» »

Brisanje iz baze

Brisanje iz baze

<?php?> ::

Poglejte, imam nek obrazec/form, kamor se uporabnik lahko vpiše, ima pa tudi možnost svojega izbrisa. No in ta izbris bi rad naredil na tak način da bi, ko bi uporabnik kliknil izbris bi mu na email, ki ga je prej napisal poslal email, kjer bi bil link do neke strani in ko bi kliknil na ta link, bi ga iz baze dejansko zbrisalo. Ta način sem videl že pri nekaterih forumih, ampak se ne spomnim katerih, tako da ne morem pogledati...
Pa če se le da brez cookijev...:8)

darh ::

in kaj točno ti ni jasno ? Zmerej bolj dobivam občitek, da ste vsi skupej leni.. ker dajete taka vprašanja k se notr točno vidi kaj bi radi naredi.... Kako ti rešuješ probleme ? no, da ti malo pokažem....

  • možnost vpisa (to imamo če narejen.. recimo)
  • uporabink se lahko tudi izbriše
    • če se hoče zbrisat mu pošljemo mail in ga obvestimo o tem
    • v mail napišemo link do nove strani in mogoče se kako cifro, da vidimo da je to res ta uporabnik in da ne pride do zlorab
    • uporabnik dobi mail, klikne na link ki ga ponese do nove strani, kjer se preverijo podatki (da ne pride do zlorab)
    • če je preverjanje podatkov uspešno, zbrišemo uporabnika glede na dane podatke



bo šlo?
Excuses are useless! Results are priceless!

<?php?> ::

Ja možnost vpisa je narejena, ampak jaz bi rad naredil da bi vse kar bi uporabnik rabil narediti za izbris, je da klikne na ta link. Saj če bi pošiljal HTML mail bi bilo v redu, ker bi v recimo Hidden field dal njegov email, potem bi pa skripta ko bi kliknil na linkprebrala kaj v hidden fieldu piše in izbrisala ta email, ampak email ne bo HTML, ampak kar plain text...
In to je problem...
To da bi naredil email, kjer bi se pojavila koda, in bi jo potem moral uporabnik vpisat za izbris, to bi že šlo, ampak to kar sem pa jaz rekel, mi pa ne gre...

darh ::

no vidš.. .zdj si pa že bolj točno povedal kaj te muči....

narediš lahko recimo takole:
/stran_za_izbris.php?email=moj.email@nekje.com

da bi blo pa se bolj "secure":
/stran_za_izbris.php?email=moj.email@nekje.com&id=nek_naključenID

ta ID se zgenerira vsakič sproti in se shrani tudi v bazo k uporabniku....
Excuses are useless! Results are priceless!

<?php?> ::

/stran_za_izbris.php?email=moj.email@nekje.com&id=nek_naključenID

Daj malo razloži to? Ker tega s dajanjem spremenljivk v URL ne razumem najbolje, ker nisem nikoli še počel tega...

Če prav razumem, bi rad povedal da naj naredim v tabeli še eno dodatno polje za id, ki pa se bo naključno generiralo. No in ko se uporabnik vpiše se mu vpiše tudi ID, le da on tega ne ve. Ko pa klikne da bi se rad izbrisal, pa se mu pošlje email, kjer je v linku skrit mjegov emal+id. ID se mu vpiše v link na podlagi emaila ki ga je vpisal ko je rekel da bi se rad izpisal...
No in ta link skripta prepozna ter ga na podlagi emaila in IDja izbriše uporabnika, ki ima tak email in Id. Je to to?

ahac ::

Ja. Jaz bi naredu tako, da se tist random vpiše potem, ko user klikne na izbris. To se pol pošlje v mailu pa je...

Ah, nej xbite pove. Jest itaq nimam pojma... :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

<?php?> ::

Ne, to z bazo se mi zdo bolje...
Ker nočem preveč komplicirat...
----------------------------------
Eno novo vprašanje. Rad bi izpisal datum v hidden field, pa me zanima kako se to naredi, ker tole mi ne dela.
echo "<input type=hidden name='cifra' value=date ('d.m.Y')&gt";

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

rasta ::

a si že pomislil na uporabo <? in ?>?
Program ne more ugibat, da ti s date ('d.m.Y') misliš php-funkcijo, ne pa sting 'date ('d.m.Y')'.

darh ::

ma kaj se sploh spravlaš programirat k delaš take traparije ?!!?


echo "<input type=hidden name='cifra' value=".date ('d.m.Y')."&gt";


date je funkcija in ne morš to kr vstavlat notr v string.... yao yao....
Excuses are useless! Results are priceless!

