☰

» »

Gospodinjski pripomočki, ki zmanjšajo čas priprave hrane

Gospodinjski pripomočki, ki zmanjšajo čas priprave hrane

1
2
3

komunist1945 ::

Barbarpapa2 je izjavil:

Če bi bil res letnik, ki ga navajaš v svojem nicku, bi vedel, da je v 70 in 80 letih prejšnjega stoletja tole bilo praktično v vsakem gospodinjstvu. Pa je pomfri (in cvrtje nasploh) nekako prišlo iz mode in je zadeva zginila (zgleda). In ja, lahko potrdim, krompir si imel narezan en-dva-tri (včasih se je kak trmast krompir malo upiral, zato je bilo dobro, če je zadeva bila kovinska)...

Letnik iz nicka res nisem, sem pa "podedoval" dosti kuhinjske robe iz preteklih časov. Take mašince ni bilo vmes, tako da nimam izkušenj, je bilo pa dosti druge krame za malo preveč specifična opravila, ki mi ravno ne pridejo prav, zato se bolj nagibam k minimalizmu in sem dokaj previden in skeptičen, preden nabavim še en potencialni lovilec prahu. To je ena od redkih naprav, ki se mi ne zdi butasta že na prvi pogled.

Razmišljam, da bi tudi čebulo rezal na kakšne 3 debele kolobarje in potem stiskal skozi to pomfri mašino. Spet pa pomfrija ne jem ne vem koliko, tako da bi rabil tudi en nastavek, ki krompir na bolj debele krhlje "razčetveri". To je pa spet z nožem zelo hitro po drugi strani. Ah, dileme...

Zgodovina sprememb…

razor1911 ::

Še en kuhinjski pripomoček, ki ga redno uporabljam je silikonska vreča.

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

vsa elektro ropotija vezana na rezanje, seklanje je brez veze za domače količine

Domača količina je zame 10kg čebule in 8kg mesa za en lonec golaža.
In električni rezalnik pri 10kg čebule že pride do izraza.

Ja, če imaš dva kangala in bi jima rad uničil želodec s tiosulfatom. No, eni imajo tudi take žene.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: razor1911 ()

komunist1945 je izjavil:

Razmišljam, da bi tudi čebulo rezal na kakšne 3 debele kolobarje in potem stiskal skozi to pomfri mašino.

Čebuli odrežeš zgornji in spodnji del, spodnji, kjer so korenine, minimalno, olupiš.

Prepoloviš, zarežeš nekajkrat vodoravno in navpično (dejansko lahko sekljaš na pod mm lističe), s tem, da režeš s konico noža, nikoli ne zarežeš do konca.

Bistvo je, da se čebula drži skupaj okrog dela, kjer so bile korenine.

Potem sesekljaš od zgornjega dela, prečno, proti spodnjemu, nekaj mm spodnjega dela zavržeš.

Neverjetno koliko ljudi, ki kuhajo že celo življenje tega ne poznajo.

Bonus, pražiš (oz. bolj kuhaš) na olju, na zmernem do minimalnem ognju, čim dlje, sem tudi že po pol ure samo čebulo pražil (čebulna juha, rižote (ne, čemur pravimo v Sloveniji rižota NI rižota))

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Dobro da vemo.
Da samo ti v Sloveniji veš kaj je rižota.

EU_zamašek- ::

Mislim da je perfekcionist ...
Pol ure pražil čebulo za juhco ...
Sam kako manjšo samo olupim, prerežem na pol, seveda očistim koren venn in vržem not. Poleg vsega ostalega.
Čebula razpade med počasnim kuhanjem sama na kose.

PacificBlue ::

No ne bom se delal pametnega, ampak večina folka prazi čebulo narobe.
We are fine without wings.

Za tiste, ki še ne vedo, tole je scena na slovenskem:

Astroturfing (1. del): lažni Twitter profili, ki napadajo kritike stranke SDS
Astroturfing (2. del): kako potekajo napadi na kritike stranke SDS
Astroturfing (3. del): sovraštvo pod taktirko politikov in mnenjskih voditeljev SDS

In naslednja dva:

feryz je izjavil:

Dobro da vemo.
Da samo ti v Sloveniji veš kaj je rižota.

