» »

povezava z strežnikom doma (kabelski internet)

povezava z strežnikom doma (kabelski internet)

Lux ::

Pozdravljeni!

Imam en projekt za izpelat pa rabim pomoč....

Živim v bloku. Doma imam računalnik (2Ghz). Ker ga imam čez noč prižganega ker downloadam, me je to že začelo motiti pri spanju. Odločil sem se da v kleti postavim strežnik (linux), ki bi downloadal. razdalja je 50 m v eno smet

Internet: kabelski-telemach. koaksoalni kabel iz pretvornika gre v modem, potem pa iz modema v mrežno kartico...

Kako bi povezal server na internet - čim cenejša rešitev ? imam že en UTP kabel napeljan od zgoraj do kleti...

rešitev 1: nekje sem prebral da internet uporablja samo 4 žile v kablu? tako bi lahko uporabil 8-žilnega. 4 žile za dolj v mrežno, iz druge mrežne nazaj gor v moj PC. Problem pa je da mislim da modem za povezavo do PCja uporablja 8 žil ...

rešitev 2: kupim switch, hub, rooter, razdelim internet...

rešitev 3: napeljem 2x 8 žilni kabel....

PS: imam veliko kabla, preko. vendar, je 8 žilnega manj, okoli 25m, imam pa veliko 6 žilnega, preko 150m ..

Kaj naj naredim ?! hvala =D

bmandelj ::

kupi router
recimo tega
mislim da je tam okol 15K sit
pa je najmanj dela pa najbolj elegantno reseno

tisto po 4 zilah dol pa 4 gor ne bo delalo ker je velika razdalja in bo prislo do motenj

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

Lux ::

HMm 15k !!! za server sem dal 0k sit, za kable 0 sit, za rooter pa 15k! :D a bi se dal vsaj z dvema utp kabloma. Te kabli lahko nosijo podatke do 100 m brez motenj

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet in Siol TV na isti mrežni kartici

Oddelek: Omrežja in internet
154102 (3739) Tilen
»

Povezava preko 100m prek kabla! Problem!

232220 (1834) Golden eye
»

pomoč- kakšen kabel

72052 (1968) mare_
»

ISDN in dolžina kabla

121192 (1048) Mavrik
»

adsl in 2 compa. vpršanje glede čalnka...

221877 (1637) cackec

Več podobnih tem