»

Izšel LiVES 1.0.0

LiVES v akciji.

Slo-Tech - Prejšnji teden je po sedmih letih razvoja izšel LiVES 1.0.0. Gre za odprtokodni urejevalnik videa, ki omogoča tudi VJ-ing oziroma izdelavo in miksanje videa v realnem času.



Program je na voljo v okolju Linux, BSD, openMosix in Mac. Uporabniki okolja Windows lahko uporabijo dyne:bolic živi CD, za Ubuntu pa so na voljo že pripravljeni namestitveni programski paketi.

Mimogrede, za osnovno urejanje je v Linuxu na voljo program Kino, ki omogoča tako zajem videa iz digitalne kamere, kot tudi osnovno rezanje in lepljenje ter uporabo efektov pri prehodih. Zahtevnejši uporabniki pa lahko posežejo po Kdenlive ali Cinelerri. Poskrbljeno je tudi za vse, ji želijo izdelati video DVD (tim. DVD...

19 komentarjev

Izšel VLC 1.0.0

Slo-Tech - Po dolgih letih razvoja je danes končno izšla 1.0.0. različica programa VLC (VideoLAN Client). VLC je odprtokodni predvajalnik multimedijskih datotek, ki poleg predvajanja različnih formatov datotek omogoča tudi oddajanje preko omrežja (ang. streaming) ter snemanje na disk. Nova različica podpira številne kodeke (tudi HD codeke, vključno z Blu-Ray, Real Video 3.0 in 4.0) ter številne datotečne formate.

Program je brezplačno na voljo za okolja Linux, Windows, Mac OS X, BeOS, Syllable, BSD, MorphOS, Solaris in Zaurus. Zagnati ga je mogoče tudi iz USB ključka (kot mobilno aplikacijo).

VLC je odličen odprtokodni izdelek, ki pravzaprav nima resne konkurence, zato ga lahko le priporočamo.

116 komentarjev

Slo-techovi kolesarji osvojili Mariborsko Pohorje

Slo-Tech - Kljub kisli vremenski napovedi smo, ob nesebični pomoči kolesarskega foruma tabla.xenya.si, izvedli drugi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn - tokrat na Mariborskem Pohorju.

Statistika izleta: 15 kolesarjev in ena kolesarka, 1 padec (brez posledic), 1 gumidefekt (uspešno odpravljen), prevoženih 35 kilometrov in narejenih 1000 metrov vzponov...

Slike so na ogled v temi S-T čez drn in strn - mariborsko Pohorje, komentarji izleta pa v temi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn.

6 komentarjev

Slotech gre z bicikli na Mariborsko Pohorje

Slo-Tech - Majsko kolesarjenje po kucljih v okolici Ljubljane je bilo prijetno in zabavno, zato ga velja ponoviti.

Tako bomo v soboto, 30. avgusta, grizli v klance na Mariborskem Pohorju. Zaradi lažje organizacije prosimo vse, ki boste prišli, da se prijavite na naslov elektronske pošte. Trenutno je prijavljena ena deklica in 11 fantkov.[:D]

Dobimo se ob 9. uri pri spodnji postaji pohorske vzpenjače. Napovedni film in ostale informacije o izletu pa najdete v tejle temi.

3 komentarji

Slotech z bicikli na Mariborsko Pohorje!

Slo-Tech - Peklenska vročina še kar ne poneha, minister But bo septembra delil koruzo, Hrvati pa grozijo z uvedbo ekonomske cone na Jadranu. A mi se ne damo!

Da pa ne boste samo strmeli v ekrane med preizkušanjem najnovejše različice Slotech Linuxa, vas vabimo, da se nam zopet pridružite na kolesarskem izletu -- Slotech z bicikli čez drn in strn. V soboto, 30. avgusta, se bomo podili po Mariborskem Pohorju!
Za vse nejeverne Tomaže je na voljo tudi kratek (6 MB) filmček s povzetki ljubljanske ture in napovedjo mariborskega dogodka.

Vse dodatne informacije in obvestila obodo objavljena v

7 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno 2003

Slo-Tech - Da vas spomnim: danes, 21.8.2003 (ob 20.00), pridite v čim večjem številu v ljubljanski Kratochwill v BTCju, kjer se bomo člani ekipe dobili na sproščujoči debati z vami, uporabniki naše strani. Zagotovljena je dobra volja in sproščenost. Prisežem, na sebi bom imel prijazen pogled -- sploh me ne boste prepoznali [:D].

Da pa ne bo vse samo Pywo pa Wyno, boste lahko tam kupili tudi Slo-Techove majčke (moške za fantke pa ženske za punčke za 2.500 SIT) in brezplačno vzeli svojo kopijo Slo-Techovega Linuxa.

Pričakujemo vas!

36 komentarjev

Slo-Tech z bicikli čez drn in strn

Slo-Tech - Da "gensko spremenjeni čevapčiči nismo ravno zelo cenjena množica v širši družbi", je onega dne odkril že priznani kuzistanski računalniški guru Alkeini. Ker pa smo Slotecherji več, bi se spodobilo, da zase poskrbimo tudi na bolj aktiven način (beri: o tem ne le govorimo).

Ker je svežega zraka vedno manj, smo se odločili, da v slogu planskega gospodarstva od nedelje, 11. maja naprej, poskrbimo za vaše dobro duhovno in telesno zdravje.

Da, gnjavili in sekirali vas bomo tudi v živo! [:D] Tokrat na celodnevnem kolesarskem izletu v okolico Ljubljane - "Slo-Tech z bicikli čez drn in...

6 komentarjev