»

GeForceFX

GzeasY - Na strani GzeasY, ki je - vsaj tako se mi zdi - korejska, so testirali GeForceFX 5800 Ultra (500/1000 MHz - GPU/RAM). Za nas, ki ne znamo korejsko (če članek želite prebrati vprezite kakšen on-line prevajalnik) so zanimive predvsem slikice in rezultati 3DMarka2003. Obnesel se je proti pričakovanjem, saj so rezultati le malo višji od tistih z Radeonom 9700Pro.

Testirali so ga v več igrah in testnih programih, tako da si slikice le oglejte. Zanimiva je tudi lastnost gonilnikov, v katerih piše trenutna temperatura procesorja in pomnilnika (vsaj mislim, da tudi pomnilnika, saj so tudi gonilniki v pisankah.) Skratka, oglejte si vsaj slike, čeprav je članek že od 14.2.. Hvala Clementu, za povezavo!

vir: GzeasY

vir: GzeasY

11 komentarjev

Naslednik Cappuccino PC

Slashdot - Malce bolj redni bralci novic se gotovo dobro spominjate majhnega računalnika Cappuccino PC in številnih njegovih izvedenk ter računalnika Espresso PC, ki so v ne tako oddaljeni preteklosti navduševali pisce testov ter številne uporabnike, ki cenijo prenosljivost. Seveda pa je napredek prisoten tudi pri teh napravicah, zato je proizvajalec moral izdelati zmogljivejši mlinček. Rodil se je Mocha P4 PC, ki je ohranil dobre lastnosti predhodnikov, poleg tega pa ponuja kar nekaj dobrot - od podpore procesorjem Pentium4, do gigabitnega etherneta, itd. Več o tem računalniku si lahko preberete na tej strani.

3 komentarji

Svoboda tipkanja na internetu?

Ace's Hardware - Dober glas seže v deveto vas, pravijo stari. In res je tako. Eden hardveraš naj bi ugotovil, da je razlika med zvočno kartico SB Live ter SB Audigy minimalna in da se da nekatere razlike premostiti preprosto z gonilniki. Čeprav v to dejstvo sploh ne verjamem (razlika med čipoma EMU10K1 in EMU10K2 - Audigy - je zelo velika), je Tajvanec ugotovil, da so beta gonilniki za Audigy kartice, katerih ne dobimo več, delovali tudi na starih Live karticah in da naj bi veliko razlike celo bilo opazne. Seveda je možno, da je Tajvanec lahko lagal, a to nekako pade v vodo, ko opazimo reakcijo Creativa, ki jo komentirajo na Ace's Hardware. Creative je zahteval, da se osemstranska razlaga brezpogojno umakne iz dotične domače strani, iz njihovega strežnika zbriše povezave na in dejanske gonilnike, ki so omogočali sporno namestitev, ter prosili, naj brišejo vse teme v forumu, ki naj bi slabo vplivale na Creative. Zanimivo, kaj? Upam le, da bo informacija prišla necenzurirano tudi do nas in da bomo...

3 komentarji

Nanya PC2100/CL2 DDR RAM

Club Overclocker - Navdušenju nad DDR RAMom kar ni in ni videti konca. Ko smo se že spraševali, ali bo DDR RAM neslavno propadel, smo naleteli na nove predstavitve DDR chipsetov in nove DDR pomnilniške čipe. Micron, Criucal, ... proizvajalcev je vedno več. Pojavil se je še en proizvajalec - Nanya. Večina vas bo sicer pomislila, da je to spet eden izmed brezveznih tajvanskih proizvajalcev. Če ste se opredelili tako, potem ste se kar pošteno ušteli, saj Nanya DDR RAM sodeč po temu temu kratkemu spada v sam vrh DDR ponudbe. CAS2 pomnilnik naj bi zdržal do frekvence 133 MHz, CAS 2.5 pa do 143 MHz. Testerju je uspelo tudi prekoračiti to frekvenco, sistem pa je bil še vedno stabilen. Skratka ne morem vam reči nič drugega, kot da si preberite test in upate, da bo kaj takega kdaj prišlo tudi v Slovenijo.

0 komentarjev

Želite kapučino?

Akiba - Majke mi, da ne morš verjet kaj si Tajvanci vse izmislijo. Tale napravica, ki jo vidite na spodnjih slikah vsebuje materino ploščo s P3 procesorjem (od 500-1000 mhz!!), DVD, zvočno, diskom, modemom/Lan, video-out, LCD konektor, itd... tehta pa natanko 950 gramov!
Tudi look same naprave ni od muh, kot ste najverjetneje sami opazili. Vprašanje je, če bomo kaj takega kdaj uzrli na naših policah, ampak sem prepričan, da bi se kar nekaj dotičnih artefaktov razgrablo med trumo ljubljanskih japijev . Ime naprave je že na mestu, imenuje se namreč Cappuccino G1. Gor ali desno, imamo kakega prostovoljca, ki bi financiral nakup teh kul stvarc za delavce na Slo-Techu !? Se mi je zdelo, da ne:)

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba
p.s. Še naslov, ane.

4 komentarji

DVD sekcija

Jaz - To je presenečenje, o katerem sem vam govoril. S pigeonom smo se menili in domenili za testiranje DVD filmov. Tako od sedaj naprej vidite v levem meniju sekcijo DVD recenzije, ki ji bo kmalu sledil še Seznam vseh filmov (trenutno sta dva filma opisana, ta funkcija se bo pojavila pri petih filmih). Na desni imate tudi povezavo na zadnje recenzirane filme. Trenutno sta to Up Close & Personal (Zelo Osebno) ter The Cell (Celica). Ker je to šele začetek, bodo notri sigurno kakšne začetniške napake. Odpustite nam, smo samo ljudje. Filme pa v recenzijo daje podjetje Kos Računalniki. V prihodnosti nas torej čaka poleg kvalitetnih novic še grma opisanih filmov na DVD. A smo carji al smo carji?

12 komentarjev