Ne, je veliko bolj preprosto, ti si pač kmet, ki mu je mera za kvaliteto meter. Boš seveda povedal, da si astroturferski kmet, ki hodi v top restavracije (samo idiot bi ti verjel), ampak tudi, če bi bilo res, to je samo stran metanje hrane, prašičem.

EU_zamašek- je izjavil:

Mislim da je perfekcionist ...
Pol ure pražil čebulo za juhco ...
Sam kako manjšo samo olupim, prerežem na pol, seveda očistim koren venn in vržem not. Poleg vsega ostalega.
Čebula razpade med počasnim kuhanjem sama na kose.

In potem se najde še en astroturferski kmet, ki mu je mera za dobro hrano meter.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: GupeM ()

Pretiravaš ... saj to ponavadi itak delaš.
Saj ni nič narobe, če si svetovljan in perfekcionist.

Zagotovo gledaš zviška na kake ljubitelje praženega krompirja. Mogoče bi se lahko včlanil v njihovo društvo, imajo emblem s koloradskim hroščem.

Bi si malce razširil obzorja in stopil iz svojega mehurčka, mogoče se celo spoprijateljil s kakim članom ali članico SDS, zgotovo so tudi v tem društvu. Če ne, so tudi kaki levo usmerjeni, bolj preprosti.

Ampak ti se ne bi vklopil niti med tako imenovane kaviar levičarje.

Pač volk samotar, hrošč puščavnik ali kakrkoli že ...

nejc_nejc ::

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

vsa elektro ropotija vezana na rezanje, seklanje je brez veze za domače količine

in to kuhas vsake tri [3] dni

EU_zamašek- je izjavil:

Zagotovo gledaš zviška na kake ljubitelje praženega krompirja. Mogoče bi se lahko včlanil v njihovo društvo, imajo emblem s koloradskim hroščem.

Bi si malce razširil obzorja in stopil iz svojega mehurčka, mogoče se celo spoprijateljil s kakim članom ali članico SDS, zgotovo so tudi v tem društvu. Če ne, so tudi kaki levo usmerjeni, bolj preprosti.

In SDSovski astroturfer nadaljuje, namesto, da bi se učil, tudi tenstan krompir znam narediti fantastičen, ampak kaj to zanima kmeta, ki mu je višek kulinarične umetnosti največji dunajc (idealno od dirkalnega konja, ker je najceneje) in pretirana doza pomfrija.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

GupeM je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Kupiš zmrznjeno čebulo, ki je že narezana, narezano zmrznjeno zelenjavo ... pa je najmanj dela :))

Zamrznjena čebula je zanič...

Jaz jo prepražim, dam v lončke in v skrinjo. Je čisto ok.

To je, če jo imam preveč sveže in gnije.

nejc_nejc je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Itak, če bi rad ugonobil kangala, ki je na štajerskem sopomenka za ženo, je to praktično nuja.

delavec44 je izjavil:

GupeM je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Kupiš zmrznjeno čebulo, ki je že narezana, narezano zmrznjeno zelenjavo ... pa je najmanj dela :))

Zamrznjena čebula je zanič...

Jaz jo prepražim, dam v lončke in v skrinjo. Je čisto ok.

To je, če jo imam preveč sveže in gnije.

Dejansko ni čisto napačno, odvisno od tega kar bi rad dosegel, ob zamrzovanju popokajo celične stene (če se še prav spomnim ima čebula ogromne celice), kar pomaga k okusu. Ampak vseeno, dolgotrajno praženje, da se izločijo sladkorji in zadeva karamelizira ni švoh.

Zgodovina sprememb…

razor1911 je izjavil:

EU_zamašek- je izjavil:

In SDSovski astroturfer nadaljuje, namesto, da bi se učil, tudi tenstan krompir znam narediti fantastičen, ampak kaj to zanima kmeta, ki mu je višek kulinarične umetnosti največji dunajc (idealno od dirkalnega konja, ker je najceneje) in pretirana doza pomfrija.

Dunajca nikoli ne pripravljam, prav tako pomfrija ne ...
Zgrešena ocena, kot ponavadi.
Nisi v formi ...
Obkladanje s stranko SDS pa pri tebi preskočim, pač zapadeš v ruminacije vsake toliko.

