»

Motorola PEBL za Mario Sharapovo

Slo-Tech - Anna Kournikova je gotovo ena najbolj znanih igralk tenisa, pa ne, ker bi osvojila kup Grand Slam naslovov, temveč zgolj zadari njenega videza -- šport in marketing sta že od pradavnine najboljša partnerja. Njena rojakinja Maria Sharapova pa je dosegla še več, poleg tega, da je lepa, je tudi uspešna v tenisu, oboje pa zna zelo dobro vnovčiti. Pogodbeno sodeluje z Motorolo (med drugim jo lahko vidite v akciji MotoMaria), ki je zanjo oblikovala posebno serijo enega najlepših Motorolinih...

7 komentarjev

Avtor Mellise pomaga FBI

Houston Chronicle - David Smith, zloglasni avtor virusa Melise, je bil, kakor smo že poročali, maja 2002 obsojen na 20 mesecev zapora. Te dni pa so v javnost pricurljali dodatni podatki, čemu tako mila kazen. David je kmalu po aretaciji začel delati skupaj z FBI na razkrinkanju še drugih piscev virusov.

Tako je skoraj dve leti po podzemlju interneta zbiral podatke podatke o drugih piscih računalniških virusov. Na ta način sta bila razkrinkana Jan De Wit, avtor virusa Anna Kournikova, in Simon Vallor, avtor virusa Gokar. Prav tako je pomagal FBI pri razvoju orodij za boj proti spletnim nepridipravom.

12 komentarjev

Nov virus na pohodu (W32.Goner.A@mm)

Slo-Tech - Ker sem trenutno v šoli, se mi svojih novic ne ljubi pisat, zato objavljam vaše. Ta je od Mateja Kovačiča.

Spet nov virus, ki se širi podobno kot ostali iz družine @mm, le s to razliko, da ta virus uniči tudi antivirusni program in firewall - pobriše datoteke vseh znanih protivirusnih programov in požarnih zidov. Če se okužite, lahko zlobni hekerji vaš računalnik uporabijo za DOS. To jim sicer verjetno ne bo uspelo, saj naj bi administracija virusa potekala preko IRC kanala, ki pa je že zablokiran. Ocenjujejo, da je virus okužil že preko 100.000 računalnikov. Orodje za odstranitev virusa najdete tukaj!. Klik!

18 komentarjev

Protiteroristicni zakon tudi proti hekerjem

MSNBC - V Veliki Britaniji so sprejeli nov zakon, po katerem bodo računalniški hekerji lahko klasificirani kot teroristi in kot taki lahko tudi primerno kaznovani. Ta zakon (The Antiterorism Act 2000) razširja definicijo terorizma tudi na cyberterorizem, saj definira terorizem tudi vsako vrsto dejanj, ki resno vplivajo na delovanje elektronskih sistemov.
Vlada Velike Britanije je razširila definicijo terorizma predvsem zato, ker je zaskrbljena, saj militantne grupe vedno pogosteje uporabljajo kot vrsto akcije računalniško hekanje. Torej, če mene vprašate, skrajni čas za tak zakon.

Po drugi strani pa, ironično, je pricurljala druga novica: kot verjetno veste, je v zadnjem času bil aktualen e-mail virus Anna Kournikova. Njegov stvaritelj je bil odkrit ravno pred nekaj dnevi, sedaj pa je še nek župan iz Nizozemske izjavil, da bi ga rad zaposlil.
Mislim too much... Nagrada za to, da je avtor tega virusa povzročil totalen kaos. Krneki.

Več o tem pa tukaj....

17 komentarjev

Nov e - poštni virus

The Register - Hm, ponavadi tega ne objavljamo, a ta virus ima nov, že kar genialen način, da prepriča uporabnika, da ga požene. Lepo po vrsti. To je še eden tistih virusov, ki uporabljajo visual basic skriptni jezik, tale virus pa izpiše tole sporočilo:

Subject line: Here you have, ;0)
Message text: Hi:
Check This!
File attachment: AnnaKournikova.jpg.vbs

Huh, virus se predstavi kot slika Anne Kournikove? Če to ni podlo...kakorkoli že, če dobite tako sporočilo, ga kar lepo pobrišite.

5 komentarjev