»

Napster se preoblikuje

The Register - Tako, pa smo dočakali preobrazbo Napsterja v plačilni sistem. Čeprav naj bi Napster postal čisto "legalen", le-tega čaka še veliko dela, zato bo do nadaljnjega ostal izklopljen, poroča The Register. Problem se je pojavil, ko je sodnik na sodišču zahteval, da mora Napster omogočiti 100 % "čistost" sistema. Predstavnik Napsterja je povedal, da sistema ne bodo nikoli prilagodili tem zahtevam, ker je to nemogoče. Predstavnik je omenil, da je Napster lahko učinkovit samo 99.4 % (kot da to ni dovolj ). No, kakorkoli že, Napster ostaja ugasnjen. V tem času bodo lahko programerji v sistem vključijo nove tehnologije in končno upokojili star "nelegalen" sistem.

0 komentarjev

Napster in digitalni prstni odtisi

več strani - Ameriška spletna storitev za izmenjavo glasbenih datotek mp3, Napster, namerava pesmi pred nezakonitim presnemavajem zaščititi s pomočjo digitalnih prstnih odtisov. Kot je sporočil direktor Napsterja Hank Barry, se je Napster že dogovoril z izdelovalcem programske opreme Relatable o izdelavi ustrezne zaščite. Program, ki ga izdeluje Relatable, glasbene datoteke prepoznava s pomočjo njihove audio vsebine. Tehniko digitalnega prstnega odtisa naj bi začeli uporabljati, ko bo dostop do Napsterja na svetovnem spletu mogoč le ob plačilu naročnine. To naj bi začeli zaračunavati po 1. juliju. Tudi to novico je spisal Mitja.

2 komentarja

Dol-vleka na Napsterju se nadaljuje

PC World - Še en update o dogajanju z Napsterjem:
V petek je Napster na svojem sodnem procesu sodnici predlagal, da bi vgradil posebne filtre, tako da bi se s tem onemogočila dol-vleka nekaterih glasbenih datotek, tako npr. od Metallice in Dr. Dreja. V soboto so jih dejansko vgradili, vendar pa se dol-vleka glasbenih datotek na Napsterju nemoteno nadaljuje. Ti filtri se zaenkrat namreč niso izkazali za učinkovite, saj jih lahko uporabniki hitro zaobidejo z malce drugačnim imenom datoteke.
Čeprav se Napster poskuša rešiti na vse načine, mu zaenkrat ne kaže najbolje.
Več o tem pa tukaj.

9 komentarjev

Xyloc varnostna naprava

Little White Dog - Na Litttle White Dogu so objavili test zanimive napravice, ki sliši na ime Xyloc Wireless PC Security device. Gre za hardversko zaščito računalnika pred vdori... Če se vam to zdi nesmiselno, naj povem, da je še vedno večina vdorov v računalnike izvršena s pomočjo fizičnega kontakta in ne preko interneta. Zadevice, kot je Xyloc, so torej kot nalašč za kakšnega sistemskega administratorja, ki računalnika s pomembnimi podatki noče pustiti nezaščitenega.

0 komentarjev