» »

Radeon 9700

Radeon 9700

The B ::

Mam enproblem. Rami na mojmu radeonu ne grejo nikamor. NIKAMOR! Kartica je od sapphire gor ma pa infineon 3.3ns rame. In grejo sam do ene 285! In to še zdej k mam rebra gor. Če dam na 290 neki časa dela pol pa artefakte dobi. Zadeva se mal izboljša če rame še bl ohladim (odpram okn) in artefakti se začnejo pojavljat kasnej. Dela pa ne. Fora je v tem da se gpu pa dobr navija. Nevem kok gre sam zaenkrat sm probu do 370. Gre pa še več sam ne vem kok. A ma kdo kakršno kol idejo? Hvala!
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

boštjan ::

tile rami bi morali delat na 300MHz brez problema,kot kaže pa maš slabo kvalitetne rame,da ti niti na deklarirani hitrosti ne delajo.

kihc ::

Ubistvu ne moreš naredit nič, razen če poiskusaš z vmodom, možno bi celo blo, da tvoj ram dela na manjši voltaži kot je potrebna za običajne 3,3 rame, ter se ti zato nočejo navivat... vendar težko verjetno...

VASkO ::

to je z Infineoni velik problem

ne vem kako je z Radeoni 9700, vem pa da se npr. r9800 z razlicnimi BIOSi tudi zelo zelo razlicno navijajo

ista fora je bila tudi ze pri Herculesu8500LE, ki je imel RAM clockan na 240mhz in se ni dal niti za 5mhz navit. ce si pa ga flashal z original BIOSom od ATI8500, je pa sel povprecno do 310mhz

vec bos zagotovo nasel na rage3d forumu (kter bios je najboljsi za tvojo kartico itd.)

boštjan ::

The B,pa si flešal bios,ker drugače je pri 9700 BIOS zaklenjen

The B ::

Uuuuuu! Odgovori! :)
@boštjan: Sm flešal. Mal se spomn sej je bla kriza. Najprej je atiflash zjebu flash... :)

Voltmod ne pride v poštev. Nimam pojma o elektriki. Pa še kokr sm gledu je treba tisto kovinsko ploščico dol dat in je že to zajeban. To za bios sm pa dost razmišlu. Še posebi ko sm prebral tvoj (vasko) post v 3d mark temi. Sam nism najdu nč uporabnga. Obstaja od warp-a bios, pa originaln iz une strani (ne spomnm se naslova) k so biosi za radeone, pol sm pa najdu še enga k nej bi bil original odklenjen od sapphire. Sam mam filing da je isti k od warpa. No in tega mam zdej gor. Pa se mi zdi da je mal boljs k warp-ov. Bom pa še na rage 3d forumu uprašu.
Še kšna ideja?
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

VASkO ::

I have infineon 3.3ns and can get 326mhz with no extra cooling!! ummm alot of ppl have found that the infineon tends to use more voltage so there for lower clock speeds but if you are up for a volt mod then there ya go it can be alot faster!!

hmmm, ce je kaj resnice v tem?

to si preberi, ce se ti da (dostikrat v takih dolgih temah kaj najdes).

[naredil nekoliko bolj berljivo -OwcA]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Silvo ::

Zakaj ne probaš z Omega Driversi??Meni deluje 9700 odlično z njimi.L.P.

VASkO ::

tu ni govora o tezavah z gonilniki, ce nisi opazil (ali prebral)

The B ::

Dobro jutro!

Vasko ful hvala za link. Prebral sm si ene tri teme čist cele. In pršu sm do treh (mogoče štirih) rešitev. Ampak v vsakem primeru če maš 3.3 ns Infineon rame si v kurcu.
1. Flešaš z pro biosom z infineon rami. Ta se mi zdi njbolj verjetna in bom najpraj probu. Bios že mam.
2. Silvo ma mal tud prou. Enim to dela. Tko da je druga rešitev flešanje nazaj na originaln bios in probat z omegami.
3. Voltmod. Najbl sigurn prnese rezultate. Sm prebral tud o tem vse pa nism najbl razumel. Kolkr pa sm pa obstajajo trije: za gpu, ram in še neki (?). No in ta še neki nej bi se dal tud s svinčnikom narest? Pa nej bi pomagal tud pr napetosti na ramu in posledično overclocku. Če je to res pol bi to probu.
4. Ta se mi zdi najmanj verjetna. Flešanje z 9800 biosem z infineon rami. To bom probu če nč drucga ne bo delal.
Poročam!
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

The B ::

No če ko ga zanima so rezultati že tuki.
Probu sm prvo in drugo točko. In definitivno je prva boljša. Sicer samo za ene 5mhz sam vseen. No sej verjetn je več. Ker z pro biosom mi dela na 290 na 295 pa ne več. Kje točno je meja pa še ne vem. Z originalnim biosom pa ne dela na 290 pol pa itak nism več testeru.

