»

Varnejši kozarci za Britance

Glass Plus na levi, Thin Wall na desni

CNet - V Veliki Britaniji se, glede na izvorno novico, soočajo z veliko primerki nasilja v pubih, za kar je kriv predvsem alkohol. Težava je, da pijanim nasilnežem pod roke najprej pridejo (prazni) kozarci piva v velikosti enega pinta (586 ml), ki jih razbijejo, z nazobčanim robom spodnje polovice kozarca pa nato porežejo svojega nasprotnika, ki se ne strinja z njihovimi pogledi na svet. Britansko zdravstvo letno oskrbi kar 87.000 poškodb, ki so povezane s porezanimi kozarci in pijančevanjem, čeprav jih je v policijskih statistkah le sedmina toliko.

Rešitev, varnejši kozarci, so že v prototipni fazi in jih...

48 komentarjev

Računalnik v steklenici whiskey-a

Metku.net - Čeprav se bo mogoče zdelo, da je Ballantines pričel izdelovati računalnike, temu ni tako. Medtem ko eni v steklenice vstavljajo miniaturne ladijce, je nek Finec vgradil računalnik v steklenico Ballantinesovega viskija. Specifikacije niso nič posebnega, je pa modifikacija vseeno vredna ogleda. Kot zanimivost naj samo povem, da je modifikacijo ustvaril med delovnim časom, ker je prosti čas doma raje posvetil novorojenemu sinu. [:D]



Na novico nas je opozoril tChr, za kar se mu neizmerno zahvaljujemo.

12 komentarjev

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

Podloga za vroče poletne dni

Metku.net - Vročina res pripeka in če si ne lastimo klime, lahko kakršno koli delo postane muka. Tudi sedenje pred računalnikom ni preveč prijetno, zato je eden izmed članov strani Metku Mods zgradil hladilno podlogo za miško. Na podlogi narejeni iz pleksi stekla sta pritrjena dva ventilatorja, ki po vrezanih zračnih kanalih pihata v roko. Da pa modifikacija ne bi bila preveč monotona, je avtor vanjo vgradil še modre LED diode in ključavnico, s katero je prižgal ventilatorje.

8 komentarjev

LED stikala

Burnout PC - Sicer zelo običajna stikala, ki jih lahko uporabimo skoraj kjerkoli, a so zaradi lepe oblike in modre ali rdeče barve ter večnamembnosti predvsem zanimiva za nas - moderje, so si ogledali na BurnOutPc. Vsako stikalo ima štiri pole - dva za LED diodo, ter dva za glavno funkcijo - prekinitev tokokroga. Ocenjevalcu je bila zelo všeč enostavna montaža, sam izgled in precej močna dioda. Oglejte si celoten testek.

4 komentarji