»

Najzanesljivejši asusi, maci in lenovi

X-Bit Labs - Podjetje Rescuecom iz ZDA, ki tam nudi tehnično podporo za različne računalnike, je objavilo novo statistiko, modeli katerih proizvajalcev so najbolj zanesljivi. Ugotovili so, da je na prvem mestu Asustek, ki ima 3,5-odstotni tržni delež, a je bilo v zvezi z njim le 0,2 odstotka klicev na podporo računalnikov. Dobro sta se odrezala tudi Apple in Lenovo/IBM. V primerjavi s četrtletjem poprej so se njihova mesta na lestvici le medsebojno premešala. Najslabše sta se uvrstila Samsung in Dell.

Poudariti je treba, da analiza ne meri zgolj zanesljivosti računalnikov. Če ima neka znamka dobro tehnično podporo, bodo uporabniki Rescuecom klicali manj pogosto. V obzir velja vzeti tudi razlike...

36 komentarjev

nVidia z izgubo

GeForce GTX 460 - prvi res mamljiv Fermi

vir: VR - Zone
VR - Zone - Po izgubi tržnega deleža in prvega mesta na lestvici izdelovalcev diskretnih grafičnih čipov pri nVidii zdaj poročajo še o izgubi. Le-to so zabeležili v 2. četrtletju fiskalnega leta 2011, ki je za nVidio med 2. majem in 1. avgustom. Sprva so za to obdobje načrtovali med 950 in 970 milijoni dolarjev prihodkov, a so po nekoliko slabši prodaji napovedi znižali na 820 milijonov ameriških dolarjev. Napovedi so se še vedno izkazale za nekoliko optimistične, saj so na koncu imeli za dobrih 810 milijonov prihodkov. V primerjavi s prvim fiskalnim četrtletjem leta 2011 (1.001,8 milijonov dolarjev) je to skorajda 20-odstotni upad, kar pomeni, da se je 137,6-milijonski dobiček...

49 komentarjev

GeForce GTX 460 poleti?

Koliko jedra bo neaktivnega? Je GTX 460 le pokazatelj slabega izkoristka silicijevih rezin?

vir: Expreview.com
Expreview.com - Da bo nVidia le s težavo svoj Fermi prenesla v nižje cenovne range čivkajo že ptiči na veji, ki se spoznajo na grafične kartice, a so pri nVidii vseeno začeli s prvimi koraki v to smer. Na ExPreview namreč poročajo, da so jim njihovi zaupljivi viri povedali, da lahko 1. junija pričakujemo tretjega člana družine grafičnih Fermijev, GeForce GTX 460. Ta datum priročno sovpada s tajvanskim Computexom, ki se bo dogajal med 1. in 5. junijem, obenem pa se je že predvidevalo, da bo nVidia tam predstavila kako novost, osnovano na Fermiju.

V primerjavi z GTX 480, ki ima gigabajt in pol pomnilnika ter...

14 komentarjev

Rekordno četrtletje za nVidio

Hartware.net - Z oktobrom se je zaključilo nVidiino tretje fiskalno četrtletje, poslovni rezultati pa kažejo na izjemen uspeh. Po lastnih podatkih naj bi imela 820,6 milijona dolarjev prometa, kar je za slabo petino več kot četrtletje prej in kar za štirideset odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Sorazmerno se je povečal tudi dobiček, ki je znašal 106,5 milijona dolarjev, kar je za slabo četrtino več kot četrtletje poprej in za skoraj dve tretjini več kot v enakem obdobju lani. Podobno je tudi letna rast četrtinska. Jen-Hsun Huang, nVidiin CEO, je spričo teh dosežkov pretekle tri mesece ponosno obeležil kot najuspešnje v zgodovini podjetja. Klik!

9 komentarjev

Premirje med ATijem in nVidio?!?

The inquirer - Kot namigujejo govorice, naj bi se vojna med grafičnima gigantoma počasi umirjala. ATi in nVidia naj bi se dogovarjala o skupnem načrtu -- o zmanjševanju hitrosti s katero na tržišče prihajajo nove grafične kartice. Obe podjetji sta naveličani vlaganja velikih denarcev v raziskovanje in izdelovanje novih čipov ter stalnega pritiska javnosti zaradi zamud pri izdajanju grafikulj. 0,13 mikronska tehnologija je še en velik razlog za medsebojno povezovanje podjetji. ATija in nVidio mnogi primerjajo z Intelom in AMDjem, a za njiju nikakor ne moremo reči, da se stvari umirajajo. Klik!

