Forum » Izdelava spletišč » HTTP referer iz popup-a
HTTP referer iz popup-a
poweroff ::
Imam PHP skripto, preko katere mi lahko ljudje posljejo e-mail. Problem je v tem, da bi jaz rad videl, iz kje je bila skripta zagnana, ker imam to skrito v različnih HTML dokumentih.
OK, to se da ugotoviti iz HTTP refererja. Zadeva v bistvu lepo dela, če jo zaženem preko linka.
Problem pa je, ko skripto zaženem v pop-up oknu. Se pravi ko mi hoče nekdo poslati e-mail, klikne na link, in odpre se pop-up, kamor on vpiše svoje sporočilo. V tem primeru HTTP refererja ne dobim.
Kako to rešiti?
OK, to se da ugotoviti iz HTTP refererja. Zadeva v bistvu lepo dela, če jo zaženem preko linka.
Problem pa je, ko skripto zaženem v pop-up oknu. Se pravi ko mi hoče nekdo poslati e-mail, klikne na link, in odpre se pop-up, kamor on vpiše svoje sporočilo. V tem primeru HTTP refererja ne dobim.
Kako to rešiti?
tec ::
Mogoce bi slo takole
<?php $url = "{$HTTP_REFERER}";
echo "$url<br> " ;
echo"<input type=hidden name=link value=$url>";?>
Potem si pa $link posljes na mail.
<?php $url = "{$HTTP_REFERER}";
echo "$url<br> " ;
echo"<input type=hidden name=link value=$url>";?>
Potem si pa $link posljes na mail.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tec ()
poweroff ::
Ja, saj tako naredim.
Problem je v tem, da ko na to datoteko pridem iz enega normalnega linka, referer je notri, ko pa jo odprem kot pop-up, pa referer linka ni notri.
Problem je v tem, da ko na to datoteko pridem iz enega normalnega linka, referer je notri, ko pa jo odprem kot pop-up, pa referer linka ni notri.
tec ::
mogoce z javascriptom
echo "
<script LANGUAGE=\"JavaScript\">
document.write('<input type=\"hidden\" name=\"site\" value=\"' + opener.location.href + '\">');
</script>
";
ali pa location.href
echo "
<script LANGUAGE=\"JavaScript\">
document.write('<input type=\"hidden\" name=\"site\" value=\"' + opener.location.href + '\">');
</script>
";
ali pa location.href
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] Kako iz servleta dobiti ime okna od klienta (browserja)?Oddelek: Programiranje | 1277 (1012) | Fizikalko |
» | Brisanje posamezne vrstice v tabeli MYSQL bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1158 (1070) | Tody |
» | Link brez tipke v phpOddelek: Izdelava spletišč | 1149 (1056) | pivmik |
» | Nevidni parametri pri linkih?!Oddelek: Izdelava spletišč | 965 (810) | Uporabnik |
» | Brisanje iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1614 (1492) | <?php?> |