Ki se občasno umirijo. Tu pa tam.

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:

razor1911 je izjavil:

EU_zamašek- je izjavil:

Dunajca nikoli ne pripravljam, prav tako pomfrija ne ...
Zgrešena ocena, kot ponavadi.
Nisi v formi ...
Obkladanje s stranko SDS pa pri tebi preskočim, pač zapadeš v ruminacije vsake toliko.

Ki se občasno umirijo. Tu pa tam.

Ti kar preskočuj, jaz pa ne bom. SDSovsko intelektualno kontrarevolucijo je treba iztrebit. Predvsem, ker uveljavlja nazadnjaštvo in primitivizem na ravneh, kjer ne sme obstajati ker vleče celo državo v poden, tudi glede kulinarike, kar je slučajna tema.

Ne, ne boste nič dosegli z diskreditacijami, z nadlegovanjem, samo po pički jih boste dobili, ker na koncu ste vaški idioti, ki bi radi bili v parlamentu in astroturfing je v SDSu, edini način, da idioti tja tudi pridete, Jerajeva (kopriva) je tipičen primer. Mene pa zanima samo, da tja ne pridete, luksuz, ki ga sami nimate.

Naj še enkrat ponovim, zakaj me napadate, vsakdo pa si lahko iz vaše zgodovine zapisov sam ustvari mnenje, ali ste SDSovci:

Astroturfing (3. del): sovraštvo pod taktirko politikov in mnenjskih voditeljev SDS

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

tony1 ::

V bistvu je mest v DZju tako malo, da je prava drama že, ko odstopi še ena sekretarka na min. za zdr., in ni jasno a bo šla na zavod ali pa v DZ, kamor je bila izvoljena in bo od tam spravila ven eno drugo, bolj boga in oblast ubogajočo Demokratično dušo.

Pravi način boja "z zabojem nad zabite" ni v (spletni?) propagandi in nastavljanju ogledala revežem z zavezanimi rumenimi kravatami, pač pa mnogo bolj enostavno - najti je treba 88 kandidatov, ki so 10-100x bolj kredibilni, inteligentni, načitani, nekoruptivni, socialni in elokventni od povprečnega desnega poslanca iz DZ.

Najti bi se jih moralo dati v slabem tednu. Logar in kar je še podobnih revežev z zlaganimi nazivi ne bodo v nobeni debati imeli za burek.

Je pa en drug problem: a se bodo hoteli mazati s tako pockarijo, kot je današnja politika? Časi, ko so šli v zbor družbenega dela leta '90 intelektualci vseh vrst in sort so malo minili...

Razor:

Pa dobro človek, si eden redkih, ki poveže kuhinjske pripomočke in astroturfing ali kaj je že ...

Preveč prostega časa in inteligence ter osamljenosti včasih škodi. Zato sem ti predlagal društvo, recimo praženega krompirja, lahko tudi kako drugo.

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:

Razor:

Pa dobro človek, si eden redkih, ki poveže kuhinjske pripomočke in astroturfing ali kaj je že ...

Preveč prostega časa in inteligence ter osamljenosti včasih škodi. Zato sem ti predlagal društvo, recimo praženega krompirja, lahko tudi kako drugo.

Čisto slučajno, ker poznam tako tebe in feryza kot SDSova propagandista (zelo verjetno ista oseba z večimi profili). In je tudi jasno, zakaj sta v tej temi, da bi me diskreditirala, po tem principu (in absolutno sem kritik SDSa in njihove fašistične usmeritve):

Zamenjaj Twitter z slo-tech, pa dobimo tebe. In feryza.

Seveda, se bosta delala neumna, seveda bosta žrtvi, kot tipičen SDSovec, ampak dejstva so pa na dlani.

Zgodovina sprememb…

Jaz predlagam 8. marec. Tam so same fejst babe, in dejansko se ukvarjajo s problemi druzbe. Rabijo ljudi, ki so brihtni in imajo neomejeno prostega časa.

A zdaj sva s Feryzem v pacu.
Kaj pa Firesnike.
Si me pred časom zamenjal z njim.
Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da si vostok ...

