Forum » Strojna oprema » Težava s SB Extigy
Težava s SB Extigy
Yerpo ::
Stvar je nekako taka:
S CoolEditom pošiljam skozi Extigy na zvočnik pulze naslednje oblike:
(150 Hz, trajanje 1.6s, 50ms od 0-100% amplitude na vsaki strani).
Potem vibracije na zvočniku registriram z laserskim vibrometrom, ki pošilja signale nazaj v zvočno kartico skozi line in. V CoolEditu dobim tak zapis:
Zdaj me pa zanima, ali nastane to zaradi omejitev v prenosu podatkov (USB 1) in kje nastane tisto nihanje v amplitudi, ki je vidno na drugi sliki. Gre namreč za znanstven poskus in bi se rad prepričal, da oddaja zvočnik še pravilno.
Ne spomnim se na pamet, kateri Extigy je, lahko pa pogledam, če je pomembno. Tule nisem razlagal, kakšen poskus delam, lahko pa tudi na posebno željo.
S CoolEditom pošiljam skozi Extigy na zvočnik pulze naslednje oblike:
(150 Hz, trajanje 1.6s, 50ms od 0-100% amplitude na vsaki strani).
Potem vibracije na zvočniku registriram z laserskim vibrometrom, ki pošilja signale nazaj v zvočno kartico skozi line in. V CoolEditu dobim tak zapis:
Zdaj me pa zanima, ali nastane to zaradi omejitev v prenosu podatkov (USB 1) in kje nastane tisto nihanje v amplitudi, ki je vidno na drugi sliki. Gre namreč za znanstven poskus in bi se rad prepričal, da oddaja zvočnik še pravilno.
Ne spomnim se na pamet, kateri Extigy je, lahko pa pogledam, če je pomembno. Tule nisem razlagal, kakšen poskus delam, lahko pa tudi na posebno željo.
- spremenil: Yerpo ()
OnTheMic ::
Izgleda, kot bi bil dodan nek nizkofrekvenčni pok, saj se lepo vidi iznihavanje motnje (oziroma dveh), tako da močno dvomim, da ima to kaj veze s prenosom podatkom preko USB-ja. Pri Cool Editu ob kliku na Play včasih za delček sekunde rahlo poči (ponavadi je problem pri nastavitvah bufferjev v Settings).
Ampak to je samo moje ugibanje...
Poskusi predvajani signal nekajkrat skopirat, da boš dobil več zaporednih 1,6s dolgih zvokov, vmes pa tišino. Ali se napaka pojavi samo pri prvem zvoku ali tudi pri ostalih, ki mu sledijo?
Ampak to je samo moje ugibanje...
Poskusi predvajani signal nekajkrat skopirat, da boš dobil več zaporednih 1,6s dolgih zvokov, vmes pa tišino. Ali se napaka pojavi samo pri prvem zvoku ali tudi pri ostalih, ki mu sledijo?
V seriji je 20 takih pulzov in kadar se to pojavlja, je prisotno pri vsakem. Vmes je 3.4s tišine. Ne pojavlja pa se ob vsakem snemanju.
Kako bi torej moral nastavit buffer, če je problem tu?
Kako bi torej moral nastavit buffer, če je problem tu?
Zgodovina sprememb…
Jaz imam pri Play/Record Buffer nastavljeno total buffer size 4 s, using 10 buffers, vendar to vpliva samo na tisti začetni pojav pri Play. Ker pa se tebi to ponavlja v seriji, mora bit to kakšna druga motnja. A imaš na Volume Control vse potrebno na Mute, da ni motenj od drugih vhodov (CD, MIC IN...)? Morda pa so kakšni tresljaji na laserskem merilniku, da pokaže popačenje?
Pa preveri, če imaš slučajno kakšen automatic gain control pri nastavitvah kartice. Se to dogaja tudi pri nižjih nivojih?
Pa preveri, če imaš slučajno kakšen automatic gain control pri nastavitvah kartice. Se to dogaja tudi pri nižjih nivojih?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OnTheMic ()
Z laserjem *naj ne bi* bil problem, ampak seveda je možno tudi to. Vse neuporabljene audio kontrole imam na Mute, pri nižjih nivojih pa še nisem mogel pogledat, ker trenutno ne dela problemov. Kje se sploh nastavi buffer in pogleda za "gain control" za Extigy?
Zgodovina sprememb…
Nastavitev bufferjev v Cool Edit Pro:
Options -> Settings -> System
Za morebitne gain kontrole pa pogledaš v Control Panel -> Sounds and Multimedia -> Audio -> Sound Playback -> Advanced
in pa ....... Audio -> Sound Recording -> Advanced
oziroma tam, kjer se lahko igraš z nastavitvami kartice.
Poskusi z nižjimi nivoji...
LP
Options -> Settings -> System
Za morebitne gain kontrole pa pogledaš v Control Panel -> Sounds and Multimedia -> Audio -> Sound Playback -> Advanced
in pa ....... Audio -> Sound Recording -> Advanced
oziroma tam, kjer se lahko igraš z nastavitvami kartice.
Poskusi z nižjimi nivoji...
LP
Končno sem se uspel še malo poigrat z nastavitvami. Poskusil sem z 16 in 8 kHz, poleg tega sem odklopil zunanji ojačevalec in osciloskop, ki sta bila v postavitvi, pa je še vedno isto. Še kakšna ideja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za odstranjevanje šumovOddelek: Programska oprema | 1842 (1765) | Caligula |
» | Rad bi "rezal" mp3-je (kater programček?)Oddelek: Programska oprema | 1928 (1674) | Person |
» | Snemanje v realnem času?Oddelek: Strojna oprema | 1270 (1051) | MarushY |
» | Ram DriveOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 1984 (1984) | Simko |
» | obdelava muskeOddelek: Pomoč in nasveti | 1840 (1642) | Freak |