Forum » Omrežja in internet » SPet ADSL?
SPet ADSL?
Golden eye ::
Imam ADSL 1Mb. Ko odpiram starni v exploreju 6.0 mi jih odpira kar neki počaš. Kr neki časa ene par sekund šele pol stran pokaže...mal se vleče.. A moram kaj nastimat, a sem kaj pozabil. Dejte mi malo povedat kakšno pomenbno informacijo za ADSL
pivmik ::
Inštalirat moreš Opero internet brskalnik, ki je trenutno najhitrejši internet brskalnik na svetu.
LP, Gregor GRE^
leonius ::
Ja, moraš se odvat uporabljat IE in presedlat na Mozillo, Firebirda ali pa Opero. Ker IE je . . . pač . . . preveč pogosto uporabljan ... (kar pomeni pač monopol,ki nikoli ni dober)...
BaRtMaN ::
Najprej bi si namestil raspppoe namesto vgrajenega PPPoE protokola v Win2k/XP. Bognedaj, da uporabljaš SiOLov software, ker je tisto čisti pofl, še sami so to priznali in priporočajo namestitev raspppoe.
Opera rox!
Opera rox!
sem downloadol program Raspppoe in ko poženem file:Raspppoe.exe mi napiše napako- cannot find and dial-up device exposed by PPP over ethernet protocol. Kaj naj naredim? A se to kako drugače installira al kaj? pomagajte mi mal, prosm!
Hux ::
Med povezave moras iti in instairat preko netwrok karte. install - > protocols.
Pol ko ti rata pa moras kliknit na to ikono ko si zaj probaval pa kreirat povezavo.
Pol ko ti rata pa moras kliknit na to ikono ko si zaj probaval pa kreirat povezavo.
Sem ugotovil zakaj mi Internet Explorer dela dolj počas. Datoteka "svchost.exe" mi obremeni procesor za približen 70% . Zakaj to, kaj je narobe. Bom probal pol RASPPPOE instalirat pa bom vidu če bo kaj boljš. Any idea
Pa klicni številko ki je ponavadi
BSN-11
jo izbrišite, pustite prazno, ker vsake toliko časa SiOL zamenja to številko(ne vem zakaj) in ko jo zamenbja van se ne bo več moglo povezat na ADSL.
Če pa jo izbrišete in pustite prazno pa se vam bo v vsakem primeru povezalo.
BSN-11
jo izbrišite, pustite prazno, ker vsake toliko časa SiOL zamenja to številko(ne vem zakaj) in ko jo zamenbja van se ne bo več moglo povezat na ADSL.
Če pa jo izbrišete in pustite prazno pa se vam bo v vsakem primeru povezalo.
LP, Gregor GRE^
Mavrik ::
Bartman: Ali lahko navedeš sploh kakšen praktičen razlog, zakaj bi si kdo smetil WinXP z nekimi drugimi protokoli ter programi, če pa maš že klient vgrajeni, glede na to da ne dela nič hitreje?
The truth is rarely pure and never simple.
Praktičen razlog? Če človek uporablja SiOLov shitty software, mu predlagam raspppoe, ker to velikokrat JE hitrejša rešitev kot implementiran pppoe protokol v Win 2k/XP. Zakaj? MTU.
Loki ::
Testi?
Popravi me, ce se motim, ampak Win 2000 nimajo PPPoE driverjev.
In verjemi mi, da se razlike v RL (med XP PPPoE in RASPPPoE) skoraj ne opazi.
Popravi me, ce se motim, ampak Win 2000 nimajo PPPoE driverjev.
In verjemi mi, da se razlike v RL (med XP PPPoE in RASPPPoE) skoraj ne opazi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
Mavrik, Loki: No, glede na to da Win2k zgleda res nimajo lastnega PPPoE protokola, je raspppoe še toliko lažje priporočiti.
Pa RASPPPoE ima nastavitev hitrosti povezave (če imaš 1 megabit ADSL pol nastaviš na 1 megabit, če imaš 2 nastaviš 2,...) tako da pri vzpostavljeni povezavi ti izpiše connected at 2 mbit/s in v grafih v task managerju bo maksimalna vrednost 2 megabita in ne 100mbit, pa še kej bi se našlo....
LP, Gregor GRE^
neki123 ::
Najprej poglej kolk maš nastavljeno velikost Temporary Internet files. Če je nastavitev še privzeta kot si jo nastavijo Windowsi, je to lahko zelo verjetno velika količina zelo majhnih datotek, ki si jih Windows piše v temp direktorije da bi imel hitrejši dostop do njih. Ampak stvar je res hitrejša dokler je povezava na Dial-up. Ko pa je enkrat ADSL, je hitreje če se vse skupaj vedno naloži z neta. Nastavi velikost Temporary Internet files na kakšnih 5 MB in pobriši vse dosedanje temp fileje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimizacija ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3544 (2446) | CubiX |
» | Novopecenec ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2273 (1589) | BaRtMaN |
» | SIOL ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2506 (1865) | sash |
» | Adsl vprašanjaOddelek: Omrežja in internet | 2379 (1823) | Vrvy |