Naštudieal si samo drugačno vlogo.

velikBrokoli ::

Pizda ste tečni, tema je o gospodinjskih pripomočkih, vi pacienti pa vedno nekako pridete do SDSa, faking retardi ...

Raje kaj pametnega povejte o kuhanju.

tony1 je izjavil:

Jaz predlagam 8. marec. Tam so same fejst babe, in dejansko se ukvarjajo s problemi druzbe. Rabijo ljudi, ki so brihtni in imajo neomejeno prostega časa.

Sam bi predlagal včlanitev v SDS, da dodobra preuči taktiko nasprotnikov in nasprotnic, ne samo teoretično, ampak dejansko, v Lepeni, na njihovih športnih igrah, piknikih ...

Vem, da mu bo kot intelektualcu težko, ampak bi se splačalo potruditi.

EU_zamašek- je izjavil:

A zdaj sva s Feryzem v pacu.
Kaj pa Firesnike.
Si me pred časom zamenjal z njim.
Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da si vostok ...

Naštudieal si samo drugačno vlogo.

Nič ne skrbi, ko se bo še en astroturfer, firesnake oglasil, se mu bom rade volje posvetil. Do takrat pa se bom ukvarjal z aktualnimi SDSovimi spakami v temi, tebi in tvojo alter identiteto feryzom.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli je izjavil:

Pizda ste tečni, tema je o gospodinjskih pripomočkih, vi pacienti pa vedno nekako pridete do SDSa, faking retardi ...

Saj smo povedali in se celo strinjali. Predpogoj je dober nož ...

johnnyyy ::

Še mojih 5 centov :). Sam poizkušam uporabljati pripomočke bolj z namenom, da lahko čim prej začnem kuhati. Recimo pri golažu, če čebulo režem 25min namesto 5min bo kosilo 20min kasneje (karikiram) ... ker ko se golaž kuha potem imam čas pomivati za sabo ...
Tako eno čebulo praviloma na roke, več na blender. Pri otrocih (brez zob) sem si precej pomagal s paličnim mešalnikom. Pri masi za palačinke obvezno uporabim mešalnik z metlicam.

Sem pred leti na kitajskem kupil malce bolj agronomični nož za luplenje (krompir, korenje, ...) in rečem - se splača.

Počasi ukinjam plin in grem na indukcijo. Dobra lastnost je, ker je stvar bolj natančna, če je 3 potem je moč 3, pri plinu, 2 kotni stopinji več in je preveč in tako je težje regulirati.

EU_zamašek- je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Saj smo povedali in se celo strinjali. Predpogoj je dober nož ...

velikBrokoli je še ne primer, SDSovega astroturfanja, ki se proba skrivati pod tem, da ne bo šel nihče preverit njegovih izjav. Če koga zanima resnica, naj pogleda, sicer pa:

To so vse persone, ki bi jih morala administracija slo-techa zabrisati iz foruma, še bolje, prepovedala politične teme, da se znebimo politične propagande in slo-tech ostane tehnični forum. Pa tega ne stori, verjetno zaradi prikazovanja oglasov. Kjer mi več kot facepalm ne ostane.

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:

tony1 je izjavil:

Sam bi predlagal včlanitev v SDS, da dodobra preuči taktiko nasprotnikov in nasprotnic, ne samo teoretično, ampak dejansko, v Lepeni, na njihovih športnih igrah, piknikih ...

SDS je postal taka kloaka antiintelektualizma in lizunstva do svoje zlagane politike, ki se je je veliki vodja oprijel izključno zaradi celega cevotbera osebnih zamer do konkurenčne politike, ker ga ta ni sprejela medse, da jih v živo za kakšno analizo niti slučajno ni treba gledati. Primer:
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...

Kako naj intelektualec analizira take ljudi, budale po poklicu? To je za crknit dolgočasno.

tony1 je izjavil:

EU_zamašek- je izjavil:

tony1 je izjavil:

SDS je postal taka kloaka antiintelektualizma in lizunstva do svoje zlagane politike, ki se je je veliki vodja oprijel izključno zaradi celega cevotbera osebnih zamer do konkurenčne politike, ker ga ta ni sprejela medse, da jih v živo za kakšno analizo niti slučajno ni treba gledati. Primer:
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...

Kako naj intelektualec analizira take ljudi, budale po poklicu? To je za crknit dolgočasno.