<?php?> ::

Saj imam (;)). Tolk butast pa spet nisem... samo sem direktno iz sourca skoperal tist hidden field, pa nisem zajel še te oznak...

Ja vem da je funkcija, ampak tega nikoli še nisem videl. Sem delal po raznih tutorialih (ne maualu) in mi te stvari niso znane.
Aha, torej če hočeš dati funkcijo not moraš dodati ". .". Zanimivo. Res, to prvič slišim...
Saj pravim, tukaj se bom še veliko naučil...;)

Kaj pa un drug post v katerem sem spraševal za tole:
/stran_za_izbris.php?email=moj.email@nekje.com&id=nek_naključenID ?

<?php?> ::

BTW: Xbite, zakaj piše da si mi spreminjal post. Par postov zgoraj? A sem spet kaj narobe napisal?

darh ::

1. jest sm xbite, ne Xbite.. torej lowcaps... dej ... navadite se že... naslednjega kickam :P

2. popravil sem ti ptraparijo k si jo napisal..
naprej je pisalo tkole:
echo "";
potem pa takole:
echo "<input type=hidden name='cifra' value=date ('d.m.Y')&gt";

aveš... če shraniš nek delček HTMLja bo browser to tud tako razumel...

3. ne da se mi več odgovarjat na bustata vprašanja... najdite si koga drugega da vas bo uču vezakle zavezovat....
Excuses are useless! Results are priceless!

kr0mp1r ::

<? php ?> : hm. malo sem cital tvoje poste.. glej, vem kako je ko zacenjas s php-jem, a vedi, da ne bos nikamor prisel, ce bos samo postal tvoje probleme po forumih, v upanju da ti nekdo spise celo kodo. Vse kar si dosedaj vprasal so elementarni problemi in zagotovo bos nasel resitve, ce le malo poisces. Predlagam ti http://www.phpbuilder.com/ in isci po forumu, za razlago funkcij (in uporabo), pa je najbolsi manual na http://www.php.net, s komentarji ostalih programerjev spodaj pod vsako funkcijo. Morda je za zacetek dobro, da si pogledas kako skripto, ki dela priblizno tisto kar bi ti rad in spreminjas oz. dodajas.
pozdrav

p.s.
Se odgovor na tvoje vprasanje: Naredi tako kot ti je predlagal xbite in ne, skripta ne prepozna linka ampak spremenljivki, ki sta v njem ($email in §id), no sej si najbrz mislil to.
In se vprasanje. Zakaj bi rad dal date() v hidden field? Jst bi ga klical tam kjer ga rabim, npr. ob vpisu v bazo ipd. No ja, sej to ni narobe, sam zanima me ce je kak poseben razlog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kr0mp1r ()

darh ::

Ljere: hvala za support... sam mislm da ne pomaga nič to... sem že nekajkrat poskusu... :D
Excuses are useless! Results are priceless!

<?php?> ::

Ljere:
Bom naredil. Hvala.
Ja, sem mislil to, samo izrazil sem se malce čudno...
Zakaj v hidden field?
Ne vem, saj zdaj ko poznam uno "foro" z ". ." tega ne bom naredil...
xbite:
Se opravičujem za veliki x. Najbrž me je zamoril to da je bil začetek stavka. Ok, BTW je bil pred tem, ampak to ni to...
No kakorkoli, a je začetek stavka ali ne imen se ne spreminja...
Moja napača...
------------------------------------------------
Ok, zdaj vas bom pa nehal morit in grem na Builderja...
Se slišimo ko bom imel kak "resen" problem...:\ :
Lp,
Mitja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davčne blagajne - PHP

Oddelek: Programiranje
116116 (1162) vsepocenv
»

[PHP] Kako vrniti odgovor $.post

Oddelek: Programiranje
5655 (530) alexa-lol
»

SMARTY

Oddelek: Izdelava spletišč
101702 (1265) KmelJo
»

Izpis iz MySQL v html tabelo - problem

Oddelek: Izdelava spletišč
91263 (1106) markz
»

PHP and GMT

Oddelek: Programiranje
13897 (789) ilanium

Več podobnih tem