Forum » Loža » Gospodinjski pripomočki, ki zmanjšajo čas priprave hrane
Gospodinjski pripomočki, ki zmanjšajo čas priprave hrane

razor1911 ::
(spore botulina je napačno, ker je botulin toxin, hotel pa sem omeniti bakterijo, ki ga prozivaja)
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()

WizzardOfOZ ::
Tudi jaz ne vem kdo je Muki. Očitno neka interna SDSovska fora.
WizzardOfOZ je izjavil:
iz ene 10kg krompirja narediš njoke pa daš zmrznit po majhnih porcijah
Skuta ali ricotta namesto krompirja. Ne boš nikoli več delal krompirjevih, odpade vse pacanje![]()
ne eno ne drugo. Oboje mi je zanič.
Pa ko jih delam, zraven naredim še kake slivove cmoke.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
c3p0 ::
https://santa-lucija.si/recepti/se-lahk...
Ko se krompir ohladi, ga je treba postaviti v hladilnik, če ga nameravate pojesti, nikakor pa ga ne smete pogrevati.
Kaj je to nek skupek bedarij in vraž?
Ravno zadnja leta je popularno npr. skuhat riž, krompir, testenine in jih dat v hladilnik in komaj za tem zaužit, ker se razvije t.i. "resistant starch" in imajo nižji GI. Seveda pa osnove hranjenja živil še vedno pridejo v poštev (surovo meso zraven, ipd.).
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2669374...
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/P...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Skuta ali ricotta namesto krompirja. Ne boš nikoli več delal krompirjevih, odpade vse pacanje![]()
Zanimivo, ker pri meni je pa obrantno, ne sicer da so mi krompirjevi zanič, so mi pa brezvezni, pač škrob na škrob + s skuto/ricotto dobiš fino rahlo testo. Cmoke lahko pa iz obojega naredis, pa izgleda imava tudi tu drugačen okus, marelice all the way :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()

Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()

WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Zanimivo, ker pri meni je pa obrantno, ne sicer da so mi krompirjevi zanič, so mi pa brezvezni, pač škrob na škrob + s skuto/ricotto dobiš fino rahlo testo. Cmoke lahko pa iz obojega naredis, pa izgleda imava tudi tu drugačen okus, marelice all the way :D
Marelice, jagode, ananas, .... Vse sadje gre lahko v cmoke. Razen mangota, ta preveč razpade, pa maš pol marmelado not.
feryz ::
V Sloveniji imamo češpljeve cmoke. Vse ostalo so približki.
Tudi dela se jih takrat, ko te padajo dol. Ostali del leta se drugo je.
Vsaka hrana paše v določeno obdobje. To je čar tega.
Tudi dela se jih takrat, ko te padajo dol. Ostali del leta se drugo je.
Vsaka hrana paše v določeno obdobje. To je čar tega.

Slivovi (češpljevi) cmoki so dobri čez celo leto, zato pa mamo skrinje, da lahko izkoščičene in očiščene slive zamrzneš in lahko cmoke narediš potem kadarkoli v letu.
Nismo zastonj izumljali hladilnikov in zmrzovalnih skrinj.

Tudi meso jemo čez celo leto, ne samo ko so koline.
Nismo zastonj izumljali hladilnikov in zmrzovalnih skrinj.
Tudi meso jemo čez celo leto, ne samo ko so koline.
Meso ja, ne pa krvavice in ostalo.
Kostanj se tudi lepo ohrani v skrinji, ampak mi na kraj pameti ne pride, da bi ga jedel marca.
Itd...
Drugače niti skrinje ne rabiš za cmoke.
Imaš Pečjaka.
Kostanj se tudi lepo ohrani v skrinji, ampak mi na kraj pameti ne pride, da bi ga jedel marca.
Itd...
Drugače niti skrinje ne rabiš za cmoke.
Imaš Pečjaka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()