Mah niso budale, SDS je vzpostavil politiko napredovanja v njihovih vrstah, preko širjenja strankarskih laži in diskreditiranja njim neprijetnih piscev. In rezultat so seveda razno razni prasci, ki bi radi napredovali, zato pa je tudi slovenska politika postala čista kloaka. Ker v vrste SDSa pride samo največji poden od podna. Pred tem pa se uri na slo-techu, X, Meta in vseh forumih tipa 24kur.com itd.

Večina volilcev pa pač ni ravno intelektualnih perl, sploh mularija ne, tako, da jim kljub bullshitu, ki ga izjavljajo in podpirajo, nosi še vedno več, kot, če se tega ne bi šli.

Moja rešitev je, da vsakič, ko en tak prasec uleti v debato, opozorim na njega. In to bom počel še naprej, pa naj drkajo, jaz nimam nič za izgubiti. Me bo desno pristranska moderacija bannala, kot recimo Samuel (ne ni Samael)... se že tresem, sem 20+ let strahovlade bluefisha prestal, bom pa še njega.

Zgodovina sprememb…

A ti je sardelica dala vetra?
Bil efektiven ... Pobrisal 135 procentov tistega, kar je bilo potrebno.

velikBrokoli je izjavil:

Username checkouts;)

Sem pa mislil OPu predlagat, da če že golaz kuha, naj ga poje naslednji dan. Vse na žlico je naslednji dan bolj dobro.

iKst_ ::

PacificBlue je izjavil:

Kako se pa pravilno praži? Pa to velja za vse jedi enako?

johnnyyy ::

iKst_ je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Jaz načeloma ločim 2 vrsti ljudi - tiste, ki jedo da živijo - in tem to ni pomembno kako se praži. In imaš tiste, ki živijo zato da jedo - no tam so pa specifike precej pomembne ...

iKst_ je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Ni za vse jedi enako. Hitro prazenje(Saute) se uporablja v azijski kuhinji-vok. Edino za to vrsto prazenja se uporabi vroce olje.
Pri vseh drugih prazenjih se uporabi hladnejse olje. Zdaj pa odvisno ali delas rizote, omake itd.

Nekaterim jedem bolj paše karamelizirana čebula, nekaterim bolj rumeno pražena. ali stekleno prazena.
Sol se čebuli vedno doda na zacetku, ne na koncu.

WizzardOfOZ ::

nejc_nejc je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Enkrat na dva meseca. Sej daš v manjše posode pa zmrznit in imaš za večkrat.

Ampak to je veliko lažje, kot vsak dan sproti kuhat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Miki N ::

Kako za vraga ste uspeli pa v to temo spraviti levedesne? :))

"Kuhajmo z Jajom" - Založba Sloteh :))

Miki N je izjavil:

Jah pride do tega, če človeku SDSovi astroturferji sledijo po vseh temah, da bi ga diskreditirali. Ko pa enkrat pove zakaj, se potem zgodi taka debata. Če bi moderacija dejansko očistila forum SDSovih propagandistov, se to ne bi dogajalo.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Pa še en pomemben pripomoček obstaja,
narebrene vrečke 200x300 in vakumirni aparat

jaz, ko delam kakšne enolončnice, skuham za cel ta velik pisker, višek zamrznem v več porcij za drugič.

Dam v vrečko, lepo sploščim, zamrznem, ne vzame veliko prostora v zamrzovalniku in se hitro odtaja, kadar ni časa za kuhanje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

jaz, ko delam kakšne enolončnice, skuham za cel ta velik pisker, višek zamrznem v več porcij za drugič.

Dam v vrečko, lepo sploščim, zamrznem, ne vzame veliko prostora v zamrzovalniku in se hitro odtaja, kadar ni časa za kuhanje.

