»

Uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA

Primer FPGA plošče

vir: Hekovnik
Hekovnik - V četrtek, 18. 3. 2010, ob 17.00 bo v Hekovniku uvodno predavanje delavnice HDL in FPGA. Namenjeno je vsem, ki bi vas zanimala delavnica, ki se bo odvijala nadaljnjih šest četrtkov ob 17. uri.

Predavanje se bo osredotočilo na programabilno logiko (FPGA) programski jezik zanjo (Verilog). Opisani bodo zgradba in funkcionalnost FPGA-vezij ter sodobni primeri uporabe. Predstavljen bo tudi program tečaja, na katerem bodo nekateri od teh primerov uporabe podrobno razloženi. Predaval bo Iztok Jeras, ki za mednarodno podjetje inSilica piše Verilog kodo, ki nazadnje pristane v ASIC-vezjih v mobilnih telefonih. Več informacij in prijave.

2 komentarja

Obvestilo in napoved izpada

Slo-Tech - V današnji noči smo na Slo-Techu zamenjali spletni strežnik. Od sedaj naprej stran teče na strežniku Apache 2.0. Za morebitne neprijetnosti v času menjave se opravičujemo. V primeru, da opazite kakšno napako nas o tem obvestite.

Hkrati tudi napovedujemo daljši izpad konec naslednjega tedna (točen čas bo še sporočen) zaradi nadgraditve podatkovne baze (tako programskega kot tudi strojnega dela). Izpad bo predvidoma trajal 3-12 ur. Hvala za razumevanje.

75 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi velikega (nepričakovanega) povečanja obiska na strani so trenutno izklopljene nekatere požrešne funkcije. To ni napaka. Takoj ko bo obisk padel pod 150% povprečne vrednosti se bo stran spet vrnila v znano obliko.

Hvala za razumevanje.

82 komentarjev

NEST.2004 se je zaključil

Slo-Tech - V nedeljo ob 17h se je zaključil NEST.2004. V skromnih treh dneh se nas je zbralo malo več kot 200. Večina je prišla za vse tri dni in je seveda prinesla s seboj računalnike ter prazne DVD-je. Znotraj mreže je tekel dchub, s pomočjo katerega so si lahko uporabniki izmenjevali (legalne) datoteke. V času največjega interesa je tako skupna količina podatkov, ki so bili dani na voljo, presegala 3,2TB. Ob vsem tem smo pojedli približno 500 pic in ostalih...

89 komentarjev