Kakšen pečjak neki, domače, da vsaj veš, kaj je v cmokih, ne neke marmelade, ker jim je sadje predrago, pa šparajo.
Krvavice in pečenice so res za jeseni in pozimi. Čeprav tudi poleti paše v kakšni gorski koči pečenica zelje in žganci, pa zabeljeni z ocvirki. (smo skoraj vsak vikend v gorah)
Suhe salame pa ješ celo leto.
Krvavice in pečenice so res za jeseni in pozimi. Čeprav tudi poleti paše v kakšni gorski koči pečenica zelje in žganci, pa zabeljeni z ocvirki. (smo skoraj vsak vikend v gorah)
Suhe salame pa ješ celo leto.
Zgodovina sprememb…
Aja, še nekaj.
To, kar nam pečjak prodaja in lenuhi delajo, sploh niso slovenski cmoki. Neka okrogla bunka.
Pravi slovenski cmok je štiroglat paketek, ki ima zgoraj skupaj spopane stranice.
Ampak je dosti več dela in še odprejo se lahko.
To, kar nam pečjak prodaja in lenuhi delajo, sploh niso slovenski cmoki. Neka okrogla bunka.
Pravi slovenski cmok je štiroglat paketek, ki ima zgoraj skupaj spopane stranice.
Ampak je dosti več dela in še odprejo se lahko.

Miki N ::
Ne samo da imamo leve in desne, zdaj imamo celo rižotarje, rikotarje in ostale cmokarje. Legende.

Zdaj boš pa rekel, da nisi cmokar in da tega ne ješ?

Ni. Vseeno je, samo da je cmok.
Ljudje imajo pa spomin zlate ribice in pozabljajo, da jih ideologija v vsakem primeru fino nateguje. Pol pa z bolečo ritjo pljuvajo po nasprotnem polu. Ne dojamejo, pa da jih oba pola jebeta na debelo brez vazelina. Pač ljudje so res neumni. Še posebaj tisti, ki se radi postavljajo levo ali desno. Če bi dojeli, da so tisti na oblasti naši sovražniki, bi se združili in lahko tudi kaj dosegli. Tako so pa samo naivni idioti, ki padajo na floskule in sami sebi delajo škodo. (dokler ne bodo izvolili in postavili takih, ki bodo tudi za rajo kaj naredili, ne bo nič bolje)
Ljudje imajo pa spomin zlate ribice in pozabljajo, da jih ideologija v vsakem primeru fino nateguje. Pol pa z bolečo ritjo pljuvajo po nasprotnem polu. Ne dojamejo, pa da jih oba pola jebeta na debelo brez vazelina. Pač ljudje so res neumni. Še posebaj tisti, ki se radi postavljajo levo ali desno. Če bi dojeli, da so tisti na oblasti naši sovražniki, bi se združili in lahko tudi kaj dosegli. Tako so pa samo naivni idioti, ki padajo na floskule in sami sebi delajo škodo. (dokler ne bodo izvolili in postavili takih, ki bodo tudi za rajo kaj naredili, ne bo nič bolje)

Miki N ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ni. Vseeno je, samo da je cmok.
To me spomne na premizo radijske igre Butnskala, samo da tam si imel Frotiste (pod vodstvom zlobnega Ferenčaka) ... preroško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

Kretencr ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Zdaj boš pa rekel, da nisi cmokar in da tega ne ješ?
Ne, ker je grozna hrana ki te zabetonira. To sploh hrana ni ampak spet cuker na cuker posut s cukrom.
Toše kole se mi lušta!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kretencr ()

Zakaj pa cuker gor daješ? Saj je samo sadje dovolj sladko.
Pa ne rabiš jih spet tok požret da se pol ne moreš premikat. To je sladica, kjer poješ enega, mogoče dva knedla po kosilu. Ne pa da se prenažiraš, pol pa še cuker čez.
Taki, ki ste mel preveč kil, pa ste shujšal ste najhujši. Itak se prenažirate še vedno, samo da se sedaj s stvarmi, ki vas ne zredijo tok. Pa še lažete si, da so dobre.
Pa ne rabiš jih spet tok požret da se pol ne moreš premikat. To je sladica, kjer poješ enega, mogoče dva knedla po kosilu. Ne pa da se prenažiraš, pol pa še cuker čez.
Taki, ki ste mel preveč kil, pa ste shujšal ste najhujši. Itak se prenažirate še vedno, samo da se sedaj s stvarmi, ki vas ne zredijo tok. Pa še lažete si, da so dobre.
Zgodovina sprememb…
McAjvar ::
Pravi slovenski cmok je štiroglat paketek
Eh? Prababica jih je svoje dni pogosto delala. In babica ter vsi drugi v familiji. Nikoli niso bili štirioglati. Kakšna lokalna posebnost je to?
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov