»

Nov GPU - Volari

PC Stats - X: Volari?
Y: Da, novi grafični procesor tvrdke XGI.
X: XGI?
Y: Da, družba ustanovljena maja 2003. Morda vam več pove celo ime Xabre Graphics Inc.
X: Xabre ... da, da cenejši procesorji za nezahtevne uporabnike. Kaj niso bili ti od SiS-a?
Y: Da, res je. SiS Multimedia se je "odcepila" od SiS-a in postala XGI. Poleg tega pa je za seboj potegnil še Trident.

Sedaj, ko veste kakšno je ozadje, lahko govorimo naprej. Kot pravijo XGI, njihovi novi procesorji Volari ne bodo imeli nič skupnega s Xabri, saj ne bodo ciljali le na spodnji, cenejši del trga, temveč bodo izdelovali grafične kartice za vse sisteme in cenovne razrede (Trident XP5 procesor tudi za prenosnike). Na voljo bodo tri različice procesorja: V8, V5 (Ultra različici z višjo uro) in V3 - osnovna različica...

34 komentarjev

XGI z dobičkom v treh letih

X-Bit Labs - Kot se verjetno še spomnite, je SiS konec marca ustanovil novo podjetje, ki se bo ukvarjalo z razvojem Xabre grafičnih kartic -- poimenoval ga je Xabre Graphics Corporation. Sedaj so podrobneje prikazali svojo strategijo, v kateri poudarjajo, da XGI ne namerava konkurirati ATI-ju in nVidii, temveč se bodo usmerili v nove vode. Predsednik XGI, Chris Lin, je dejal, da upajo in načrtujejo, da bo v roku treh let podjetje postalo dobičkonosno. Poudaril je še, da je bil nakup Tridenta dobra poslovna poteza in da kanijo obdržati vse Tridentove blagovne znamke in izdelke. Kakorkoli že, strokovnjaki opozarjajo, da so te izjave hudo optimistične, saj je bil Xabre doslej slabo prodajan, imajo pa dobro podlago v Tridentovih produktih, ki so bili nekoč že slavni. Več o tem.

1 komentar

SiS razpada

X-Bit Labs - Ne dobesedno. Različni računalniški viri so danes potrdili, da je podjetje SiS formiralo novo podjetje, ki bo zadolženo izključno za izdelavo in razvoj grafičnih procesorjev. Novoustanovljeno podjetje se bo imenovalo Xabre in se bo promoviralo popolnoma samostojno, kar nakazuje že SiS-ov nakup domene Xabre.com, kjer ime SiS skorajda ni omenjeno. Zazdaj se podjetje ukvarja s proizvodnjo Xabre600 kartic, proti koncu leta pa lahko bojda pričakujemo tudi XabreII. Več o tem.

Seveda bo SiS ostal in še vedno izdeloval ostale izdelke, ki so jih dozdaj.

9 komentarjev

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

SiS gre na 0.13 mikronov

DigiTimes - Pri Silicon Integrated Systems (SiS) so najavili, da se bodo v tretji četrtini tega leta začeli postopoma preusmerjati na proizvodnjo 0.13 mikronskih čipov. Postopoma zato, ker sprva še ne bodo uporabljali bakrenih povezav, ampak bodo le-te v proizvodnjo vključene šele leta 2003. Trenutno pri SiS proizvedejo kar 50 % čipov že z 0.15 mikronsko tehnologijo (novejši nabori, čipi Xabre), medtem ko se nabori SiS645 še vedno proizvajajo s staro 0.18 mikronsko tehnologijo. Pri SiS obenem še dodajajo, da bo tudi Xabre 600, ki ga trenutno še vneto pričakujemo, še vedno 0.15 mikronski, medtem ko bo Xabre II, ki naj bi na tržišče prišel nekje pred koncem tega leta, najverjetneje prvi SiS-ov čip, ki bo proizveden z novo 0.13 mikronsko tehnologijo.

0 komentarjev

SiS Xabre prvič

Reactor Critical - Hja, mrtva sezona je in moje najbolj priljubljene stvari ne ponujajo nič zanimivega. Me je pa dobesedno presenetil ruski Reactor Critical, ki je danes zapolnjen z raznimi zanimivostmi. Veliko je seveda novic, ki se nanašajo na SIS-ov najnovejši grafični procesor, Xabre imenovan. In to povsem po pravici, saj gre za izjemno zanimiv čip, ki pa utegne postati tragični junak, saj poznavalci špekulirajo, da ga v Evropi in Ameriki ne bomo tako pogosto videvali. Problematična sta namreč ATI in Nvidia, ki sta zasičila tržišče z Radeoni in GeForci. No ja, sicer pa so na potezi zopet uvozniki, ki se bodo morali odločiti, ali bo Xabre med drugimi na voljo tudi na "starem kontinentu" in "čez lužo". Po zadnjih ugotovitvah naj bi bile kartice Xabre zlasti močno zastopane na Kitajskem, kjer je SiS že od nekdaj imel dober položaj. Proizvajalci, ki naj bi Xabre kartice proizvajali pa so:
  • Gigabyte

  • Triplex

  • ECS

  • Diligent

  • CP Technology

  • Transcend

  • Club 3D

  • Joytech

  • SOYO

  • Chaintech

  • AOpen

  • Pinview

...

0 komentarjev