»

Odprtokodno pivo

Slashdot - Če v vsej širni ponudbi še niste našli piva svojih sanj, si ga lahko poskusite zvariti kar doma. Najti morate le kakšno "upokojeno" 486-ko, nanjo naložiti brezplačni FreeBSD, dokupiti poceni temperaturni senzor in relejno ploščo in že si lahko sestavite lastno mini-pivovarno. Več najdete na Slashdotu oz. na Gregovih pivovarniških straneh. Na koncu je potreben le še recept, za kar so poskrbele dobre duše iz Hamletove dežele in enega izdale pod dovoljenjem Creative Commons.

Še dobro, da Keber ni več minister. [:D]

21 komentarjev

Srečno 2005

Slo-Tech - Takole. Slabih šest ur pred iztekom leta 2004 je res že skrajni čas, da potegnemo črto pod letošnje dogajanje. V letu 2004 smo se za vas trudili in vam pripravili skoraj trideset člankov oz. testov strojne opreme, več kot tisoč novic s področja računalništva in tehnologije, poslovenjeno distribucijo Linuxa, veliki dogodek NEST.2004 in nekaj manjših, naprimer pywo é wyno. Vendar pa Slo-Techa ne bi bilo brez vas, drage bralke in bralci, ki ste letos napisali več kot 200.000 sporočil v več kot 60.000 tem, ki polnite števce obiska in forum.

Zato vam uredniška ekipa Slo-Techa želi čim uspešnješe prihajajoče leto, da bi vam uspelo iz vašega abakusa iztisniti še zadnji megaherc moči, da bi bili vaši okna ali pingvini karseda stabilni in da bi vam čim manjkrat odpovedali poslušnost. Zunaj kibernetskega sveta vam želimo zdravja, sreče, ljubezni in uspehov. Naužijte se še zadnjih kapljic leta 2004 in ob polnoči krenite proti novim zmagam, ki vas čakajo v petem letu tretjega tisočletja. Pa...

90 komentarjev

Slotech z bicikli na Mariborsko Pohorje!

Slo-Tech - Peklenska vročina še kar ne poneha, minister But bo septembra delil koruzo, Hrvati pa grozijo z uvedbo ekonomske cone na Jadranu. A mi se ne damo!

Da pa ne boste samo strmeli v ekrane med preizkušanjem najnovejše različice Slotech Linuxa, vas vabimo, da se nam zopet pridružite na kolesarskem izletu -- Slotech z bicikli čez drn in strn. V soboto, 30. avgusta, se bomo podili po Mariborskem Pohorju!
Za vse nejeverne Tomaže je na voljo tudi kratek (6 MB) filmček s povzetki ljubljanske ture in napovedjo mariborskega dogodka.

Vse dodatne informacije in obvestila obodo objavljena v

7 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno 2003

Slo-Tech - Da vas spomnim: danes, 21.8.2003 (ob 20.00), pridite v čim večjem številu v ljubljanski Kratochwill v BTCju, kjer se bomo člani ekipe dobili na sproščujoči debati z vami, uporabniki naše strani. Zagotovljena je dobra volja in sproščenost. Prisežem, na sebi bom imel prijazen pogled -- sploh me ne boste prepoznali [:D].

Da pa ne bo vse samo Pywo pa Wyno, boste lahko tam kupili tudi Slo-Techove majčke (moške za fantke pa ženske za punčke za 2.500 SIT) in brezplačno vzeli svojo kopijo Slo-Techovega Linuxa.

Pričakujemo vas!

36 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno '03

Slo-Tech - Pozor pozor, vrli uporabniki inu uporabnica Slo-Techa! V četrtek, 21.8.2003, ob 20:00, se bo zgodilo. Vsi, ki imate tisti dan kakšno urico ali dve časa, se nam pridružite v ljubljanski pivnici Kratochwill v BTCju, saj se mislimo dobiti na sproščujoči pijači, reči nekaj lepih besed, kaj popiti in pojesti, in tako dalje. Hladna orožja so prepovedana [:D]. Na voljo vam bomo za vsa morebitna vprašanja glede Slo-Techa, na mestu samem pa boste lahko tudi kupili Slo-Techovo majčko (ženske za punčke pa moške za fantke) in Slo-Techovo distribucijo Linuxa.

Se vidimo v četrtek, v ljubljanskem Kratochwillu v BTCju, ob osmi uri zvečer!

18 komentarjev

Teleinfos

Slo-Tech - Čez slabe pol urice se bo pričel že tretji dan prireditve Teleinfos, ki se odvija v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen, vrata dvoran pa so vam odprta od devete do osemnajste ure. Slo-Techova postojanka se nahaja v prvem predverju, tik pri stopnicah, ki vodijo iz velike sprejemne dvorane. Pričakujemo vas v čim večjem številu! Za prost vstop je potrebno izpolnit manjšo anketico. Če tega ne želite delati na mestu lica, potem si le-to lahko izpolnite kar nalinijsko. Se vidimo!

3 komentarji

Preliminarni design za majčke

Jaz - Ja, ja, saj vem da to vseskozi govorim, toda majčke se dejansko približujejo. Tako vam predstavljam tudi nekakšno BETA različico designa za majčke. To ni zadnja faza, toda verjetno se stvar ne bo več veliko spreminjala. Kvečjemu barvna kombinacija napisov, ter lepša slika motorka (originalnega avtorja motorke, pita, lepo naprošam, da mi še 1x pošlje veliko sliko le-te). Zdaj pa da slišimo kritike .

Dodatek by luni: Ker ste dali vedeti, da vam motorka na majci ni všeč, sem na hitro spacal nekaj drugega. Ventilator... Mogoče vam bo ta bolj všeč (čeprav sem sam ugotovil, da bi izgledal malo lepše, če bi bil v celoti sestavljen iz črt...), torej hitro pokomentirajte.

91 komentarjev

Kako pozorno

VIA Hardware - Via je spet izdala nove Vozače. Tokrat že verzijo 4in1 4.32. Kaj je tako posebnega na njih? Imajo podporo Windows XP.
To pomeni, da bodo WinXP samodejno prepoznali Viino čipovje. S tem je rešenih veliko problemov (za uporabnika), ki bi lahko imel probleme s kompatibilnostjo WinXP in Via čipovja (naj vas spomnim ne konflikt med SB in Viinim Southbridgom). 4.32 popravijo še nekaj hroščkov svoih predhodnikov in izboljšajo par aplikacij (za Windowse, se ve). Dobite jih pa lahko tukaj.

3 komentarji

Slo-Techovi Hardware Oskarji 2000

Jaz - Ok, z rahlo zamudo (toda vseeno precej pravočasno ) se je začelo izbiranje komponent za Slo-Techove Hardware Oskarje 2000. Torej namesto, da bi podali svoja lastna mnenja o najboljših komponentah v letu 2000, smo to možnost dali vam. Vse skupaj je tako dobilo podobo velike ankete, v kateri izbirate svoje lastne favorite med kandidati, ki smo jih pripravili mi. Toda pazite: izbirajte pozorno, saj lahko svoj glas oddate le enkrat!
Čez točno en mesec bomo prešteli vse glasove in vašo izbiro objavili in pokomentirali v posebnem članku. Zdaj pa veselo na delo!

11 komentarjev