»

Mandrake Linux 9.2

Mandrake 9.2 Discovery

PC Linux Online - In začelo se je. Začelo se je obdobje Velikih treh, ki bodo v naslednjih tednih postavili na ogled svojo podobo operacijskega sistema Linux. Prvi so udarili Francozi, ki so članom svojega kluba že ponudili Mandrake Linux 9.2, s katerim praznujejo peto obletnico obstoja podjetja. Nova različica je usmerjena predvsem k izboljšavam obstoječih tehnologij, torej odpravlja napake prejšnje različice in prinaša nove različice programskih paketov. Novost je tudi nov paket Discovery, ki je namenjen začetnikom, in med namestitvijo sistema sam izbere programske pakete za namestitev. Prav tega so si ogledali na Open for Business.

34 komentarjev

Mandrake 9.2 RC1 že na voljo

PC Linux Online - MandrakeSoft se intenzivno pripravlja na izdajo naslednje različice svojega priljubljenega operacijskega sistema. Mandrake Linux 9.2 je čedalje bližje končni različici, saj je pravkar izšel RC1. Očitno so se tokrat Francozi bistveno bolj kot na nove možnosti osredotočili na popravke in stabilnost, saj zaenkrat ni omenjena nobena revolucionarna novost v novem operacijskem sistemu, pa tudi iz števila beta izdaj (pol manj kot pri različici 9.1) lahko sklepamo, da je razvojni cikel krajši.

0 komentarjev

Kakšno je vreme v deželi MandrakeSoft?

OSNews - Sonce pripeka, sence primanjkuje, čakamo, da kdo prinese mrzlo ... khm, sok, izkoristiti želimo vsako priložnost za namakanje v mrzli vodi in povsem jasno je, da nas v življenju zanima samo še eno, in sicer v kakšnem položaju se nahaja francosko podjetje MandrakeSoft. Izdelovalec priljubljene distribucije Linuxa se je pred meseci znašel v velikih finančnih težavah in ČrnoglediZvezdogledi™ so napovedovali celo propad ene najvidnejših družb, ki se ukvarja s prosto programsko opremo. Kmalu po omenjenih težavah je podjetje izdalo Mandrake Linux 9.1, ki je bil med uporabniki odlično sprejet, zdaj se v celoti posvečajo novi različici, ki jo lahko pričakujemo še letos. Po vrhu vsega pa se vročim dnem kaj hitro pripeti, da jih popestrijo nevihte, njihove zveste spremljevalke, strele, pa so nas pravkar pošteno zadele, saj smo izvedeli, da sta MandrakeSoft in HP sklenila zanimiv dogovor. Kmalu bodo vsi namizni računalniki podjetja HP naprodaj z naloženim francoskim operacijskim sistemom,...

8 komentarjev

Mandrake Linux 9.1

MandrakeSoft - MandrakeSoft - eden izmed TrehVelikih distributerjev Linuxa za podjetja in domače uporabnike - je objavil Mandrake Linux 9.1 "Bamboo" za procesorje tipa x86. Nova različica prinaša številne novosti, kot so Apache 2, spreminjanje velikosti particij NTFS, podpora Wi-Fi in še marsikaj. Povsem spremenjen je tudi namestitveni program, ki ima manj korakov in je hitrejši, MandrakeGalaxy pa je nova namizna tema, ki poenoti izgled GNOME 2.2 in KDE 3.1.

Jedro je Linux 2.4.21, našli pa boste tudi XFree 4.3, Mozillo 1.3, OpenOffice 1.0.2, XMMS 1.2.7 ... Preberite si obširno predstavitev in možnosti naročila paketov ali pa se odpravite na stran za DolVleko. HitriMožje na OSNews pa so že spisali oceno...

4 komentarji

MandrakeSoft: Stečajni postopek, drugič

The Register - MandrakeSoft je včeraj najavil, da so v ponedeljek na sodišče vložili vlogo za pričetek prisilne poravnave.

Novica sledi predvčerajšnjemu poročanju o domnevnih težavah podjetja, kot je bilo razvidno iz zasebnega sporočila direktorja podjetja, ki se je nekako znašlo v javnosti. Podjetje ima sedaj čas brez pritiska upnikov sanirati podjetje ter poslovanje vrniti na zavidljivo (beri: ustrezno) raven.

6 komentarjev