Forum » Programiranje » c++ header file
c++ header file
fogl ::
Zanima me kako je v header fajlu definirana kakšna funkcija? Npr. za hath.h bi pričakoval da je za sin(x) napisan nek algoritem kako se izračuna ta vrednost, M_PI_2 naj bi pomenilo pi/2, izračunan na 20 mest natančno, pa v math.h nisem našel nič temu podobnega.
OwcA ::
Poglej si izvorno kodo libc, večina drugih knjižnic (Dinkumware, Intel ...) je že prevedenih (oziroma je izvorna koda astronomsko draga).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vsakič ko mu vpišem v program #inclide "stdafx.h", mi napiše...catastrophic error: could not open source file "stdafx.h". Kaj je narobe? Kaj je tukej tok katastrofalnega?
lp, klemen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fogl ()
Vesoljc ::
> Kaj je tukej tok katastrofalnega?
sej pravi, da ga ne najde...
sej pravi, da ga ne najde...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
V kermu direktoriju pa išče? A obstaja na internetu kakšna stran, kjer se da te header fajle zdaunloudat?
lp, klemen
Vesoljc ::
umm... stdafx.h je tako imenovani precompiled header, ki, če je pravilno nastavljen, močno pospeši celoten postopek prevajanja...
tuki lahko najdeš mal več informacij
glede deklaracije in definicije pa tkole (na hitr)
kodo imaš lahko v osnovi v dveh oblikah, kot izvorno kodo, ali kot ene vrste že prevedene knjižnice (statične ali dinamične).
zgleda pa nekak tkole:
header:
funkcije1.hpp
source file:
funkcije1.cpp
če pa je koda v knjižnici, pa cpp datotek ni, so pa razni .lib ali pa .dll. še vedno pa imaš header, ki ga vključiš in ko prevajalnik potrbuje kodo "skoči" v knjižnico in tam pobere kodo...
recimo
tuki lahko najdeš mal več informacij
glede deklaracije in definicije pa tkole (na hitr)
kodo imaš lahko v osnovi v dveh oblikah, kot izvorno kodo, ali kot ene vrste že prevedene knjižnice (statične ali dinamične).
zgleda pa nekak tkole:
header:
funkcije1.hpp
int Sestej(int, int);
source file:
funkcije1.cpp
#include "funkcije1.hpp" int Sestej(int a, int b) { return(a+b); }
če pa je koda v knjižnici, pa cpp datotek ni, so pa razni .lib ali pa .dll. še vedno pa imaš header, ki ga vključiš in ko prevajalnik potrbuje kodo "skoči" v knjižnico in tam pobere kodo...
recimo
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | uporaba C++ unmanaged kode v C#.NET projektuOddelek: Programiranje | 1916 (1639) | krho |
» | [C++] bindOddelek: Programiranje | 1460 (1238) | fiction |
» | [c++] dvosmerno povezan seznamOddelek: Programiranje | 2573 (2409) | upirna |
» | c++ vstavljanje knjižnice v kodoOddelek: Programiranje | 1629 (1288) | SasoS |
» | [C++] NULL: Undeclared identifier - HELP!Oddelek: Programiranje | 1233 (1171) | CCfly |