Zdej pa modanje
A kdo ve kaj so "SMD grabbers" ? Ok bom še citiral:
"I cant solder, how about you? Well, i got past that by putting SMD grabbers on the legs of the chips instead of soldering.(smd grabbers are like alligator clips). You simple hook on 1 smd grabber to leg 18 on the chip and the other smd grabber on leg 20(ground)....and thats it. Its easy."
Ker to bi pa tud jst znal...
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Fury ::

smd grabberje bos mogoce najdu v HTE ali pa IC.. mogoce kaksen Conrad... to so taki ibr mejhni krokodilcki (take scipalke nazobcane), k jih sam gor prpnes.

The B ::

Kul. Hvala Fury! Sam ne me zdej ubit ampak kaj sta HTE in IC? Pa še a to se vam zdi kul rešitev? Človeku baje dela. Pa prav da je to še drugim naprej prodal in da dela. To bi mi čist rešl probleme. Pa še a mislte ta bi to tud na plati šlo? VDD mod na 8rda+?
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Fury ::

http://www.hte.si/
http://www.ic-elect.si/

sicer se bos mogu pomoje zment ce ti dobavjo pa ne vem kok drago bo.. ker mislm da je en to ze kupoval pa niso mel na zalogi.

drgac pa bi zadeva mogla delat, pazt mors samo da grabberje fixiras, ker drugace bo pizdarija ce se 2 kontakta skup primeta :)

GUFY ::

Varianta je tud mod 5V linije, saj se iz te linije napaja kartica GPU in RAM.
Že nekaj časa nazaj sem na Xtreme forumu bral, da je tip neredu mod 5V linije na 5.2V in da se mu je kartice brez kakšnih drugih modov veliko bolje navijala.

The B ::

Tud to je varjanta ja. Ker men zdej ful pada +5 linija. Sam to zato ker se tud CPU napaja iz tam. Tko da mam v mislih HPC-360-302DF od Chieftec-a. A bo ta dobr? Res sm pa zlo na tesnem z denarjem.
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

GUFY ::

Dej še tistih 5K pa kup 420W različico chifteca, ti ne bo žal.

boštjan ::

The B,pol pa tega 420W odpreš in mu +12v in +5V linijo naviješ,to je must do pri čiftekih in nForce2 platah.

The B ::

Tko. Sedim pred odprtim čiftekom (420 Gufy :) ) in po 15 minutnem izkanju s pomočjo boštjanovih slik sm men se zdi najdu en trimer.Pod 220V je ena taka bela plastična križna stvar za šravfat. A je to to? In če je kam morm zavrtet?
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: The B ()

GUFY ::

V desno, lahko do konca. S tem, da je dobro če napetosti spremljaš ali v BIOS-u ali pa jih kontroliraš z volt metrom. :D

Me veseli, da si poslušal moj nasvet.

The B ::

Tko zadevo sm naredu po navodilih. Rezultati:
+5V 5.053
+12V 12.7

Vcore se je čist stabilizrala. Sam več pa ne gre. Sm čist do konca obrnu. Zdej če ma kdo še kšno idejo nej pove zdej ker je še odprt. A ni blo govora še o enem trimerju?
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

boštjan ::

the B nimaš to nekam male +5V linije,ko sem jo jaz navil,je bla na 5,25. 12V pa na 12,15.pa nisem do konca navil

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

The B ::

Takoj ko sm pržgal je bla 4.94 al neki tacga in v biosu je pol ko sm dal do konca kazal 5.10. Pod obremenitvijo pa pade do 5.053V. Pa sigurn sm do konca obrnu. Sm dvakrat preveru pa bom zdej še enkrat. Problem pr men je to da se čiiist vse napaja iz +5 linije. Proc plata grafa... Na 12 so sam venti pa en disk pa dva cd roma.
Kšna ideja?
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

The B ::

Sm še enkrat probu in je zihr do konca. Naprej se ne da ker je ta stvar (bela plastična) na eni strani kvadratna in se pol zadane v (verjetno prav v ta namen tm dano) kovinko dvignjeno stvar na isti kovinski stvari kot je stvar za obračat. Velik stvari ne :) ? Sam ne vem imen. :\
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

