» »

Google me sili, da najdem 12 zanesljivih testerjev za mojo TV spored aplikacijo 📺😅

Google me sili, da najdem 12 zanesljivih testerjev za mojo TV spored aplikacijo 📺😅

webmaher ::

Živijo vsem!

S kolegom sva šla stavit, da mi ne bo uspelo v doglednem času totalno prenoviti spletno stran s tvsporedi in
še narediti app za android.
No, kako gre že tista: "bl str bl nor" in se pri 60 in nekaj odločim brez programerskega
znanja in seveda z UI (Gemini je častil 3 mesece za manj ko 5ojrov/mesec) da probam.
Bo kar bo in je...uspelo a z zamudo, stava izgubljena a tudi mobilna aplikacija za TVSporedi.si narejena😁.

Želel sem narediti TV spored, ki končno deluje tako, kot mora, s temnim in svetlim načinom, IMDb ocenami, prilagodljivim vrstnim redom kanalov, direktnim dodajanjem opomnikov v Google Koledar...

Aplikacija je končana, deluje super in sem jo hotel brezplačno ponuditi vsem v Google Play trgovini. Tu pa nastopi problem...

Google je leta 2023 uvedel novo birokratsko pravilo za "solo" razvijalce: preden lahko aplikacijo javno objavim, jo mora 12 različnih ljudi testirati vsaj 14 dni zapored. Brez tega mi ne pustijo objave. 🤦

Bil sem presenečen, ko sem to videl, saj sem bil sveto prepričan da hočejo samo mojih 25$, ki jih
itak nimam 😂

Zdaj sploh ne vem kaj bi...dal samo na mojo spletno stran pa zraven navodila, glede "nevarne" namestitve, ki
je seveda varna tudi, če je striček Google ne požegna 😁

Kaj bi vi storili na mojem mestu?
 app1

app1

app2

app2

app3

app3

app4

app4

OutOfTheBox ::

Kaj bi vi storili na mojem mestu?

Jaz sicer tega problema nimam, ker imam 12 let star razvijalski račun, delam pa tudi z ljudmi ki te "sreče" nimajo. In če povem po pravici, je zadeva kar logična in se boš ob njo spodtaknil ali pred odobreno produkcijo ali po njej.

Z drugimi besedami, to je del marketinga. Če ne moreš dobit testerjev, ki bi preizkusili tvoj app, potem boš težko dobil kasneje tudi kakšen prenos. Google se s tem načinom brani pred spamanjem appov na store, s čimer se načeloma strinjam.

Kar moraš na koncu dobit je enih 25 - 30 ljudi, ki jih app interesira. Od tega jih več kot polovico ne bo testiralo, zato tisti ne bodo ravno upoštevani. Začel si sicer že tukaj (če je demand ne bo problem dobit toliko testerjev), ampak je naslov teme napačen :)

Zdaj sploh ne vem kaj bi...dal samo na mojo spletno stran pa zraven navodila, glede "nevarne" namestitve, ki
je seveda varna tudi, če je striček Google ne požegna

Tudi ta način se poslavlja.

https://slo-tech.com/novice/t855709/0

Zgodovina sprememb…