» »

Usb pen drive

Usb pen drive

red cat ::

Blizajo se prazniki in ker bi rada mozu programerju kupila darilo, sama se pa najbolje ne spoznam na racunalniske 'zadeve', vas prosim za pomoc. :O Rada bi mu kupila usb pen drive (usb key, memorybird, cooldisk itd... - madona, ta stvarca ima pa vec imen - ni cudno da sem zmedena) - prenosno pomnilnisko enoto v obliki obeska za kljuce. Kupila bi mu najvec 256MB, saj so 512MB zame malce predragi. Na kaj moram paziti pri nakupu? Verjetno je boljse ce je usb 2.0, mar ne? Kaj pa znamka? Viking? Apacer? Ima kdo predlog kaj tocno in kje kupiti? Hvala za vse predloge...

m.i.h.a. ::

Jaz sem si tudi nameraval nabavit nekaj takšnega, ampak so p**** prodajalske vse skupaj podražale, ker so primerki 128MB različic dražje za 2 jurja. Zato sem si premislil in nisem kupil nič in čakam na ponoven padec cen.
Tebi se pa očitno ne čaka, ker gre za darilo.
Posamezni modeli se med sabo ne razlikujejo kaj preveč. Najvidnejše razlike so v obliki in dodatki, katere dobiš zraven (vrvica za okrog vratu, podaljšek,...). Dodatno kramo dobiš pri vseh razen pri vikingu, vsaj 128MB raličica ni imela nič zraven. Samo delovanje pa se tudi ne razlikuje med različnimi modeli, nekateri ponujajo še kakšno funkcijo več, in to je to. Nekako najbolj všeč so mi bili od Trandensa JetFlash in od Corege. Prve prodajajo v Comtronu, druge pa v BOF-u. Žal v comtronu nimajo nobenega na zalogi (in dvomim, da bodo imeli kmalu kakšnega), v bofu, pa imajo corego (128,256, in mislim da tudi 512MB). Coregini so tudi vodoodporni in podpirajo USB 2.0.
Upam, da sem kaj pomagal.

kuglvinkl ::

Na kaj moram paziti pri nakupu?

USB 2.0, možnost particij, enkripcija. To bi blo vse.

Sam imam Transcendovega 128 MB in mi trenutno služi kot frizbi za prenos podatkov iz službe domov (dial up). Kupljen je bil pri Comtronu (Web).

Skratka, nimaš kaj falit.
Your focus determines your reallity

Keyser Soze ::

Sem bil danes v Mlacomu, ker imajo pač najcenejše ključke, pa me je minilo, da bi kupil pri njih. Nikakvi USB diski. Nobenih pridodatkov - ne vem kako je z gonilniki za 98 Win? PA še kakovost oz. izgled, izdelava je takšna, da ga rajši ne primeš v roke - bi pomoje narazen padel. So pa majhni, to je pa res.

Tako, da bomo videli. Vikingi naj ne bi imeli nobenih bonbončkov, Corega jih imajo(kar mi je všeč) - sam ne vem kako izgledajo ( prodajajo jih pri enaa.com - pa ni nobenih podatkov) Canyon so malo grdi, kakšne druzge firme pa ne zasledim? A imajo kje bolj pestro izbiro?
OM, F, G!

Law_Enforcer ::

Izgled Corega USB sticka


P.S.: Google dela čudeže... [>:D]

Keyser Soze ::

Že, že ta izgled sem že videl. NA domači strani njihovi. Kaj pa če je to nov model. V enaa pa prodajajo še stari model??:\

JE malo drag, pa še ni na zalogi. Izgleda da bom izbral kar transcendenta. Sam a imajo v Lj kakšno trgovino? Comtron - mislim, da bi morala biti ena.

Ker dostava na dom ne bi palila, ker je pač darilo in bi folk pehitro zvohal.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o prenosnik-u Prestigio NOBILE 1570

Oddelek: Kaj kupiti
262033 (1653) Vlady
»

USB DISKI

Oddelek: Kaj kupiti
141897 (1298) hakul
»

Usb mp3 -katerega?

Oddelek: Kaj kupiti
141194 (871) BlackHole
»

Katero spominsko kartico za Canon A80?

Oddelek: Kaj kupiti
61499 (1402) Slowenc
»

Kje v Lj. najceneje do CF 256MB kartice?

Oddelek: Kaj kupiti
232080 (1630) BlackHole

Več podobnih tem