» »

Access

Access

trance0 ::

Poleg Clariona me zanima v kolikšni meri je uporabno orodje MS Access za razvijanje aplikacij temelječih na bazah podatkov. Kolikšna je hitrost omenjene baze? Se da narediti v accessu samostojno .exe aplikacijo ali je obvezno, da ima uporabnik na disku inštaliran MS Access za uporabo aplikacije?

Fim ::

MSAccess je namenjen razvoju aplikacij za baze podatkov, vsebuje razne optimizacije (ki jih VB nima) in orodja za lažje delo. Dostopaš lahko (zelo enostavno) do različnih baz podatkov ali ostalih datotek (txt, xls, xlm, ...), preko ODBC ali direkt .....

Hitrost je odvisna predvsem od zasnove baze podatkov in naprej do znanja programerja. Tukaj moram opozoriti, da ne glede na to ali delaš z Accessom ali VB-jem ali Delphi-jem ali ... nevem katerim orodjem, če narobe postaviš bazo (tabele, indexi, relacije,...) in nato še 'nerodno' sprogramiraš, te ne reši še tako hitra baza. Sam imam take izkušnje, da dobra zasnova baze in dobro izvedeno kodiranje pri accessu pomeni dokaj hitro bazo. Imam aplikacije, ki zadovoljivo delujejo s 300 MB (več kot 100.000 zapisov v več tabelah) in več velikimi Acc bazami podatkov (mdb), če pa planiraš, da bo bazo (agresivno) uporabljalo več kot 20 uporabnikov pa je boljše, da se odločiš za SQL Strežnik in Access project (adp, samo od ver. 2000 naprej). Z njim lahko delaš direktno na strežniku na voljo pa imaš vsa Accessova orodja za izdelavo form, reportov, page-ov,..... ki ti olajšajo oz. pohitrijo delo.

Exe aplikacij z accessom ni mogoče narediti, samega accessa pa pri uporabniku ne potrebuješ. Zato pa moraš kupiti office developer edition oz dokupiti Developer Edition Tools. S tem orodjem nato narediš instalacijo (podobno kot installshield) v kateri so vključene vse runtime knjižnice, ki se ob instalaciji tudi pravilno registrirajo. Je pa tako, da iz moje dolgoletne prakse (od Accessa 2.0 naprej) ugotavljam, da ima 99% strank instaliran licenčni access, četudi ga ne potrebujejo (kupijo si tak office???). Veliko jih sploh ne ve da ga imajo. Tako, da mislim, da to ni tak problem. Je pa dobro, da je zaradi lažjega kasnejšega dela (debugging, ....) na mašini access.

Cokolesnik ::

Bil bi zelo vesel kakšnega nasveta, kaj napraviti z Accessom za seminarsko nalogo. Nekaj majhnega (torej ne reševanje nekega večjega ali posplošnega primera) a sila uporabnega - tudi v praksi za kakšnega uporabnika, ki bi si želel z računalnikom in Accessom olajšati zadevo (ocena za seminarsko nalogo iz realnega primera je namreč bolje ocenjena).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

mp218 ::

Poizkusi kakšno anketo ali izpit al kaj podobnega

lahko si jo sam izmliš,...ne rabiš konkretnega primera

Vnosna maska, queriji, reporti,moduli, makroji,...vse je lahko notri....

preprosto in hitro lahko narediš...

ZA LIM-a :

Kje bi lahko dobil Developer Edition za Access97

Ali je aplikacija izdelana v Accessu in prirejena za samostojno rabo (brez inšaliranega Accessa) neodvisna od OS(95,98, 2000, XP)?

Jaz mam primer, ko bi moral inštalirat eno zadevo na win95...aplikacija je narejena v access97 in na žalost ni Developer Edition!

mail

mp218 ::

Fim se opravičujem...tiPkarski škrat ali pa 'broken link' v glavi...

Fim ::

-Jaz sem Developer Edition Tools za office 97 kupil skupaj z Office-om takrat, ko je le ta izšel (že nekaj časa nazaj) in, če ti čisto po pravici povem sem pozabil kje oz. od katere firme. Samo to še vem da sem CD naročil po povzetju. Malo povprašaj računalniške firme, ki prodajajo soft. (npr. ANNI, Repro MS,....) oz. po netu poglej.

-Runtime Access alikacija deluje na vseh Win okoljih od 9x naprej brez problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pretvorba access

Oddelek: Programiranje
121335 (1145) ursula100075
»

Microsoft Access 2007 Runtime

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
134129 (3156) FireSnake
»

MS Access vs. MSSQL vs. MySQL ...

Oddelek: Programiranje
132315 (1951) darkolord
»

V čem sprogramirati program za vodenje računov?

Oddelek: Programiranje
242980 (2346) Porker

Več podobnih tem