Forum » Operacijski sistemi » usb ključ na pingu 2.0
usb ključ na pingu 2.0
digital_sarm ::
imam težavo z distribucijo pingo..sistem sicer prepozna usb ključ kot strojni dodatek vendar z njega ne zna brati ker pravi da ni specificiran filesystem zanj..kaj mi je storiti?..hvala za pomoč
moj_nick ::
mkdir /mnt/usbdisk
mount /dev/sda1 /mnt/usbdisk
Ko ne boš več rabil usb-diska narediš:
umount /mnt/usbdisk
Če dela, povej, da ti malo olajšamo to pisanje
mount /dev/sda1 /mnt/usbdisk
Ko ne boš več rabil usb-diska narediš:
umount /mnt/usbdisk
Če dela, povej, da ti malo olajšamo to pisanje
110111001001010001010000
dr.J ::
Tile USB ključki se predstavljajo kot različne naprave: na isti mašini je en ključ viden kot /dev/sda1, drugi model kot /dev/sdb1, verjetno pa še kot kakšen drugi sd*.
Tisto ti je pa napisalo, ker mountu nisi povedal, kakšen datotečni sistem naj bi bil na USB ključu. Jaz sem doslje naletel le na vfat, zato:
mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usbdisk
(če teži, da ne pozna sda1, poskusi s sdb1)
Tisto ti je pa napisalo, ker mountu nisi povedal, kakšen datotečni sistem naj bi bil na USB ključu. Jaz sem doslje naletel le na vfat, zato:
mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usbdisk
(če teži, da ne pozna sda1, poskusi s sdb1)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux][Ubuntu] Inštalacija dodatkov na prenosnikuOddelek: Operacijski sistemi | 2188 (2083) | Looney |
» | usb ključ na vector linuxu-slackwareOddelek: Operacijski sistemi | 1025 (936) | romci |
» | Pomoč pri Fedori core 2Oddelek: Operacijski sistemi | 996 (891) | MarCollo |
» | Fedora FAQ (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4328 (3643) | meszaj |
» | kako mountat USB ključ v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2517 (2024) | Senzacionale |