» »

Slim ohisja!?

Slim ohisja!?

moat ::

Pozdravljeni. V mrezi imam tri racunalnike (dva izmed njih uporabljata otroka), ki so priklopljeni na usmerjevalnik LevelOne. Torej, imam se en prost port in se pripravljam na nakup se enega racunalnika, ki ga bom uporabljal sam (kot drugi racunalnik). Razlog je digitalizacija Slovenije. Klik NLB uporabljam ze nekaj casa, zdaj je tukaj moznost oddaje e-dohodnine, tudi posta je ponudila svoje storitve preko spleta, prav tako SiOL (racuni), opravljenih imam ze kar nekaj nakupov preko neta ipd. Na zdajsnjem racunalniku imam razno saro, poganjam eMule, DC++, poleg tega pa ga uporabljam tudi za "resno" delo. Notesniki so mi predragi, za samo deskanje po spletu pa ne potrebujem mocnejse konfiguracije strojne opreme.
Ker imam na pisalni mizi ze Scorpio tover je prostora kvecjemu se za slim ohisje. Zanimam se za nakup slim ohisja, ki se lahko postavi pokoncno. Pri nasih proizvajalcih jih se nisem zasledil, razen pri sestavljenih racunalnikih. Privlacna (verjetno tudi kvalitetna) so ohisja npr. podjetja IBM (Net Vista) ali Dell-ova, oz. podjetja Compaq. Tudi Anni ponuja nova slim ohisja (mini racunalnik Pundit), na zalost gre ze za sestavljeno konfiguracijo. Potreboval bi pokoncno "prazno" slim ohisje podobnih karakteristik, prej navedenih rac. podjetij.

Zanimata me dve stvari. Prva je ta, ali imate tudi vi poseben racunalnik, ki ga uporabljate za resnejse namene. Druga stvar pa se nanasa na morebitne domace ponudnike tovrstnih slim ohisij. Za vsakrsno pomoc se vam zahvaljujem. LP!

frenk ::

jah matična more bit v takem ohišju, ker je sicer ne boš dobu...v bof-u sta dva taka...en je pundit, tadrug je pa en od gigabyta, ki je še manjši ampak ima baje komponente od prenosnika, kar je še dražje...osebno ti priporočam pundita

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Big_Al ::

Mogoče TO (LANCom)

moat ::

frenk; o nakupu sestavljenega racunalnika Pundit sem razmisljal ze sam. Moram reci, da dejansko ni drag, njegova konfiguracija je spodobna in primerna za moj namen uporabe. Dodal bi mu se samo 256 MB DDRam-a in bi bil kar zadovoljen, ceprav bi mi prikrajsal uzitek pri sestavljanju sistema. Pundit tako ostaja alternativa v primeru, da ne dobim "praznega" slim ohisja.
Big_Al; ohisje proizvajalca ENLight EN-7472 mi je zelo vsec. Toda, ali se ga da dobiti pri nasih ponudnikih rac. opreme (pomeni tvoj oklepaj za LANCom prav to?)? Na njihovi spletni strani ga namrec nisem nasel.

Obema ze zahvaljujem za odgovor. LP!

Big_Al ::

Ja LANCom -dokaj nova zadeva - dobava iz zaloge!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Big_Al ()

ajagodnik ::

Smorny ::

Si ogledal kaj shuttle?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

frenk ::

moat: v bofu je samo delno sestavljen...torej ohišje, matična in napajalnik...pa modem je tud že vgrajen...torej cpu, ram, disk, cd-rom pa mogoče še kšno pci kartico pa lahko sam vgradiš:)

ajagodnik: trenutno link ne dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stari majhni namizni PCji kje dobiti

Oddelek: Kaj kupiti
81061 (819) kixs
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

13313023 (10330) krneki0001
»

Fanless napajalnik

181702 (1362) kuglvinkl
»

prenosnik do 280k (strani: 1 2 )

956896 (5603) gamaman22
»

barebone in podobne zadeve