»

Kritični popravki Intelovih procesorjev

The inquirer - Večina novih Intelovih procesorjev (tako namizni Core 2 kot serverski Xeon) ima po poročanjih Inquirerja določene kritične programske težave. Le-te se da rešiti s posodobitvijo procesorjeve mikrokode in sicer na dva načina: s popravkom za vaš operacijski sistem (zaenkrat omenjajo samo Windows) ali pa s posodobitvijo BIOS-a na matični plošči.

Kljub temu, da ima težave praktično cela zadnja generacija, Intel zatrjuje, da ne bo potrebna zamenjava izdelkov, saj bodo programske posodobitve dovolj. Vsi lastniki Core 2 procesorjev z Okni si že lahko prenesete popravke z Microsoftove strani.

Izvorna novica.

62 komentarjev

Po kratkem premoru spet popravki iz Microsoftovih logov

Slo-Tech - Po dveh mesecih so spet na voljo novi popravki, kot je v navadi, jih je Microsoft izdal drugi torek v mesecu.

Tokrat je na voljo skupno 8 popravkov, od tega jih je 5 označenih kot 'Critical', 3 pa kot 'Important'. Popravki so v večini namenjeni operacijskim sistemom, brskalniku Internet Explorer, nekaterim orodjem Office in MSN Messenger 6.2.

Vse informacije o novih popravkih si lahko preberete tu, za namestitev pa obiščete windowsupdate.microsoft.com.

Ko smo že ravno pri popravkih; zlobni ljudje so začeli razpošiljati elektronsko sporočilo, ki vas hoče prepričati, da so na voljo novi popravki in vam prikladno ponudijo tudi povezavo na windowsupdate.microsoft.com, ki pa je seveda napačna. Ne nasedajte!

25 komentarjev

Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool

Microsoft - Danes, nekaj dni po izidu AntiSpyware Beta1, je Microsoft izdal še program za odstranjevanje zlobnih programov. Med te programe spadajo Berbew, Blaster, DoomJuice, Gabot, MyDoom, Nachi, Sasser in Zindos.

Program deluje na Windows 2000, XP in 2003, za njegovo uspešno delovanje pa morate biti prijavljeni kot administrator. Ko program poženete, se je potrebno strinjati s pogoji uporabe, nato pa program začne iskati po vašem disku za zgoraj omenjenimi zlobnimi programi. Na koncu tudi izpiše, ali je vaš računalnik okužen s kakšnim od teh zlobnih programov, ali ne.
Prav tako je možno preveriti, če so na vašem računalniku zlobni programi, kar preko internetne strani.


Kot...

16 komentarjev

Koda za izkoriščanje luknje v JPEG v javnosti

News.com - Slashdot piše, da je v javnost pricurljala koda, ki bi lahko omogočala izkoriščanje nevednih uporabnikov Microsoftovih izdelkov.

Na internetu se je pojavil program, ki zlonamernežem omogoča, da izkoristijo računalnike z operacijskim sistemom Windows, preko varnostne luknje v kodiranju splošno razširjenega formata digitalnih slik JPEG. V kratkem se bo verjetno pojavilo kar nekaj novih virusev ali trojancev, ki bodo to poskušali izkoristiti. Ranljivih je več aplikacij, med drugim tudi Internet Explorer, torej se lahko okužite že med brskanjem po spletnih straneh. Zaščitite se lahko z prenosom obližev, ki so na voljo že nekaj časa.

50 komentarjev

Tokrat bo črv napadel... Črva!

F-Secure - Črv Lovsan (imenovan tudi kot MSBlast, Poza, Blaster), o katerem smo poročali pred dnevi in o katerem so množično poročali tudi uporabniki našega foruma, tokrat doživlja svojevrstno defenzivo. Borci zoper zlobno kodo so pred kratkim idenfiticirali nov črv, imenovam Welchi (imenovam tudi kot Nachi, Welchia, WORM_MSBLAST.D, Sachi).

Slednji se širi na enak način kot Lovsan, vendar za svojo destinacijo izbira le računalnike z Windows XP ali tiste s pomanjkljivo posodobljenim spletnim strežnikom IIS 5.0 ( več o napaki v IIS). Črv ob zagonu najprej preveri aktivnost črva Lovsan, ga po potrebi odstrani iz delovnega spomina, odstrani pa tudi datoteko msblast.exe v računalniku. Za tem poskuša namestiti varnostne popravke operacijskega sistema (Microsoftove kajpak) zoper napako RPC, ki je botrovala širjenju Lovsana.

Odstranitev črva: črv ima bojda mehanizem, da se sam odstrani iz računalnika, v kolikor je sistemska ura nastavljena na leto 2004. Če radi zaganjate ročne čistilce računala,...

14 komentarjev

Po dnevu zatišja -- Microsoft in RPC

Slo-Tech - Takole, ker nismo hoteli z "bum" novico zbujati več panike kot bi jo proizvajalci antivirusnih programov želeli, da jo, smo z objavo novice nekoliko odlašali.

Precej uporabnikov sistemov, temelječih na jedru Windows NT (torej Windows NT 4.0, 2000, XP in 2003 Server), je bilo že od izdaje operacijskega sistema ranljivih na hrošč v kodi sistema RPC (Remote Procedure Call, oddaljeno klicanje procedur). ZliUporabnik je lahko izzval prekoračitev izravnalnika in na ciljnem računalniku...

65 komentarjev