Forum » Pomoč in nasveti » Virus ali kaj podobnega?
Virus ali kaj podobnega?
weishaupt ::
Imam windows xp-je. Naredil sem vse windows update, in imam antivirusni program
norton antivirus 2004. Vendar sem snel nek program .exe dol, ga zagnal in program ni naredil ničesar, vendar računalnik dosti počasneje dela. Ko pritisnem CTRL + ALT + DEL mi zgine takoj tisti menu tako da ne morem pogledat keri procesi mi žrejo spomin. Kako lahko to izbrišem oz. kaj je to?!!
norton antivirus 2004. Vendar sem snel nek program .exe dol, ga zagnal in program ni naredil ničesar, vendar računalnik dosti počasneje dela. Ko pritisnem CTRL + ALT + DEL mi zgine takoj tisti menu tako da ne morem pogledat keri procesi mi žrejo spomin. Kako lahko to izbrišem oz. kaj je to?!!
ElectricMan ::
sem imel podoben problem, kot jo imaš ti. Samo podrobnosti se ne spomnem, ker je že dolgo tega nazaj. Samo ne vem, če je bil to virus ali ne. Bistvo ko odpreš task manager potem kr takoj zapre, oziroma ubija process task manager, isto se to tudi dogaja na Regedit. Tam notri je pod run sumljiv program, ki dela take stvari.
Rešil sem takole. Ko sem odprl task manager sem hitro naredil screenshot. Potem pa v slikarju pogledal kateri je sumljiv process. Ko sem opazil sumljiv program sem toliko krat odpiral task manager, da sem uspel označiti ta process in ga dal na kill process. Nato pa v veselo odprl regedit in odstranil tole zadevco pod run in še datoteko na disku.
Rešil sem takole. Ko sem odprl task manager sem hitro naredil screenshot. Potem pa v slikarju pogledal kateri je sumljiv process. Ko sem opazil sumljiv program sem toliko krat odpiral task manager, da sem uspel označiti ta process in ga dal na kill process. Nato pa v veselo odprl regedit in odstranil tole zadevco pod run in še datoteko na disku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet Explorer auto run on startupOddelek: Pomoč in nasveti | 993 (760) | amigo_no1 |
» | Vse .exe datoteke -> .lnkOddelek: Pomoč in nasveti | 2307 (2307) | axxxe |
» | Trojanski KonjOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1731) | matic35 |
» | winxp task manager ne dela ???Oddelek: Operacijski sistemi | 1736 (1579) | karafeka |
» | Kje je startup v win2k, pa ne tisti običajniOddelek: Programska oprema | 1382 (1215) | YouR MaMa |