» »

minidisc

minidisc

jimmy23 ::

Prosil bi za kakršne koli informacije o prenosnih MD, seveda tisti ki jih imate.Zanima me predvsem model Sony MZ-N910:
- kako je glede snemanja
- baterija
- ali se splača dat 190EUR za MD ali raje disman.
:\

Highlag ::

Lahko bi kakšen link pripopal.

Drugače imam MZ-R501

Dobre lastnosti:
Ena LR6(AA) (alkalna) baterija zdrži celo večnost. Preko palca sigurno več kot 24h poslušanja (gledam navodila in piše 36-48h poslušanja ter 7,5-13,5h za snemanje).
Kvaliteta glasbe sigurno presega MP3, tudi če je posneta z 4x kompresijo.
Z 4x kompresijo spraviš na 80min disk 320minut muzike. ( več kot 70komadov)
Zadeva je skoraj neobčutljiva na vibracije. Z njim lahko brez težav tečem.
Velikost je miniaturna. Paše v vsak žep. :D
Muziko lahko snemam skoraj iz kakršnega koli vira direktno z playerjem (SPDIF optični in 3,5stereo vtikač).
MD so prepisljivi. Lahko pa jih zaščitiš pred brisanjem podobno kot diskete.

Slabosti:
Ker moj model nima USB porta ga krmim preko SPDIF optičnega potra na stolpu ali pa preko istega potra z zvočne kartice na PC-ju. Vsekakor pa snemanje 320 minut glasbe traja precej časa (5h 20min) , tako da snemam večinoma z PC-ja in to ponoči. PC ima prednost, ker lahko v kakšnem Winampu sestavim playlisto, ki mi jo potem čez noč predvaja.
Posneti komadi so poneti kot en trak. Če hočem preskakovati med njimi jih moram ročno razparcelirat. To pomeni da moram ko je konec komada stisnit eno tipko na playerju da naredi tam presledek.
Komadi so brez naslovov. Lahko se lotim ročnega tipkanja naslovov. To poteka približno tako kot pri mobilnih telefonih samo da je tipk manj. Se še nisem lotil.
Diskov ne moreš kopirati vsepovprek. Maksimalno 3x -> Digital protection.

V glavnem nisem kupoval MD-playerja ampak MP3 player pa nisem razen I-poda našel nič pametnega. Ta je bil pa za moj okus malo predrag. Kot alternativo sem našel MD in moram reči, da mi ni žal, da sem ga kupil. Dobre lastnosti po mojem mnenju vsekakor odtehtajo slabosti.

Danes prodajajo že tudi takšne z USB priključkom. Za te pa ne vem kako se kaj obnesejo. Verjetno je snemanje hitrejše.
Never trust a computer you can't throw out a window

njok ::

Ja, NetMD gre preko USB 2.0, hitrost je primerljiva z 32x CD-R. Prepišejo se tudi naslovi komadov. Ena od slabosti je omejitev na 1700 znakov na MD.

Torej, ce kupujes se splaca pogledat da recorder podpira: MDLP, groupanje in NetMD.

Na MZ-N505 rechargable baterija zdrzi 20 ur, navadna AA pa 50 ur.

MZ-N910 je mislim da najboljse kar ti lahko sony ponudi, ne vem pa kje ga dobis za 190 EUR. Za to ceno lahko dobis MZ-N510 (polepsan MZ-N505, le da 510 nima okrogle baterije temvec stick razlicico, ki je ne mores zamenjat za navadno AA, pa se pri kompresiji zvoka mislim da nekaj izgubi). V Angliji se baje za to ceno dobi MZ-N710, ki ima se osvetljen display na kontroli na slusalkah in modul za dve navadni AA bateriji, ki se prikljuci na MD enoto.

Za ostale proizvajalce ti ne znam povedat, vsekakor pa je MD recorder ena najboljsih odlocitev ce se odlocas za prenosni predvajalnik.

jimmy23 ::

Ja na anazon.de sm najdu Sony MZ-R900/l plave barve za 150EUR.Ko sm pa gledu na ebay-ju sm pa najdu MZ-N910 za 190EUR sam ga ni več(poslal e-mail)Tko da ta prvi model mi je kr všeč pa se ni drag.Kaj mislite? :\

jimmy23 ::

Features: ATRAC IC: CXD2671-201GA. First MDLP mode portable recorder. Record-breaking battery life as of its release. A unique disc based settings ("Personal Disc Memory") feature remembers program play, treble & bass, repeat mode, playback speed (80-110%), and volume settings for up to 20 discs within the unit. 'Double' jog dial. First Sony portable with program play mode. Shock proof memory capacity depends on record mode-- LP4: 160s, LP2&mono: 80s, SP: 40s. Date stamp, digital REC level control, 8 step bass and treble settings, 1-99 minute melody timer. Selectable microphone sensitivity (HIGH/LOW). Aluminum body. Unit can be set to do END SEARCH automatically (no more accidentally erased recordings!); this settting is in NVRAM and remains even when batteries are removed. Available in silver, white, blue and red. 9 character backlit remote display. G-protection (anti-shock mechanism) present on US and Euro edition but not on Japanese model.

Notes: End-Search can be permanently automated on the MZ-R900. Quoting from its user manual as follows:

How to Set Rec-Posi: If you wish to avoid overwriting the currrent contents of an MD, do the following procedure. All new material will then be recorded from the end of the current contents.
While the recorder is stopped, press the jog lever, flip the lever repeatedly until "Rec-Posi" flashes in the display, and then press the lever again.
Flip the jog lever repeatedly until the "From End" flashes in the display and then press the lever.
The Japanese section of the manual notes that these settings are retained even if the power is cut (oddly, the English section of the manual incorrectly translates this point). Overwrite recording is done by first positioning with Play-Pause at the overwrite point.
:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top Gear - Katere episode so izivi? (challenge))

Oddelek: Loža
191492 (700) einstein :P
»

kater mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
131491 (1284) humanoid
»

Iščem thermalright slk 900a

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211553 (1269) burkiburke
»

MD player

Oddelek: Kaj kupiti
181186 (1024) njok
»

Wizardry 8

Oddelek: Igre
9945 (831) luni

Več podobnih tem