»

Program eDonkey dokončno umrl

Wired News - Nekaj dni po tem, ko sta sodno poravnavo sprejela Napster in RIAA se je za 30 milijonov dolarjev pogodilo tudi podjetje MetaMachine, ki je zakrivilo eDonkey, eDonkey 2000 in omrežje Overnet. Uradna stran je tako postala nedosegljiva, MetaMachine pa bi po navedbah NY Times tudi poskušal ustaviti delovanje omrežja, kar so gotovo izkusili dosedanji uporabniki. Da pa se ljubitelji dišečih cvetlic ne boste preveč ustrašili na prvi pogled šokantne novice, naj vas pomirimo -- osličkov bližnji sorodnik eMule naj bi še naprej deloval nemoteno.

Na novico nas je opozoril CaqKa.

28 komentarjev

Mula lažje diha

Slo-Tech - Pred kratkim začeto ogorčenje ob zaščiti blagovne znamke eMule v Nemčiji se je vsaj začasno poleglo. Podjetje Firstway Medien GmbH, ki je zaščitilo blagovno znamko, je privolilo v vrnitev znamke razvijalcem priljubljenega odjemalca za omrežja P2P, eMule. Očitno so aktivni člani projekta z odvetnikom dovolj odločno nastopili proti nasprotniku in ga prestrašili z dolgotrajnim in dragim sodnim postopkom, ki bi jih lahko doletel. Obljubljajo, da bo vsak darovalec sredstev, ki so jih zbirali za primer resnejšega sodnega postopka, lahko odločil, kaj se bo zgodilo z denarjem, ki ga je zaradi ugodnega razpleta precej ostalo. Klik!

Na novico nas je opozoril Tody.

4 komentarji

Čigava bo blagovna znamka eMule?

Slo-Tech - Večrat smo že poročali o težavah, ki jih imajo podjetja in organizacije z blagovnimi znamkami, nazadnje predvsem v povezavi z Mozillo (Firebird) in Microsoftom (Lindows.com, MikeRoweSoft.com). Skoraj nikoli pa ne mine mesec, da ne bi zagodrnjali tudi o pritiskih na razvijalce programja za izmenjavo datotek po internetu.

In zdaj sta se obe nevšečnosti združili in zadeli projek eMule. Ta je članom svojega foruma poslal obvestila, da je v Nemčiji nekdo zaščitil blagovno znamko eMule in zdaj poskuša prevzeti ali zaprti vse spletne strani s tem imenom ali podobnim. Prva je na vrsti domena eMule.de, a so se razvijalci enoglasno odločili, da bodo nemškemu delu projekta priskočili na pomoč in zahtevali umik blagovne znamke. Pri tem pa bodo potrebovali kar precej denarja, a so očitno pripravljeni tudi na to.

Na novico nas je opozoril PicNiK.

16 komentarjev

Mobilna eMule

Slo-Tech - Program za p2p izmenjavo datotek eMule bržčas poznamo vsi, zato ga ni potrebno predstavljati. No, razvijalci pa so šli še korak dlje in izdelali t.i. "mobilno mulo". Mobilna mula je javanski program, ki ga naložimo na gsm aparat, ki j2me aplikacije podpira. Ko imamo program nameščen, lahko z njim kjerkoli in kadarkoli preverjamo delovanje, prenose in ostalo naše eMule, ki jo imamo nameščeno doma na računalniku. Tako lahko z brhko deklino poležavate na toplem pesku na tropskem otoku in z enim očesom na mobilcu preverite, koliko vaših "rožic" je že vzcvetelo in koliko le-teh je še v fazi "cvetenja" [;)]. Uporabno? Preverite sami!

12 komentarjev