22 komentarjev

nVidia se pobira

X-Bit Labs - Nvidia, ameriški grafični gigant, je izdal finančno stanje za mesec julij. Prihodek drugega četrtletja je tako znašal osem procentov več kot pa četrtletje poprej -- tako je v žep nVidie priplavalo 460 milijonov dolarjev. V obdobju šestih mesecev, do vključno sedemindvajsetega prejšnjega meseca je nVidia spravila na kup kar 865 milijonov ameriških zelencev, kar je precej manj od enakega obdobja lani, ko je nVidii uspelo v svoj žep spraviti dobro miljardo dolarjev. Izvorna novica in ostale zanimive informacije.

11 komentarjev

Znana cena Quadra FX 3000(G)

X-Bit Labs - Pred kratkim so pri nVidii napovedali njihov najnovejši model iz profesionalne Quadro serije, ki se bo sedaj ponašal z oznako "3000"; hkrati bo nVidia izdala še bolj izpopolnjeno verzijo -- Quadro FX 3000G. Proizvajalec se je pri tem izdelku očitno močno potrudil, saj je tudi njegova cena astronomska. "NeG" izdaja bo vašo denarnico olajšala za okoli 2.400 dolarjev, ako jo boste kupili, seve. Quadro FX 3000G pa bo resnično prava pošast, saj bo stala celih 3.000 dolarjev. Klik!

Preden boste kupili ta izdelek, raje vsaj dvakrat premislite, če ga res potrebujete ... :)

11 komentarjev

V slogi je moč. Futuremark in nVidia

več strani -

Vsakdo, ki malo bolj spremlja dogajanje na grafičnem področju, ve, da smo bili pred nedavnim priče razkrinkanju takšnih in drugačnih umazanij na področju benchmarkov za testiranje grafičnih kartic. Stvar je prišla celo tako daleč, da je nVidia odkrito obtožila Futuremark (3D Mark 2003), da so izdelali pristranski test grafikulj. A kot vse kaže zdaj, so se strasti pomirile.

Po spletu krožijo tri nove izjave -- Futuremarkova, nVdiina in njuna skupna -- v katerih sedaj najavljajo svoje partnerstvo. Da, prav ste prebrali. Po lanskem prvem decembru, ko je nVidia izstopila iz Futuremarkovega beta programa testiranja, v katerem je vztrajala kar petnajst mesecev, in nedavnih obtožbah, sta obe podjetji sedaj začeli tesno sodelovati.

Futuremark bo poskusil kar kar najbolje razumeti nVidiine optimizacije (ki smo jim še pretekli teden dejali goljufije), nVidia pa bo poskusila svoje Detonatorje FX še izboljšati, za čim večji izkoristek svojih grafičnih kartic v novejših igrah. Dogovor zaradi...

3 komentarji

Zapeči me nežno

CNN.com - Bi radi svojo genetsko sliko shranili na CD? Če je odgovor pritrdilen, ima J. Craig Venter pravo stvar za vas. Odločil se je namreč, da bo navadnim smrtnikom (no, v bistvu multimilijonarjem) ponudil to storitev. Kakšne so koristi takega arhiviranja, presodite sami. Vas zanima še cena? Nič pretresljivega, okroglih pol milijona ameriških zelencev. Močno upam, da bodo v uporabi samo najkvalitetnejši CD mediji. Za boljši stik - miškin klik.

1 komentar

Laž ima kratke noge...

Yahoo News - ...kršenje pogodbe o zaupnosti pa tudi. Kot smo na Slo-Techu že poročali, je marca leta 2000 sedemnajst nVidiinih inženirjev vedelo za prihajajočo pogodbo z Microsoftom za konzolo Xbox. Kupili so delnice ter obogateli. nVidia je prevaro odkrila, vseh 17 kršiteljev prijavila, rezultat je pa viden že danes. Prvi od skupine je že bil obtožen. Kazen? Odpust iz podjetja, črna pika v kartoteko ter finančna kazen "skromnih" četrt milijona ameriških zelencev. Uf uf, z velikimi se ni igrati .

0 komentarjev