjev z jedrom Prescott in, kot pravijo na Ocworkbench se bo to resnično zgodilo, namreč izid Prescotta je prestavljen na konec letošnjega leta ali pa začetek 2004. Stepping še vedno ostaja C verzija, za katero se govori, da odda neverjetnih 103W toplote.

Postavlja se vprašanje, ali to pomeni veliko priložnost za AMD, ki bo svoje nove procesorje, Athlon-64, predstavil 23. tega meseca. Klik!

2 komentarja

Prescott 2,8 GHz za 178 $; Prescott 3,8 GHz v drugi polovici 2004

X-Bit Labs - Intelov paradni konj Prescott bo uradno izšel 26. oktobra. Seveda so po poročanju X-Bit Labs znane tudi cene. Prescotta, tiktakajočega pri 2,8 GHz, bo na dan izida možno kupiti za 218 dolarjev, medtem ko so prve pocenitve napovedane za 15. februar. Takrat mu bo vrednost padla na "samo" 178 ameriških zelencev.

Na dan pa je prišla tudi novica, da bo Prescott 3,8 GHz uradno na trg prišel šele v drugi četrtini naslednjega leta. Še izvirna novica.

3 komentarji

Athlon-64 v akciji

OC Workbench - Athlon-64 je brez dvoma zadnje čase najbolj pričakovan procesor. Razlog je preprost: procesor bo podpiral 64-bitne aplikacije in s tem, če bo vse po načrtih AMD-ja, AMD vrnil nazaj v dirko megahercev. Na OC Workbench so tokrat preskusili testni primerek v, kje drugje kot, Quake 3 Arena. Procesor je sicer hitrejši od trenutno najhitrejših AMD-jev, vendar pa zaostaja za Pentiumom 4 3 GHz. Počakajmo raje na izid ... Klik!

6 komentarjev

Novi Pentium4 stepping

X-Bit Labs - Med priprave na izzid 1.7GHz Pentiuma4 sodi tudi novi stepping jedra. Procesor, ki bo izšel nekje konec aprila/začetek maja bo tako s seboj prinesel tudi novi stepping z oznako C-1. V osnovi novi stepping ne prinaša nič drugega, saj so jedro spremenili le malenkostno: povišali so Vcore na 1.75V, kar bi moralo zagotoviti stabilno delovanje pri 1.7GHz. Sicer pa bodo prvi procesorji z novim steppingom na voljo že marca, in sicer gre za počasnejše modele. Če gre sklepati po dosedanjih izkušnjah, bodo novi C-1 Pentiumi4 precej bolj navijanju prijazni...

0 komentarjev