» »

sm56 modem v Pingu 2.0

sm56 modem v Pingu 2.0

JaaZoo ::

Pred kratkim sem se začel ukvarjati z OS Pingo, torej sem še začetnik!!
Imam pa en problem: Downloadal sem si driverje(rpm paket) za motorolo sm56. Paket sem instaliral in nastavil kppp.Tukaj pa se pojavi problem.Ko se hočem povezat se napiše:"Ni mogoče odpreti modema."??? Kaj naj naredim?
Pa še nekaj.Ko sem hotel paket odstraniti mi javi da tak paket sploh ne obstaja, če pa ga hočem instalirati pa javi:"Package allready installed!?!?!"

Prosim pomagajte
  • spremenil: JaaZoo ()

dr.J ::

Kolikor mi je znano, omenjeni motorolin crap ne dela pod linuxom. Na njihovi strani so nekoč imeli gonilnike za RedHat 7.1, ki pa z novejšimi jedri niso delovali.

borchi ::

ja, zgublaš cajt. tut če bi si prav simlinke postavu na /dev/modem bi ti pod novejšimi jedri modem obesu kernel, tako da ... zunanji serijski (hardverski) modemi se dobijo od 8k sit naprej. ena možnost je še, da kupiš interni winmodem za 3k sit s conexantovim čipom (hsf ali hcf) in uporabiš linux driverje, ki pa jih je po novem treba plačat (20$!!!), pri free varjanti ti dela samo do 14400 kbps. al pa da prečešeš celo slovenijo za interni hardverski modem ali pa interni winmodem, ki ima sposobne zastonjske gonilnike za linux. NI VREDNO!
l'jga

iso2000 ::

Jah, jaz imam omenjeni conexant chipset modem in mi deluje zelo dobro. Imam pa instaliran Suse 9.0 in so na instalacijskih cd-jih gonilniki brez hitrostne omejitve.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava(Namestitev) Interneta na Slackware PROBLEM !!??

Oddelek: Omrežja in internet
51441 (1389) SasoS
»

Linux in modem

Oddelek: Operacijski sistemi
171668 (1429) |_CoBrA_|
»

Dobro podprt modem za Mandrake linux

Oddelek: Operacijski sistemi
10930 (790) jaBo
»

Linux modem problem

Oddelek: Operacijski sistemi
361359 (1066) kloshar
»

Linux RH 7.2 in konfiguriranje PCI modema!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
61113 (984) pin29

Več podobnih tem