»

Novičke

Digital Daily - Intelova čipovja Springdale in Canterwood za Pentiume 4 so se pojavila v številnih inkarnacijah in s to številko so narasle tudi količine različnih matičnih plošč in lahko verjamem, da se ljudje pri nakupu težko odločijo. Na Digital Daily so stestirali 13 čudes najbolj znanih proizvajalcev matičnih plošč, temelječih na čipovjih 865PE/875P/865P/865G. Abit, Asus, Epox, Gigabyte, MSI, Soltek ter DFI so bili podvrženi Sandri, PCMarku, Quaki 3, Serious Samu ter 3DMarku2001. Morda se bo zdela bera testov malce premajhna in predvsem malce "zastarela", a za osnovno predstavo, bi morlo biti dovolj. 13x klik!

1 komentar

Grafična prihodnost je ... integrirana?

Tom's Hardware - Dandanašnji že zelo težko najdemo integrirano grafično kartico, saj se le-te zelo malo uporabljajo. Eden izmed vzrokov je gotovo to, da se za grafiko uporablja pomnilnik na matični plošči, ki že tako potrebuje procesor. Ravno zaradi tega so sposobnosti teh grafičnih procesorjev omejene.

Prednosti vgrajenih grafičnih procesorjev so cena in enako dobro delovanje pri 2D grafiki, medtem ko se tehnologija težko spoprime z novejšimi 3D stvaritvami. Če pa bi vseeno radi videli, kako se obnesejo najboljše integrirane matične plošče, le odklikajte k Stričku Tomu.

19 komentarjev

Geforce FX 5600 Ultra vs Radeon 9600 Pro

Digital Daily - Zadnje čase vedno več ljudi sprašuje po kvaliteti in hitrosti dotičnih grafikulj in vsem, ki kolebajo, bom podal odgovor s to novico.

Na Digital Daily so primerjali grafikulji srednjega cenovnega razreda v nekaj grafično požrešnih programih. Čeprav je nVidiin adut na papirju za odtenek zmoglivejša zadeva, ji je tudi ATi-jev predstavnik predstavljal lepo konkurenco. V testih sta bila precej izanačena, a odločitev še vedno preostane kupcu. Klik!

0 komentarjev

Gigabyte bo izdeloval grafikulje z nVidia čipi?

X-Bit Labs - Gigabyte, eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih kartic, matičnih plošč in ostale računalniške opreme, je naznanil, da bo začel s produkcijo grafičnih kartic, ki bodo vsebovale nVidiine procesorje. Za ta korak so se odločili zaradi njihove nedavno izdelane prve nForce 2 matične plošče. Prva taka kartica naj bi se imenovala kar Maya FX.

Kot pa vsi dobro vemo, je Gigabyte že dolgo poslovni partner kanadskega podjetja ATi. Zato so se odločili, da ne bodo prekinili sodelovanja s Kanadčani in še naprej delali tudi z ATi-jevimi čipi. Tukaj.

Preberete pa si lahko tudi poročilo promocijske konference nVidie in Gigabyta v Moskvi. ...

7 komentarjev

Trije Geforcei FX 5900 Ultra na enem mestu

vir: GamePC
GamePC - Od izida serije NV35 je preteklo že kar nekaj časa. V tem obdobju je na svetovnem spletu nastalo kar nekaj testov, v katerih neposredno primerjajo ATi-jevega ter nVidiinega aduta. Tokrat pa so fantje na Game PC na test postavili tri grafikulje različnih podjetij iz nVidiine NV 35 serije. Ta podjetja so bila eVGA, MSI ter Gainward. Test so pripravili zaradi tega, da bi ugotovili zmogljivosti eVGAjeve kartice z novim BIOSom, ki kartici zniža frekvenco. To naj bi pripomoglo k boljši kakovost in hitrosti. Te močno opevane grafikulje pa so primerjali tudi s karticami iz ATIjevega tabora in sicer: Radeon 9800 Pro z 256 MB pomnilnika, Radeon 9800 Pro z 128 MB pomnilnika in Radeonom 9700 Pro ter Radeonom 9600 Pro. V testih je z nVidiinimi aduti pometel ATIjev vrh...

12 komentarjev