Forum » Pomoč in nasveti » nujno: Very big problem z diskom..!
nujno: Very big problem z diskom..!
leppard ::
No problem je se vecji ker disk ni moj in doticna oseba se vrne cez dva dneva..no kaj sem naredil: odklopil sem disk in pri tem sem po nesreci malo odlomil enega od 4 zebljickov kjer se vklopi ide kabel(semi zdi, tak bela plastika je na koncu kabla)
To je IBmov 40Gb disk, jaz pa mam enega mojega 10GB IBm v rezervi in je od zunaj enak;
zanima me ce bi se dal tisti 'zebljicek' popravit,zamenjat ?
(rad bi to naredil sam doma, ce ne a se da popravit na servisu?)
Ps. tukaj je se slika
(zgoraj skrajni desni je mal odlomljen, spodaj moj rezervni disk)
To je IBmov 40Gb disk, jaz pa mam enega mojega 10GB IBm v rezervi in je od zunaj enak;
zanima me ce bi se dal tisti 'zebljicek' popravit,zamenjat ?
(rad bi to naredil sam doma, ce ne a se da popravit na servisu?)
Ps. tukaj je se slika
(zgoraj skrajni desni je mal odlomljen, spodaj moj rezervni disk)
So 80's!
- zavaroval slike: ali3n ()
ali3n ::
hm - čeprav je malo temna slika se mi zdi, da si polomil pin za molex konektor (napajanje, 4-je pini);
seveda lahko popraviš sam, samo odpirat disk je precej rizkantna zadeva (not ne sme prit prah...) -> zato je pomojem bolje, da od zunaj "nalotaš" gor polomljen kos pina (al pa nov pin).
PS: če tist 10MB disk še deluje, ga je škoda ponucat za rezervne dele; raje kupi npr. Y-molex razdelilec in uporabi pin ki ga dobiš tam...
seveda lahko popraviš sam, samo odpirat disk je precej rizkantna zadeva (not ne sme prit prah...) -> zato je pomojem bolje, da od zunaj "nalotaš" gor polomljen kos pina (al pa nov pin).
PS: če tist 10MB disk še deluje, ga je škoda ponucat za rezervne dele; raje kupi npr. Y-molex razdelilec in uporabi pin ki ga dobiš tam...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
bmandelj ::
da se zamenjat
itak gre samo elektronika dol z diska tako da lahko lazje prides do napake
LP Brane
itak gre samo elektronika dol z diska tako da lahko lazje prides do napake
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
leppard ::
opala smo ze resili. jas sem pa bil celi prestrasen, v bistvu ni bil problem tisti 'cepek' ampak na istem mestu na drugi strani je blo treba mal zalotat neko zicko in spet dela!
So 80's!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12380 (8453) | Heavy |
» | računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6912 (6583) | pingo76 |
» | napajalnik se užge, matična plošča se odziva neprimernoOddelek: Strojna oprema | 3883 (3587) | Pyr0Beast |
» | Kako 'uničiti' disk?Oddelek: Strojna oprema | 3135 (1867) | mare87 |
» | Pomoč pri disku in elektriki !?!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1254 (1105) | Nocko |