Forum » Izdelava spletišč » Apache in vec root-ov/userjev
Apache in vec root-ov/userjev
Baja ::
A se da z apacha skonfigurirati da bi neka mapa v htdocs bila root za enega userja. recimo:
htdocs/stran1
htdocs/stran2
kako naj apache oz. browser prepricam da je root od strani stran1 in stran2 in ne httpd. Ne vem, ce sem bil najbolj jasen. V glavnem bi rad naredil nekaj podobnega kot hosting. na enem serverju vec root-ov.
htdocs/stran1
htdocs/stran2
kako naj apache oz. browser prepricam da je root od strani stran1 in stran2 in ne httpd. Ne vem, ce sem bil najbolj jasen. V glavnem bi rad naredil nekaj podobnega kot hosting. na enem serverju vec root-ov.
- spremenil: Baja ()
Packač ::
Da ti ne bom preveč razlagov je tu vse lepo opisano.
Pa ne pozad dat tej tvoji "DocumentRoot" mapi chmod 644 (755 je navadno, sam 644bo tvojim zahtevam ustrezala).
Lj ti napišem še en primer: (u najbl simpl oky???) => za več pol poglej manual
Sedaj v IBrowser napiš: jaja.buub.com pa ti bo prikazal vsebino /home/*/public_html.
Samo ta domena (poddomena) mora bit naslovljena na tvoj IP.
Pa ne pozad dat tej tvoji "DocumentRoot" mapi chmod 644 (755 je navadno, sam 644bo tvojim zahtevam ustrezala).
Lj ti napišem še en primer: (u najbl simpl oky???) => za več pol poglej manual
<VirtualHost jaja.buub.com> ServerAdmin ti@jaja.buub.com DocumentRoot /home/*/public_html ServerName jaja.buub.com </VirtualHost>
Sedaj v IBrowser napiš: jaja.buub.com pa ti bo prikazal vsebino /home/*/public_html.
Samo ta domena (poddomena) mora bit naslovljena na tvoj IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Packač ()
sem se nekaj igral pa mi ni glih najbolj uspelo. Verjetno tudi nisem bil najbolj jasen.
To z virtual hosti mi je zdaj priblizno jasno, ampak jaz rabim lokalne virtual hoste. Ker delam na vec straneh in imam lokalni server za testiranje mi gre na zivce da morem vedno kopirati vsebino htdocs na druge lokacije, itd.
torej, ce vpisem
< VirtualHost www.csp.si>
ServerName www.csp.si
DocumentRoot c:/Apache/htdocs/csp
< /VirtualHost>
< VirtualHost www.gess.si>
ServerName www.gess.si
DocumentRoot c:/Apache/htdocs/gess
< /VirtualHost>
mi javi Cannot resolve host name www.csp.si. za gess.si prav tako.
to mi je cisto jasno ker domene niso registrirane. sem probal z ip pa tudi ne dela. Kako naj to uredim lokalno ? Mora pa biti htdocs/csp en root, htdocs/gess pa drugi. Je to lokalno sploh mogoce izvesti ?
To z virtual hosti mi je zdaj priblizno jasno, ampak jaz rabim lokalne virtual hoste. Ker delam na vec straneh in imam lokalni server za testiranje mi gre na zivce da morem vedno kopirati vsebino htdocs na druge lokacije, itd.
torej, ce vpisem
< VirtualHost www.csp.si>
ServerName www.csp.si
DocumentRoot c:/Apache/htdocs/csp
< /VirtualHost>
< VirtualHost www.gess.si>
ServerName www.gess.si
DocumentRoot c:/Apache/htdocs/gess
< /VirtualHost>
mi javi Cannot resolve host name www.csp.si. za gess.si prav tako.
to mi je cisto jasno ker domene niso registrirane. sem probal z ip pa tudi ne dela. Kako naj to uredim lokalno ? Mora pa biti htdocs/csp en root, htdocs/gess pa drugi. Je to lokalno sploh mogoce izvesti ?
Ok, mi je uspelo. Ko sem malo bolj pogledal dokumentacijo sem videl da jih lahko locim na porte. Torej sem eno stran pustil na localhost:80, drugo pa sem dal na localhost:81, itd.
Juhej !!
Juhej !!
DMouse ::
Tisto kar si prej vpisal deluje, če so domene registrirane in delujoče (kot si že sam ugotovil). Če hočeš, da ti dela samo lokalno, lahko v c:\windows\system32\drivers\etc\hosts dodaš tile dve vrstici:
127.0.0.1 www.csp.si
127.0.0.1 www.gess.si
127.0.0.1 www.csp.si
127.0.0.1 www.gess.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | XAMPP in virtual hostOddelek: Izdelava spletišč | 2176 (1994) | Veron |
» | Virtual host - ApacheOddelek: Izdelava spletišč | 2243 (1832) | Doman |
» | Fedora Core 2 in Apache problemOddelek: Izdelava spletišč | 1284 (1171) | atlet |
» | dve spletni strani??Oddelek: Izdelava spletišč | 2410 (1959) | MRB0rYS |
» | ApacheOddelek: Izdelava spletišč | 1425 (1309) | Skrat |