VASkO ::

evo, to pa je slabost teh standardnih napajalcev, ker imajo kombinirane kontrole za izhodne napetosti in pol pod obremenitvijo 5V pada, 12V pa rase

zato so meni vedno ventilatorji zavijali, ko je racunalnik prehajal iz idle v load nacin (sem po ventilatorjih slisal, kdaj je obremenjen, kdaj pa ni) - se posebej se to slisi na ventih, ki jih zvezes v 7V nacin na molexu, saj je v idle 5V visoka, 12V pa nizka, pod loadom pa 5V nizka in 12V visoka -> se razlika med njima poveca

do neke mere je to zdravo, ko pa sem mel 12V ze na 13.1V pod obremenitvijo (5V pa na 5V nastimano s trimerjem), sem pa menjal napajalnik za Anteca 430W (CWT 430ADP) in zdaj je kot treba bit. Vsaka linija ima svojo kontrolo napetosti.

Tic ::

Ja, anteci imajo zelo vredu zadeve.
Moje napajanje je sledeče:

3.3v = 3.6v
5v = 5.5v
12v = 12.3v
persona civitas ;>

GUFY ::

V mojem primeru pa so napetosti take:

3.3v -> 3.36V
5v -> 5.2V
12V -> 12.16V

Napajalnik pa je Chiftec 420 W.

The B ::

No mam že rezultate:

Prdubu sm 5 mhz približno. Sam na hitr sm stestiru. Zdej dela na 294.
Sam pr men ni problema z 12V linijo. 12.7 je še v redu. In bi še poveču sam ne gre več. No pa sej je kul.
Sm pa že naroču "SMD grabberje" in upam da bom hmal tud V mod mel pol bomo pa vidl kaj se da stisnt vn iz te grafe. >:D
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: The B ()

Dr_M ::

kje pa dobite ventilatorje ki delajo na +12V in +5V. men se zmeri ugasne napajalc kot da bi naredu kratek stik. in to pri useh 25 ventilatorjih ki jih mam doma na razpolago.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

VASkO ::

+ iz venta das na +12V, - pa na +5V =7V
se nima kaj ugasnit

12V linije pa se ne splaca modificirat!!! z nje se napajajo samo motorji diskov, CD/DVD pogonov, ventilatorji pa se kaj, na OC pa nima cisto nobenega vpliva, zato je boljse, ce je cim blizje 12V

zato sem tudi omenil, da so anteci (v bistvu so to CWT serija ADP napajalci, ki so malo polepsani - crni konektorji, pozlaceni kontakti...) glede tega boljsi, ker se 12V linija ne odraza na obremenjenost "pravih" komponent (CPU, plata, RAM...)

GUFY ::

Vsako a se ne napaja proc na nforce platah iz 12V linije?!8-O

Dr_M ::

VASkO: probu sm na AT in ATX napajalniku in se oba samo ugasneta ce tko nardim. niti en fan mi ne dela na 7V.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DjTonic ::

GUFY, ne ne napaja se.

Fury ::

nforce abitke baje cpu napajajo iz 12v

boštjan ::

ja na moji abitki NF7-S pada 12V linija ko navijam proc,tako da po moje se proc in plata napajata iz 12V

GUFY ::

Isto je pri meni.

Fury ::

pr men tut pade.

The B ::

Men pa +5V pade. Sam to je bl značilnost epox-k.
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

TribesMan ::

Pri vseh platah ki imajo dodaten +12V ATX konektor se procesor napaja iz 12V... primer Abit NF7, Gigabyte 7NNXP, Epox 8RDA3, in vse plate za P4. Plate ki nimajo tega konektorja pa se napajajo iz +5V linije... like Epox 8RDA (taprvi modeli), vse P3 in plošče za Athlone na Via chpsetih pred KT400... tako za info. 12V linija je še kako pomenbna vendar je najbolj kritično nihanje te linije, saj s tem avtomatsko niha tudi napetost CPUja... pri novih platah... pri tastarih je vseeno (tam je vse odvisno od +5V)...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tagan 480W problem z 12v linijo?

Oddelek: Strojna oprema
191564 (1256) mare87
»

Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)

Oddelek: Strojna oprema
322132 (1596) DjTonic
»

Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
806735 (5347) BigSexy
»

Kako do čimboljšega delovanja

Oddelek: Navijanje
331927 (1435) Tugo
»

A je zanic CHIEFTEC HPV420 NAPAJALNIK ali NF7-S?

Oddelek: Navijanje
251332 (965) WhiteWolf

Več podobnih tem