»

nVidia z izgubo

GeForce GTX 460 - prvi res mamljiv Fermi

vir: VR - Zone
VR - Zone - Po izgubi tržnega deleža in prvega mesta na lestvici izdelovalcev diskretnih grafičnih čipov pri nVidii zdaj poročajo še o izgubi. Le-to so zabeležili v 2. četrtletju fiskalnega leta 2011, ki je za nVidio med 2. majem in 1. avgustom. Sprva so za to obdobje načrtovali med 950 in 970 milijoni dolarjev prihodkov, a so po nekoliko slabši prodaji napovedi znižali na 820 milijonov ameriških dolarjev. Napovedi so se še vedno izkazale za nekoliko optimistične, saj so na koncu imeli za dobrih 810 milijonov prihodkov. V primerjavi s prvim fiskalnim četrtletjem leta 2011 (1.001,8 milijonov dolarjev) je to skorajda 20-odstotni upad, kar pomeni, da se je 137,6-milijonski dobiček...

49 komentarjev

nVidia z dobičkom

The inquirer - nVidia je včeraj uradno objavila svoje poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje, ki kažejo, da je podjetje poslovalo uspešno. Prihodki od prodaje so znašali krepkih 460 milijonov dolarjev, čistega dobička pa je bilo za celih 24 milijonov, kar je skorajda petkrat več kot v enakem obdobju lani (5,3 milijoni dobička). V nVidii trdijo, da so na področju osebnih računalnokv dosegli že 70 % delež med DirectX 9 karticami, delež med uporabniki prenosnikov pa takisto raste. Vodilni v nVidii pravijo, da se lahko za dobiček zahvalijo tudi Microsoftu in njegovi distrubuciji Xboxov. Več o tem.

11 komentarjev

Poslovni rezultati -- nVidia in SiS

X-Bit Labs -

Pred kratkim je SiS objavil svoje poslovne rezultate preteklega meseca. Celotni dohodki od prodaje so znašali 44 milijonov dolarjev, kar je za 26 % več kot aprila lani in 8 % več kot letošnjega marca. Natančnejših podatkov, ki bi pokazali, ali SiS posluje z dobičkom ali z izgubo, ne želijo razkriti. Več o tem.

No, nVidia nam je ponudila v branje poslovne rezultate prvega letošnjega fiskalnega četrtletja. Prodali so za dobrih štiristo milijonov dolarjev izdelkov, kar je za več kot 30 % manj kot lani v istem obdobju. Čistega dobička so pridelali za 20 milijonov dolarjev, kar je štirikrat manj kot lani isti čas. Izvirna novica.

5 komentarjev

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA Technologies je včeraj objavil poslovne rezultate letošnjega februarja. Tokrat so bili sicer nadpoprečno skopi, saj podjetje uradno rezultatov sploh ni komentiralo, tako da so posredovali le številke. Dohodki od prodaje so prejšnji mesec znašali slabih petdeset milijonov dolarjev, kar je 18 % manj kot januarja letos in kar za četrtino manj kot v februarju preteklega meseca. Zakaj takšno drastično znižanje, ni natančno znano, a lahko domnevamo, da je Vii lep kos pogače odžrla Nvidia s svojim Nforce2 čipovjem. Povezava!

0 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev