»

Preobrazite Geforca FX5900 v FX5950 Ultra

3D Chips.net - Na korejski spletni strani 3DChips so spisali vodič, kako nVidiin FX5900 preobraziti v popolnoma delujoč FX5950 Ultra. Kot veste, je FX5950 Ultra naslednik Geforca FX5900 Ultra ter odgovor ATI-jevemu Radeonu 9800XT.

Referenčna kartica ima na sebi pricinjen NV38 GPU in 256 MB rama. V bistvu je le prepakirana FX5900 Ultra (NV35). Razlike v grafičnem procesorju so minimalne, saj je spremenjenih je le nekaj senčilnikov. Testne kartice, ki so uspešno preživele preobrazbo, so bile Leadtekova FX5900LX, Gainwardova FX5900, Elsa FX5900, Insight 5900 XQ ter Rex Technology 5900 series.

Vodič je opisan za Leadtekovega FX5900 LX, katera je po nadgradnji delovala pri frekvancah 475/950Mhz, GPU pa se je po eni uri segrel na 41 stopinj. Angleško različico si lahko preberete tukaj.

9 komentarjev

Štirinajst grafičnih kartic pod drobnogledom

3D Chips.net -

Ob testih boljših grafikulj, s katerimi vas, roko na srce, tudi Slo-Tech zelo pridno zalaga, se navadno posvetimo uporabnosti kartic v igrah, zakaj največ njihovih kupcev jih bo uporabljalo prav v ta namen. Ni pa to edini področje, kjer potrebujemo močne kartice.

Včeraj so na 3D Chips spisali test kar štirinajstih grafikulj, pri katerem jih ni njihova hitrost v igrah niti malo zanimala. To pot so bile se kartice namenjene zahtevnim uporabnikom, ki se ukvarjajo s CAD oblikovanjem. Na 27 straneh testa so kartice FireGL, Wildcat, Radeon 9700 Pro, Quadro FX in GeForce 4 podvrgli testom v Spring Marku, Mayi, 3ds Maxu, Cinebenchu, Invetnorju 7 in SolidWorksu. Test!

2 komentarja

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev

Test grafikulj

Jaz - Pri Slo-Techu smo se spet podali v svet grafikulj in naredili že zelo potrebni primerjalni test trenutno aktualnih grafičnih kartic. Na testu so se znašle 4 kartice: ATI Radeon 64 VIVO, 3DFX Voodoo5 5500, Winfast GeForce2 GTS in Winfast GeForce2 MX, ki smo jih pošteno zmrcvarili in primerjali med seboj ter seveda na koncu podali zaključno modrost. Ogled obvezen!

18 komentarjev