Forum » Programiranje » Perl ne prebere datoteke!!!
Perl ne prebere datoteke!!!
poweroff ::
Imam programcek, ki bere podatke iz TAB-delimited datoteke. Datoteka ima 41.000 vrstic, vendar se program ustavi pri 28-ti. Ustavi se normalno - izpise da je pac koncal.
Datoteka ki jo berem vsebuje URL, nekaj podatkov o njem, na koncu pa celotno vsebino URLja. Naceloma naj bi bil na koncu HTML.
No, ugotovil sem, da je v 28. vrstici na koncu v bistvu GIF slika - program je mislil da je HTML in jo je kar lepo potegnil v bazo. Sedaj ko pa to bazo berem, mi pa ta vrstica sesuje program - vsaj zdi se mi da je v tem problem.
BTW: Ko bazo z imenom 4.dat potegnem v TextPad mi pa lepo izpise vse vrstice - mi je ne "razsuje". Imam obcutek da se morda v bazi v spremenljivki kjer je zapisana GIF slika nahaja kaksen znak, ki pove da je konec datoteke... Baza 4.dat je sicer velika 400 Mb...
A je mogoce kaksna finta da ga prepricas da bere cel file...?
OK, program:
#!/usr/bin/perl -w
use strict;
use diagnostics;
my $slash = "/";
print "Counting tags in HTML database...\n";
print "\n";
my $count = 1;
open(FILE,"4.dat") || die "Error opening database file!";
local $\ = undef;
while(< FILE >)
{
my $main_line = $_;
print "$count\n";
$count++;
}
close(FILE);
print "\nAnalysis finished!\n";
Datoteka ki jo berem vsebuje URL, nekaj podatkov o njem, na koncu pa celotno vsebino URLja. Naceloma naj bi bil na koncu HTML.
No, ugotovil sem, da je v 28. vrstici na koncu v bistvu GIF slika - program je mislil da je HTML in jo je kar lepo potegnil v bazo. Sedaj ko pa to bazo berem, mi pa ta vrstica sesuje program - vsaj zdi se mi da je v tem problem.
BTW: Ko bazo z imenom 4.dat potegnem v TextPad mi pa lepo izpise vse vrstice - mi je ne "razsuje". Imam obcutek da se morda v bazi v spremenljivki kjer je zapisana GIF slika nahaja kaksen znak, ki pove da je konec datoteke... Baza 4.dat je sicer velika 400 Mb...
A je mogoce kaksna finta da ga prepricas da bere cel file...?
OK, program:
#!/usr/bin/perl -w
use strict;
use diagnostics;
my $slash = "/";
print "Counting tags in HTML database...\n";
print "\n";
my $count = 1;
open(FILE,"4.dat") || die "Error opening database file!";
local $\ = undef;
while(< FILE >)
{
my $main_line = $_;
print "$count\n";
$count++;
}
close(FILE);
print "\nAnalysis finished!\n";
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python-rabim pomočOddelek: Programiranje | 2759 (989) | rnla1973 |
» | Python - problemOddelek: Programiranje | 2780 (2510) | slevin |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2649 (2168) | Binji |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8716 (6579) | Microsoft |
» | problem kje v strežniku ali v SQL-u ali PHP kodi?Oddelek: Izdelava spletišč | 1133 (990) | Yohan del Sud |