»

ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition

AMD - AMD je predstavil grafično kartico ATI Radeon X1900 G5 Mac Edition, namenjeno za Applove sisteme Power Mac G5 Quad in Power Mac G5 Dual. Jedro nove grafične kartice vsebuje 36 Pixel Shader enot, grafična kartica pa premore 256 MB pomnilnika. Dva DVI izhoda omogočata sočasno uporabo dveh 30 palčnih Apple Cinema HD zaslonov. Cena nove grafične kartice znaša 349 ameriških dolarjev.

Več o tem v AMD-jevem sporočilu za javnost.

9 komentarjev

AMD predstavil Live!

AMD - AMD je predstavil Live! platformo, namenjeno multimedijskim računalniškim sistemom. Po besedah AMD-ja, Live! uporabnikom omogoča enostavno predvajanje in urejanje multimedijskih vsebin in njihovo izmenjavo in skupno uporabo z drugimi uporabniki Live! sistemov. AMD Live! PC, ki temelji na dvojedrnem procesorju Athlon 64 X2, bo kupcem na voljo naslednji mesec, med drugim bodo svoje Live! PC-je kupcem ponudili Acer, Alienware, Fujitsu Siemens in HP. Prav tako je AMD razvil poseben paket programske opreme za omenjene sisteme z imenom LIVE! Entertainment Suite. V drugi polovici leta naj bi AMD predstavil še Live! platformo za prenosnike, temelječo na Turion 64 X2 procesorjih.

Več o Live! si preberite v AMD-jevem poročilu za javnost ter v novici na daily-Tech-u, oziroma obiščite spletno stran Amdlive.

9 komentarjev

Athlon 64 X2 5000+ in FX-62 za s939?

Slo-Tech - Na spletu buri duhove AMD-jeva razpredelnica, ki prikazuje cene njihovih procesorjev. Iz nje je namreč razvidno, da je ob modelih Athlon 64 X2 5000+ in Athlon 64 FX-62, poleg novega podnožja AM2, označeno tudi podnožje Socket 939. O morebitni predstavitvi omenjenih procesorjev za s.939 podnožje še ni uradnih informacij.



Verjetno se bo kmalu izkazalo, če je imel vmes prste tiskarski škrat, oziroma bomo res dobili nova procesorja za s.939.

Izvorna novica na Inquirerju in na Hartware.net.

17 komentarjev

AMD Athlon 64 X2 5000+ za s939?

X-Bit Labs - AMD je v nedavno izdanem dokumentu z naslovom AMD Athlon 64 Processor Power and Thermal Data Sheet, navedel tudi procesor z oznako AMD Athlon 64 X2 5000+ za socket 939. Omenjenega procesorja uradno še ni najavil, poleg tega ga ni bilo mogoče zaslediti v dosedanjih roadmap-ih AMD-ja.

Po podatkih iz omenjenega dokumenta gre za dvojedrni procesor s frekvenco 2600 MHz in 2 MB drugonivojskega predpomnilnika (1 MB na jedro), vendar se v omenjenem dokumentu pojavi tudi podatek o 512 kB L2 cache-a na jedro (skupaj 1 MB).Če drži prvi podatek, potem ima enako frekvenco in količino predpomnilnika, kot Athlon 64 FX-60. Nejasno je tudi ali bo procesor na voljo končnim kupcem ali bo na voljo le za AMD-jeve partnerje.

Več o skrivnostnem procesorju si lahko preberete v izvorni novici na X-bit labs.

2 komentarja

AMD vam predstavlja Athlon64

AnandTech - Verjetno se mnogi med vami še vedno spominjate AMD me reklamne kampanije, s katero je AMD poskušal pridobiti na popularnosti, a mu, milo rečeno, ni ravno najbolje uspelo.

No, sedaj se AMD-jev marketinški oddelek vrača, in sicer so za vse nevedneže in radovedneže pripravili dva nova reklamna spota za prihajajoči Athlon64 procesor. K sebi ju lahko prenesete od tu oziroma tu.

Spota sta velika 2 MB oziroma 4,5 MB, tako da sta dosegljiva tudi za modemske nesrečnike. Vsekakor vredno ogleda! Še povezava do izvirne novice.

17 komentarjev

Western Digital kupil Read-Rite

več strani - Diskovni gigant Western Digital je nedavno objavil, da namerava kupiti Read-Rite, izdelovalca določenih diskovnih komponent. Znano je, da je imel Read-Rite kar nekaj denarnih težav, saj so konec junija začeli s stečajnim postopkom. Western Digital je od sodišča že dobil dovoljenje, da za okroglih 95 milijonov dolarjev kupi celoten Read-Rite. Ob objavi te odločitve so Western Digitalove delnice izgubile tri odstotke svoje vrednosti. Klik, klik!

0 komentarjev