»

Abit AW9D-MAX prihaja

Slo-Tech - Abit bo v kratkem izdal z najrazličnejšimi funkcijami naphano matično ploščo, ki bo bazirala na veznem čipovju Intel 975X. V skladu s tradicijo se bodo seveda potrudili izdelati izdelek višjega razreda, prijazen overclockerjem, in ker že nekaj časa iz njihove tovarne ni prišlo ničesar, bo splavljenje nove matične plošče, za katero Abit vsekakor upa, da bo hitrostna kraljica, toliko bolj zanimivo. Zaenkrat so izdelali zgolj inženirske primerke, ki pa so jih v roke dobili pri AnandTechu in pri NordicHardware. Vas zanimajo rezultati testov? Hehe, ju boste morali kar sami prebrati -- tako enega kot drugega.

19 komentarjev

Gainward, odpri se!

Torbjörn Johansson iz Gainwarda

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Gainward, podjetje s sedežem na Švedskem, je najbolj poznano po "svojih" grafičnih karticah. Na Nordic Hardware so opravili zanimiv intervju, v katerem sta to podjetje predstavila dva zaposlena, Torbjörn Johansson in Miro Novosel. Seveda so pokazali tudi prihajajoče produkte, ki jih bodo izdali v bližnji prihodnosti. Branje je nadvse zanimivo.

1 komentar

9x GeForce FX

Nordic Hardware - Na Nordic Hardware so spisali test devetih grafičnih kartic podjetja nVidia, natančneje družine kartic GeForceFX, od modela FX5200 Ultra do FX5900 Ultra, proizvajalcev ABIT, Gainward, Innovision in Creative. Za primerjavo so dodali še tri grafične kartice podjetja ATi, Radeona 9600 Pro, 9800 in 9800 Pro. Če se odločate za nakup nove grafične in še vedno ne veste katere, je ta test pravi za vas. Prijetno branje!

2 komentarja

nVIDIA nForce2

Velika zmagovalka :)

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Na strani NordicHardware so si pogledali kar pet matičnih plošč, osnovanih na nVIDIA nForce2 čipovju. Testirali so Abitovi NF7-S v1.0 in v1.2, Asusovo A7N8X, K7N2G-L podjetja MSI ter Soltekovo SL-75FRN-L. Pri vseh ploščah so si pogledali njihove specifikacije, ceno ter BIOS in jih preizkusili, kako se obnesejo v navijanju, na koncu pa so jih na podlagi različnih testov še primerjali med seboj. Vse mamaplate, razen Soltekove, so si prislužile oceno nad 8 točk od desetih, končna zmagovalka pa je Abitova NF7-S 1.2 s, ki si je prislužila slabih 9 točk. Članek, ki obsega 23 strani, si le poglejte, saj je več kot zanimiv.

1 komentar

VA Linux

Linux Today - Čudne stvari se dogajajo. VA Linux je eno od najbolj znanih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo storjne opreme na kateri teče izključno Linux (in je zanj tudi prilagojena). Sliši se precej čudno, a odločili so se, da bodo prenehali prodajat hardware. Gre za to, da se nameravajo skoncentrirati na razvoj njihovega Sourceforge on-site colaborative development sistema, OSDNja in svetovalnih storitev. Razlog leži v tem, da so jim IBM, Compaq, Dell in drugi začeli odžirati preveč strank pri Linux strojni opremi.
Eric S. Raymond (ESR) je kot bivši član uprave VA Linuxa dal zelo zanimiv intervju v katerem govori o tem, kako si je VA s svojo uspešnostjo v bistvu sam izkopal jamo.

2 komentarja