Sem imel, pa je vreč ves čas zmanjkovalo, zdaj sem nabavil zložljive silikonske posode, se mi bolje obnesejo. Pa še za vzhajat testo za pice prav pridejo :)

Btw, vrečko imaš ves čas v zmrzovalniku in ostanke zelenjave (zunanji ovoji čebule, olupljeni deli korenja,...) dajaš vanjo, ko je polna skuhaš jušno osnovo.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Tudi jaz uporabljam silikonske posode. Skuhaš 25 litrov golaža in iz ene 10kg krompirja narediš njoke pa daš zmrznit po majhnih porcijah.
Otrok pride s šole, odtaja eno majhno posodo, zraven si skuha njoke ali makarone pa še malo solate z vrta in ima kosilo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Kretencr ::

tony1 je izjavil:

Mislim da bi se z Mukijem dobro razumela, karakterno predvsem.. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Who the feck is muki? 8-O

Kretencr ::

tony1 je izjavil:

Who the feck is muki? 8-O

:( bogi Muki.. #freemuki

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kretencr ()

Miki N ::

Muki babo-fuki? Samo resno, kdo je ta lik? Ne spremljam fac, ker se informiram izključno na Slotehu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Tudi jaz ne vem kdo je Muki. Očitno neka interna SDSovska fora.

WizzardOfOZ je izjavil:

iz ene 10kg krompirja narediš njoke pa daš zmrznit po majhnih porcijah

Skuta ali ricotta namesto krompirja. Ne boš nikoli več delal krompirjevih, odpade vse pacanje ;)

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Furbo je izjavil:

Jaz pa enolončnice dam v plastične posodice za večkratno uporabo. Ugotovil sem, da so takih dobrih dimenzij, da izkoristim skoraj cel volumen zamrzovalnika.

c3p0 ::

Kaj pa SLO kuharske vraže. Npr., da krompir postane škodljiv, če se skuha, da v hladilnik čez noč, dve... in komaj nato uporabi. Aka. pogret krompir je strupen. Podobno velja za gobe.

Golaž, pasulj ipd. kuham nekaj ur, ekonom piskra 6l žal nimam. Boljši je, če nato še kak dan odstoji, preden se zamrzne.

starfotr ::

razor1911 je izjavil:

Miki N je izjavil:

Jah pride do tega, če človeku SDSovi astroturferji sledijo po vseh temah, da bi ga diskreditirali. Ko pa enkrat pove zakaj, se potem zgodi taka debata. Če bi moderacija dejansko očistila forum SDSovih propagandistov, se to ne bi dogajalo.

Daj ne blodi. Feryz ti je upravičeno dal pikro opazko, ko si modroval o rižoti. Potem si padel v "loop mode", ki do danes kot vidim še ni popustil.

Sicer smo vajeni.

EU_zamašek- je izjavil:

razor1911 je izjavil:

Miki N je izjavil:

Daj ne blodi. Feryz ti je upravičeno dal pikro opazko, ko si modroval o rižoti. Potem si padel v "loop mode", ki do danes kot vidim še ni popustil.

Sicer smo vajeni.

Hvala za kompliment, torej opozarjam na SDSovsko astroturfanje dovolj naglas, da ste se že navadili.

Edino pravilno, ker jaz sem pa že navajen na vaše diskreditacije in z užitkom opozorim nanje vse ostale bralce. >:D

Zgodovina sprememb…

Pikra opazka o pametovanju o rižoti je "diskreditacija" ...
Težke besede ...

starfotr je izjavil:

https://santa-lucija.si/recepti/se-lahk...

Tole ni vredu. Izvir za veliko večino starih dobrih vraž o pogrevanju je iz načina shranjevanja.

Pač niso imeli hladilnikov. Zato so bile škrobnate hrane hitro problematične, ker so odlično gojišče za bakterije,
recimo krompir lahko zaradi stika z zemljo vsebuje spore botulina, ki so navdušene nad recimo zavijanjem v alu folijo,
in kasneje puščanje ure zunaj.

To seveda velja tudi za krompir in manj znano, za riž. Če zadevo shranite v hladilnik ni problema (če je kdo že kdaj
delal stir fryed riž, bo vedel).

EU_zamašek- je izjavil:

Pikra opazka o pametovanju o rižoti je "diskreditacija" ...
Težke besede ...

Bi debatiral o tem, kaj je "slovenska rizota" (podobno kot "slovenske testenine", barila ima za balkance prirejene testenine, da tudi ob pretiranem kuhanju ne razpadejo) ampak nima smisla, pogleda se feryzovo zgodovino in njegove enovrstične komentarje.

Zgodovina sprememb…

1
2
3