Forum » Omrežja in internet » kako comp usposobit da dela z več razlinimi povezavami?
kako comp usposobit da dela z več razlinimi povezavami?
JXS ::
trenutno je prenosnik nastavljen, da dela v pisarni, ko je priključen v mrežo, kot mrežni računalnik, in preko mreže vstopa v internet. ko je na terenu se preko mobilca poveža na net. problem pa nastane ko pride prenosnik domov. tam ga čaka kabelski net. Kako naj naštimam da bo prenosnik povsot deloval brez spremninjanja nastavitev? sam sem pomislil da bi doma (tako kot je v pisarni) dal ruter z avtomatski nastavljanjem, pa so mi rekli da to ne bo delovalo. a obstaja kak program ki reši ta problem? oz kaj naj dokupim da mi ne bo potrebno spreminjat nastavitev, vsakič ko menjam lokacijo?
Bakunin ::
Ce imas na lokacijah postavljen DHCP streznik, ki dodeljuje IP po omrezju, potem ni panike.
Racunalnik bo ob vsakem "bootu" avtomastko dobil podatke za pravilno delo (IP, IP GW, IP DNS...).
Vecina "routerjev" ima DHCP streznike ze vgrajene in jih je treba samo vklopiti.
Racunalnik bo ob vsakem "bootu" avtomastko dobil podatke za pravilno delo (IP, IP GW, IP DNS...).
Vecina "routerjev" ima DHCP streznike ze vgrajene in jih je treba samo vklopiti.
ToniT ::
Dovolj je, da imaš na enem mestu DHCP strežnik, nastavitve za drugo lokacijo pa vpišeš pod Advanced properties pri TCP/IP.
Smorny ::
Pod advanced? sem mislil da pod alternative...če ne dobi podatkov od dhcp, vzame druge nastavitve.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12152 (10928) | turob2 |
» | Povezava na statični ip doma in na dhcp v službiOddelek: Omrežja in internet | 1538 (999) | Bizkit45 |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3044 (2060) | Cervantes |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3871 (3345) | NeMeTko |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5976 (2959) | OmegaBlue |